Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

A három boríték

2010.04.20. 14:18 idelle

Régi, de örök érvényű vicc az átkosból!

Új igazgatót neveznek ki az állami vállalat élére. Az átadás-ávételkor a kirúgott főnök a következő tanácsot adja utódjának:

- Van a páncélszekrényben három sorszámozott boríték. Ha rosszul mennek a dolgok, sorrendben bontsd fel őket.

Eltelik néhány hónap, a termelés akadozik, a Tervhivatal elkezdi cseszegetni az új igazgatót. Annak hirtelen eszébe jutnak a borítékok, kinyitja az elsőt, amelyben ez áll: "Fogj mindent az elődödre!". Így is tesz, egy kis időre elcsitulnak a hullámok.

Azonban eltelik egy újabb félév, megint jön a menetrend szerinti cseszegetés felülről, emberünk kibontja a második borítékot, a papíron a követekező szöveggel: "Kérj időt!". Emberünk megfogadja a jótanácsot, és megint levegőhöz jut.

Telik-múlik az idő, a dolgok csak nem akarnak jobban menni, újabb rosszallás érkezik odafentről, az emberünk most már rutinosan nyitja a harmadik borítékot, és ezt olvassa: "Írd meg te is a három borítékodat!".

1 komment

Címkék: alapvetés idézem zember vicceskedés

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr901937114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gumimacsek 2010.04.30. 10:44:55

a második boríték tartalma autentikusan: "Szervezd át a vállalatot"
amúgy zsír
süti beállítások módosítása