Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Do we bow boy or do we fight for it?

2011.01.25. 17:58 idelle

Közelegvén a határidő, felhívtam életem párját és egyben a figyelmét arra, hogy lassan el kell ballagnunk a Nyugdíjbiztosítóhoz, nyilatkozni a magánpénztárban maradásról (neki csaknem 3 millió forintja gyűlt össze eddig a magánszámláján, nekem alig valamivel több mint egymillió). Mire azt mondta, hogy találkozott az egyik magánnyugis barátnőjével, kikérte a véleményét, és majd elmondja, mit hallott a csajtól, de nem telefontéma, este beszéljük meg. (képinnen)

Nem ért sem váratlanul, pláne nem hidegzuhanyként aztán amit elmondott, mert mindegyik ténnyel, tény jellegű adattal illetve vélelmezéssel már korábban is tökéletesen tisztában voltam. Az útmutatás lényege egyszerű volt: tilos a magánkasszában maradni!

Az indoklás pedig két fő csapás mentén haladt:

1) A szolgálati jogviszony elvesztésének elkerülése. Ha feltételezzük - én nem teszem, de sokan igen -, hogy harminc év múlva még lesz állami nyugdíj, akkor valóban nagyon keveseknek éri meg maradni - egyébként ezt is több helyütt kielemezték már.

2) A listázás, a maradók vegzálása, egzecíroztatása. A magánnyugdíj-rendszerben maradók bizonyos tekintetben saját maguk hajtják a fejüket a tiló alá, mert listájuk egy gombnyomással elkészíthető, az pedig pillanatok alatt kideríthető, közülük kinek van vaj a fején vagy kin van támadási felület (mindenkin). Azt már egy államigazgatásban dolgozó másik barinő (annyira okádék ez a szó, hogy kénytelen vagyok használni) mesélte, hogy egyenesen utasításba kapták: tilos maradni - és ki az, aki az állásával, az egzisztenciájával játszana, főleg ki az, aki ki akarna kerülni az állami meleg akolból!? (Zárójelben jegyzem meg, hogy a törvény pontos címe: a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggö egyes törvények módosításáról - szóval szabad nyugdíjpénztár-választás, mi? Kac-kac.)

Mindezen érvek hatására a párom végül is úgy döntött, hogy nem marad magánpénztári tag. Mondtam neki, hogy én maradok.

- És mi lesz, ha elkezdenek baszkurálni, például ha az APEH [nem APEH az, drágám, hanem Nemzeti AVH...] elkezdi vizsgálni a cégedet? - kérdezte.

- Akkor fogadok egy jó ügyvédet, és megpróbálom elkerülni, hogy tönkretegyenek - válaszoltam.

- És mi lesz, ha az üzleti partnereidre is rászállnak, őket is kicsinálják?

- Akkor életem végéig szégyellni fogom magam - mondtam, miközben fülemben csengett egy ügyvéd barátom sok évvel ezelőtti mondata: "Ha Magyarországon valakinél semmit sem találnak, akkor jön a számviteli fegyelem megsértése, mert azt mindenkire rá lehet húzni".

- És megéri? - kérdezte bánatosan, de beletörődve (elvégre elég régóta ismer már).

- Nem, de ismered az álláspontomat: ha egyszer előre hajolsz és hagyod magad megdugni, akkor sohasem lesz vége.

És ha már Ákossal kezdtem a címben, hadd fejezzem be vele ugyanúgy. Ugyebár van őnéki egy száma, A bosszú népe című alkotás, ami annak ellenére, hogy nem egy jól sikerült dal, mégis kultusznótává nőtte ki magát a jobboldalon, mert olyan klafán ráillik a szocialistákra, liberálisokra, egyszóval mindenkire, aki nem nemzeti. (Illetve bárkire, akire rá akarjuk illeszteni, mert úgy gondoljuk.)

Nos, ha valóban bekövetkezik a posztban előre jelzett boszorkányüldözés, akkor ez a bosszúnépezés is, mint oly sok minden (ha nem minden), szépen visszaszáll majd a nemzeti kormány fejére, ami ugyan a meghurcoltaknak nyilvánvalóan nem szolgáltat majd igazságot és nem nyújt majd vigaszt, és ami még rosszabb, a sok elvakult hőbörgő szemét nem fogja felnyitni, de talán a sokadik pofon azok közül is sokakat észhez térít majd, akik most még az áhitattól ájultan hevernek az Orbán Viktor produkálta gőzölgő szarkupac előtt.

Ma 8 óra 40 perckor leadtam a Nyilatkozatomat a magán-nyugdíjpénztári tagsági jogviszony fenntartásáról.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr982611701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pannóca 2011.01.27. 14:18:08

nem értem, hogy tud két ennyire különbözően gondolkodó ember együtt lenni hosszútávon... ez lehetne egy külön blog témája :D

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.01.27. 14:39:29

igen, üdv a klubban!

Nálunk is marad az asszony. Megbeszéltük, így látjuk jónak. Egyikünknek csak bejön alapon gondoltuk (legfeljebb ketten élünk egy nyugdíjból most mondd), másrészt ő tisztaéletű nőként alapból tovább él, és korábban is mehet nyugdíjba, azaz szinte biztos, hogy nem fogja örökölni a két gyerek az mnyp-jét. Ehhez jön még, hogy nincs is meg a 15 éve, mint nekem, így ha lerokkan, ráfarag. Így tehát buktuk a 900 ezres megtakarítását. Ez van, több is veszett Mohácsnál.

(Vaze, micsoda szakértője lettem a témának. Szánalmas.)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.27. 18:28:33

@Pannóca: :-D

ő szép, én csúnya. ő okos, én buta. ő racionális, én álmodozó. én írom a blogot, ő nem olvassa.

istenkém, kiegészítjük egymást! :-)

Pannóca 2011.01.27. 18:33:14

Értem. /Éreztem is, hogy szép, jó nő lehet, valami oknak csak kell lennie. :D/
Amit Humperdickk mond abban is van logika, egy tét ide, egy tét oda...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.01.29. 18:01:12

Én visszaléptem, mert minimális mnyp megtakarításom van, különben is öngondoskodásból szeretnék nyugdíjat magamnak.
A hőbörgők sosem fognak másként gondolkozni, valahogy a jobb oldalon több a birka, talán épp azért mert a mai magyar jobboldal nem is jobb, hanem éppen ellenkezőleg, erősen baloldali.

dissipation 2011.02.01. 00:32:50

Mi a párommal az utolsó pillanatban 17.45-kor végeztünk ezzel a cuccal mintegy 4 és fél perc alatt.
Jó érzés volt....:-)

Úgy vélem, többen voltunk, mint várták, s mivel kíváncsi ember vagyok, érdekel, mi lesz a kormány következő ötlete a pénzszerzésre. (Megvallom, szinte csak ezért csináltam, nekem így 41 évesen állítólag biztosan nem érte meg, pedig de...:DP)

Bigskorpio 2011.02.01. 12:32:05

@dissipation: "mi lesz a kormány következő ötlete" Szerintem lesz még 1-2 húzása, hogy ez a 102ezer ember meg legyen szívatva. Ha kevesebben maradtak volna, talán nem foglalkoznának velünk. Én tartok az utólagos retorzióktól. Lehethogy (sárga már volt) színes csillaggal kell járnunk az utcán..

mizrolist 2011.02.01. 18:13:15

@Bigskorpio: szerintem a dolog egyszerű szívatás terén: szép lassan kinyírják/kinyíratják az összes magánpénztárat, és amikor mindegyik bezárt, akkor sem engedik visszalépni ezt a 100 ezer embert az állami rendszerbe.

dissipation 2011.02.01. 22:29:08

Én inkább arra gondoltam, honnan-kitől-hogyan szerzik meg azt a pénzt, amit így-tőlünk nem sikerült.
A pénztárak teljes kinyírásában nem hiszek, mert az önkéntes is náluk van, jórészt nem magyar tulajdonúak, és Európa még csúnyábban hisztizne.

Tehát az ötletelés nálam a vagyonadó-bankszámlán őrzött megtakarítás megtizedelése, ilyesmik körül forog... érdekel, mi lesz a következő.

dissipation 2011.02.01. 22:30:01

..és egyébként a pénztárak sem teljesen hülyék, összetömörülnek ám, ha kell.
süti beállítások módosítása