Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Történet egy bomberdzsekiről

2014.07.30. 00:23 magyaridióta

A címben szereplő bomberdzseki persze körülbelül annyira volt bomberdzseki, mint amennyire emlékmű az a bizonyos szobor. Mindenesetre hónapokon keresztül szemeztem vele, lévén, hogy elég sokáig hirdették a rendszerváltás környékén, ha jól emlékszem, leginkább a tévéújságok hátulján.

A reklámszöveg persze elég vonzó volt, valami olyasmiről szólt, hogy ilyen dzsekit hordanak az Egyesült Államok légierejének pilótái, ugyanakkor azt is feltüntették, hogy a hirdetett termék műbőrből van. Szerencsére összességében elég gagyinak nézett ki a cucc, így a végén nem lettem egy ilyen boldogtalan tulajdonosa. Persze sokat nyomott a latban, hogy az akkori keresetekhez - esetemben zsebpénzhez - képest elég magas ára volt, valahol ezer forint környékén, én meg inkább nagyfröccsökre költöttem a forintjaimat. Mondjuk, ha olyan jó minőségű lett volna, mint amit a reklámszöveg eleje sugallt, megérte volna azt a pénzt, de nyilván nem erről volt szó.

Mi magyarok valahogy különösen vonzódunk a látszólag jól kinéző, de valójában értéktelen dolgokhoz, azaz a gagyihoz. Három százalékos söröket iszunk a sörözés illúziójával, méregdrága utakon megyünk az átlag tizenegy éves autóinkkal, méregdrága autópálya-matricákkal a kocsinkon szentségelünk a dugókban, hipergiccses Nemzeti Színházban nézzük az előadásokat, és bámuljuk a senkinek nem elfogadható, értékelhetetlen emlékművünket egy mélygarázs bejáratánál.

És rohadtul utáljuk, ha valaki szóvá teszi az igénytelenségünket, korlátozott anyagi lehetőségeinkre hivatkozunk, de közben megfelel az álsajtos-áltejfölös lángos, és elhitetjük magunkkal, hogy ez így jó, mert nem akarunk változtatni, mert a változás rossz, a változás fáj.

Megpróbáljuk elhinni, hogy minden maradhat a régiben, hogy legalább ez a szar maradhat, miközben igazából tudjuk, hogy a rohadás végül megeszi az egész életünket.

Ott fogunk feküdni a ravatalon egy gagyi bomberdzsekiben, miközben a szeretteink szomorúan isszák a három százalékos sört a toron, és úgy fog elmenni az életünk, hogy igazából semmit nem tettünk egy boldogabb élet reménye érdekében.

Megérdemeljük.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr766535185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bbogas 2014.07.30. 20:25:39

"hipergiccses Nemzeti Színházban nézzük az előadásokat"

Biztos sokkal jobban tetszene neked, ha egy szál derékszögű vonalzóval tervezték volna, ugye?

magyaridióta · http://magyaridiot.blog.hu 2014.08.01. 10:20:30

@Bbogas: nem, mert például a MÜPÁ-t is egy hányadéknak tartom.

amúgy nem óhajtok ízléseken vitatkozni, egyszerűen megjegyeztem, hogy a Nemzeti hipergiccses. szerintem.
süti beállítások módosítása