Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Nyomok akkor én is egy kövéret

2015.12.16. 16:48 magyaridióta

Igen, persze, bárki elmondhatja a véleményét. Csak nem feltétlenül mindegy, hogy a vélemény a sarki kocsmában egy átlagpolgár szájából vagy a társadalmi-politikai erőtérben egy vezető politikus szájából hangzik el.

Gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy a nők társadalmi szerepvállalásáról vagy a mindennapi testmozgás fontosságáról van szó, nekem mint állampolgárnak nincs szükségem arra, hogy bárki megmondja, mit tart helyesnek a csak az egyénre, az egyéni döntés alá tartozó viselkedésmódok közül. (Még egyszer: elmondhatja, legfeljebb nem hallgatom meg.) 

Igen, ez liberális felfogás és hozzáállás, de nem azért választok köztisztviselőket (kormánypártot vagy ellenzéket), hogy szent beszédeket tartsanak nekem, Istenről, családról, hazáról, hanem hogy a lehető legoptimálisabban (vagy csak simán: optimálisan) irányítsák az államnak nevezett bonyolult rendszert. Amíg én a privát ügyeimmel vagyok elfoglalva, ugyebár.

Azzal nem is kívánok foglalkozni, hogy mifelénk miért mindig a férfiak érzik úgy, hogy feltétlenül véleményt kell nyilvánítaniuk a gyerekszülés, az abortusz, a női önmegvalósítás kérdésében. A legtöbb dologgal kapcsolatban feudális felfogás uralkodik az országban, miért éppen a nemi szerepek tekintetében ne lenne így.

Szóval, elmúltam negyven, nem hiszek már a mesékben, így abban sem, hogy az ország vezetői valami isteni gondviselés révén kerülnek a pozíciójukba. Adminisztrátorok ők a szememben, ráadásul nem is a legjobb fajtából, ami nem szükségszerűen az ő hibájuk, hiszen a nép nagy része még mindig kiválasztottként és nem megválasztottként tekint rájuk.

Ráadásul és nem utolsósorban egyébként ott van a kezükben a jogszabályalkotás jogosítványa, melynek révén nemcsak tökéletes képet kaphatunk arról, hogy mit is gondolnak ők Istenről, hazáról, családról, hanem kötelező érvényű társadalmi normává is emelhetik az agymenéseiket.

De beszéljünk a gyerekszülésről, annak állami fétiséről is. Amivel kapcsolatban csak azt felejtik el a kedves véleményvezérek, hogy mindenféle genetikai kódok mellett és ellenére korántsem mindegy, hogy milyen életkilátásai vannak a születendő gyermeknek, pontosabban azokat hogyan ítélik meg a kedves szülők.

Azt tudjuk, hogy a politikusok, az állami tisztségviselők azért nyomják a gyerekvállalás szükségességét, mint bolond a dudát, mert az ország, annak gazdasága és a gazdaság alrendszerei nem nélkülözhetik a humánerő utánpótlást. Ugyanakkor abban a világban, mátrixban, országban, amelyet a jelenlegi kormányzópártok építenek, az olyan egyszerű kérdésekre, mint hogy "Hol és mit fog dolgozni a gyerek?", adható válaszok sem támogatják feltétlenül az utódnemzés gondolatát.

Mert mondjuk a gyermek elmegy állami alkalmazottnak, és akkor alapvetően két tényező fogja meghatározni az életét: alacsony fizetésért dolgozhat, egy olyan rendszerben, ahol nem a tehetség és a szorgalom fog számítani, hanem az, hogy ki kinek a rokona, boldog őse vagy ismerőse. Vagy elmehet vállalkozónak, amihez az ötleten túl pénz is kell, és vagy szarrá hajtja magát a megélhetésért vagy megpróbál a húsos fazék közelébe férkőzni, és akkor megint nem a tehetség fog számítani. Vagy beáll valamelyik multi alkalmazásába, és akkor nézegetheti, hogy a kormány hogyan változtatja kényére-kedvére a gazdasági szabályozókat, és ennek következtében mikor kötnek útilaput a talpára. Vagy egyébként megpróbálhat külföldön boldogulni, ahol az esetek többségében sohasem fogja teljesen és tökéletesen otthon érezni magát, akármilyen jól is megy majd a sora.

Mindannyiunkra igaz, hogy a saját szemüvegünkön keresztül szemléljük a világot, ami óhatatlanul egy a valóságnál jóval szűkebb képet eredményez. Az ország vezetőinek ennél nagyobb látószög kellene.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr218177624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása