Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Nagyvonalúak

2009.11.25. 10:35 idelle

Levelet hozott a posta, amelyben arról tájékoztat a Főtáv, hogy elengedi a december havi alapdíjat. Igazán nagyvonalú. Csak egy baj van. Már késő. És nem financiálisan, hanem bizalmi szempontból. Nem is annyira a Főtáv, sokkal inkább a politikai elit iránt.

Sajnos érintett vagyok távhő ügyben. 35 négyzetméteren éldegélek, a tavalyi télen a legmagasabb fűtésszámlám harmincegyezer forint volt! Szép? Nem szép. Csúnya? Igen. És seggemet a földhöz verhetem, mert eddig nem okozott problémát (időben) kifizetni a számláimat.

De a ház, amelyben élek, tele van idős emberekkel. És hiába a távhő-támogatás, ekkora összegeket képtelenség kigazdálkodni.

Régóta csóválja a fejét a távhő népe, nem olyan régen azonban elkezdődtek a leválások vagy legalábbis a leválási szándékok szárba szökkentek. Mi volt erre a Főtáv válasza?

Az baszd meg, hogy ha sokan leválnának, csődbe menne a cég, és 750 ember veszítené el a munkáját. Leszarom. Leszarjuk. Főként, hogy nem a 750 ember megélhetéséért aggódnak a szakik, hanem a zsíros profit miatt, ami az önkormányzat zsebébe vándorol. Meg magánszámlákra. 750 ember miatt aggódnak, miközben százezrek életét keserítik meg. Cinikus? A velejéig.

De: tadáááám, választásokhoz közeledve hirtelen fontos lett a távhő. Leviszik az áfáját, egyedimérő-felszerelési programot indítanak, elengedik a december havi alapdíjat (esetemben 4.300,- Ft, amit persze a legnagyobb kánikulában is fizetnem kell).

Elvtársak! Hát csak most tűnt fel, hogy ötvenezer forintos nyugdíjból képtelenség 30-40 ezres számákat fizetni? ráadásul 30-40 négyzetméteres lakásokra? Hol éltek ti? Hogy nem panelban, de leegyszerűsítve nem is távhős lakásban, az holtbiztos. És igen, megkérdeznék minden egyes nyilatkozót, legyen az politikus vagy a távhőszolgáltató vezetője, munkatársa, amikor a távhő előnyeit ecseteli, hogy ő maga mivel fűt? Szinte biztos vagyok benne, hogy a többség egyedi fűtésű lakásban, házban él. De persze egyetlen médiagecinek sem jut eszébe ilyen kérdés, vagy ha eszébe is jut, nem meri feltenni. Merthogy akkor a beszélgetés egy pillanat alatt véget érne és lenne ám botrány.

Egyébként minden édesgetés ellenére vagy inkább mellett, minden eszközzel próbálják megakadályozni - az Alkotmánybíróság döntése ellenére -, hogy társasházak tömegesen leváljanak. Pedig le fognak, én a magam portáján is ezt hajtom.

Azt mondják az MSZP plakátjai - a távhős is -, hogy teszik, amit tenni kell. Helyes. Menjetek a picsába, és vigyétek magatokkal a távhőtöket is!

1 komment

Címkék: polifika lopamagyar markecing arcátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr621550289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qai 2009.12.13. 01:06:54

Végre egy szókimondó, reális képet és rálátást tükröző szöveg! Gratula és KÖSZÖNET érte.
Politika, marketing, gyanútlan egyszrű kisnyugdíjasok elkápráztatása...gyomor, akarom mondani pofa kell hozzá.
Miért állandóan más akarja eldönteni, hogy mi lesz jó nekem? Én ebből annyit értek hogy annyira együgyünek tartanak, hogy én magam nem tudom eldönteni ezért majd megmondják- illetve döntenek ők helyettem.
Hadd említsek meg valamit: egyedi fűtés esetén ha letekerem a hőt, pontosan annyit takarítok meg amennyivel kevesebbet fűtök, ha be sem kapcsolom a fűtést, mert teszem azt elutazom akkor a költségem 0. Mi történik a Főtáv esetében: télen nyáron fizetem az alapdíjat (mert rendelkezésemre állnak - mi vann ha én nem ígénylem ezt) és még ha szabályozóval rendelkezem is akkor is 20% hőmegtakarítás csupán 10% költségtakarítást jelent (mert használom a rendszert), ha meg teljesen letekerem a fűtést akkor is fizetek az alapdjjon felül mert a fűtésdíjnak csak egy részét képzi a mérővel mért mennyiség. És ez a Főtáv szerint borzasztó igazságos, még nekem kellene megköszönnöm.
Sajnos ezt tényleg nehéz az elvtársaknak felfogni és változtatni.
süti beállítások módosítása