Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Magenta színű álom

2014.06.06. 00:22 magyaridióta

oral_go.jpg

Követve a hiszteroliberálbolseviki blogolás hagyományait, most annak kellene következni, hogy így a Telekom, meg úgy a Lázár és ígymegúgy az Origo, meg a sajtószabadság.

Ezzel szemben a helyzet az (hogy drágajóBolgárúrra is utaljunk), hogy a sztori minden szereplőjének reakciója maximálisan kiszámítható (volt).

Lázár viselkedése annyira sem meglepő, mint az, hogy a Magyar Krónika pitypangos képét szépen lelopták az internetekről. Lázár mentalitása nem csupán a "gátlástalan politikusé", aki nemcsak mindent akar, hanem mindent magának akar, hanem egy sokkal általánosabb attitűd. Egyszerűen fogalmazva: a feltörekvő bunkóé, aki szívósan, kitartóan, ha kell agresszívan tesz meg mindent azért, hogy előbbre jusson. A mozgatórugó pedig a legegyszerűbb és legszánalmasabb, nevezetesen, hogy szép és mindenekelőtt drága autóm legyen, drága szállodában lakhassak, luxuskörülmények között élhessek, azaz, hogy mindent megkapjak, amire vágyom. Eme viselkedésmód legszűkebb keresztmetszete az, hogy semmi sem (lesz) elég, és ha már mindenkin átgázoltam, már mindent elértem, már mindenki a csicskásom, akkor sem leszek boldog, mert lesznek olyanok a Földön, akiknek többjük van (Csányi magában mosolyog), akik még többet megengedhetnek maguknak, és akikre nem vetül annak az árnyéka, hogy valaha egy túlsúlyos hódemzővásárhelyi polgármester fenekét törölték, mintegy kezdő lépésként.

Bár nem feltétlenül kellene ütnöm e tárgyban a Origót, és nem is rájuk fogom kihegyezni, de általánosságban igaz, hogy a (részleges) megalkuvás egy ilyen szituációban mindig erre az eredményre fog vezetni. Igen, mindenki megköti a maga alkuját. Igen, én is. A kenyér, az egzisztencia, a megélhetés mindennél fontosabb. Nem szólunk, mert nincs nagy baj. Nem keménykedünk nagyon, mert nincs értelme. Hátrálunk, hátha nem kerül ránk a sor. A csoda inkább az, hogy egy ilyen portál tökös csávót vett fel, aki komolyan vette a munkáját.

A szakmai tisztesség a legszörnyűbb teher egy ilyen országban, egy ilyen közegben. Mert van az a pont, amikor egy hozzáértőnek el kell mondani, hogy a Liszt Ferenc Repülőtér elnevezés rossz választás. Mert van az a pont, amikor el kell mondani, hogy az önkormányazti választás tervezett módosítása rossz. Mert van, amikor keménynek és könyörtelennek kell lenni, amikor már nem vállalható a kompromisszum egy rossz megoldás vagy egy pofátlanság megítélésekor. 

A Telekom viselkedése a legkiszámíthatóbb, én ezt csak Kadhafi-effektusnak hívom. Igen, a tőke szinte a legvégsőbb pontig hajlandó elmenni egy rezsim kiszolgálásban, ha az üzleti érdekei azt diktálják. Nem számít az embertelenség, ha a líbiai olajról van szó. Nem számít a sajtószabadság, a demokratikus jogok, ha egy internetes portál melléküzemágáról van szó. Nem számít, mert a részvényesek egy olyan országban, egy olyan jogrend alatt élik az életüket, ahol (majdnem) minden őket védi. (Nekik ezerszer többjük van, mint Lázárnak, ezért valószínűleg ezerszer többet is érnek. He-he.)

Nincsenek jó híreim. A társadalom fejlődése, a szabadság kiterjesztése (hogy nagy szavakat használjak) rendkívül lassú folyamat és rendkívül sok áldozattal jár. A tiltakozás szükséges és dicsérendő, de sokszor túl nagy áldozatot követel a tiltakozóktól.

Ettől függetlenül én a magam részéről a legrövidebb időn belül fogom felszámolni minden üzleti kapcsolatomat a Telekommal. Ez persze olyan, mint ha Nike cipő helyett Adidast vennék, tekintve, hogy mindegyik multi viselkedése ugyanaz. És persze a Telekom ezt nem fogja megérezni, és nem számítok arra, hogy annyian legyünk, hogy jelentős hatással bírjunk az üzletmenetükre.

Mégis, egy furcsa és fontos kérdéseket felvető történelmi helyzetben élünk. Elődeinkhez képest roppant nagy előnyünk, hogy olyan kommunikációs platformokkal rendelkezünk, amelyekre nincs vagy nagyon nehezen lehet hatása a hatalomnak. (Megadóztatni a fészbukot, meg a guglit Magyarországon, kacagnom kell!)

Az online tiltakozás, morgás, (ön)szerveződés azonban nem elég. Ennél jóval többre lesz szükség. És nem kizárt, hogy a Telekom kommunikációs megoldásait (is) kell majd használnunk hozzá. 

telekommander.jpg

 

23 komment

Címkék: nagyonmagyar mútti nemzetveszető

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr46282128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.06.06. 07:17:15

Német burzsoázia 2 világháborút robbantott ki,az első most lesz 100 éves mire a levelek lehullanak.Könyörgöm akasszuk fel őket...

program készítő 2014.06.06. 14:03:33

Kíváncsian várom mikor jelenik meg az eltávozottak új híroldala,ahol már nem a tulajdonos dönti el kit alkalmaz és mit írhat.

épészmérnök 2014.06.06. 15:52:41

Értettem. Kép megy a megfelelő helyre.

épészmérnök 2014.06.06. 15:54:39

Tegnap még lehetett feltenni linkeket a DT Facebook-oldalára (véletlenül tudom :-)). Ma már nem.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2014.06.06. 20:43:30

kiváló mondatot meg kell ismételnem:
"A Telekom viselkedése a legkiszámíthatóbb, én ezt csak Kadhafi-effektusnak hívom. Igen, a tőke szinte a legvégsőbb pontig hajlandó elmenni egy rezsim kiszolgálásban, ha az üzleti érdekei azt diktálják. Nem számít az embertelenség, ha a líbiai olajról van szó. Nem számít a sajtószabadság, a demokratikus jogok, ha egy internetes portál melléküzemágáról van szó. Nem számít, mert a részvényesek egy olyan országban, egy olyan jogrend alatt élik az életüket, ahol (majdnem) minden őket védi."

congrat, pl ezért!

Sexual Harassment Panda 2014.06.07. 09:57:13

Igen, persze.politikai nyomàsra basztàk ki azt a majmot ès kèsz!
Az ìtèlet megszūletett mindenfèle bizonyìtèk nèlkül ès kb.ennyi.

MEDVE1978 2014.06.07. 10:07:39

A németek sem hülyék. A TELEKOM számára több tíz, százmilliárd forint a tét. Ez felülírja a morális meggondolásaikat. Ugyan már, a németek a kínaiakkal és az oroszokkal is nagyon jó kapcsolatokat tartanak fenn, pedig esetükben jóval nagyobb mértékű az emberi vagy közösségi jogok rombolása, figyelembe nem vétele.

A TELEKOM reakciója kiszámítható maximálisan. Láttam üzleti megállapodást azzal a céggel: a TELEKOM előírja, hogy nem mehet pénz közvetlenül politikushoz, párthoz vagy annak rokonához. Most is az ilyen gyakorlataikra mutogatnak. Csakhogy ennek semmi köze ahhoz, hogy egy főszerkesztőt leváltanak-e egy leánycégnél. Mindig lehet másra fogni, nem pedig arra, hogy így Lázár mosolyogni fog és esélyesebb a tender.

Lázár lényegét egy jó barátom fogalmazta meg legjobban. Ez az ember egy válságtünet. Egyszerre sok válság tünete: a gazdasági és egzisztenciális válságé, ami a FIDESZ ölébe taszítja az elkeseredett, filléreken megvásárol tömegeket, a politikusi kiválasztódás válságáé (kontraszelekció csúcsa), az erkölcsi válságé (olyan ember lehet az egyik legmagasabb állami vezető, aki korábban a hatályos törvények átlépését állami pénzből finanszírozta - lézerblokkoló. Az egyetlen olyan dolog, ami megnyugtató lehet, hogy Lázárt még a kormánypártban is annyian utálják, hogy emiatt nem nagyon juthat tovább.

Pipas 2014.06.07. 11:26:57

@MEDVE1978: "a FIDESZ ölébe taszítja az elkeseredett, filléreken megvásárol tömegeket"

Ilyen finoman körülírva, hogy az elmúlt választáson rommáaláztak... várjunk, hiszen titeteket a Jobbik is elvert, akkor oda is lett taszítva némi fillérekből megvásárolt tömeg? Hűűűha. Lassan mindenhová taszajtanak elkeseredett tömeget csak hozzátok nem, mi? :D

fesztiválozó · http://legyenrend.blog.hu 2014.06.07. 12:26:58

@Pipas: Honnan tudod, hogy Medvének milyen a pártszimpátiája? Látnok vagy? Lehet, hogy egy olyan Fideszes, aki még tud gondolkodni, és józanul értékelni dolgokat, vagy simán csak egy értelmiségi. Ellentétben veled...

biobender 2014.06.07. 12:33:08

@fesztiválozó: "Lehet, hogy egy olyan Fideszes, aki még tud gondolkodni, és józanul értékelni dolgokat, "

Akkor mar inkabb o Hofeherke es a het torpe.

nandras01 2014.06.07. 12:37:40

@Sexual Harassment Panda:
hogy van az a mondás..?
ha valami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy totyog, mint egy kacsa és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az a lény bizony kacsa.
(azt már meg sem kérdezem, hogy ugyan miért is majom az a -volt- főszerkesztő)

fesztiválozó · http://legyenrend.blog.hu 2014.06.07. 12:40:17

@biobender: Én alapvetően pozitívan állok az emberekhez. Persze lehet, hogy ez butaság a részemről, de ez van, és nem is szeretnék ezen változtatni. Már csak azért sem, mert szerintem ez a hozzáállás tud előrevinni bármilyen ügyet. Sokkal előrébb állna az ország minden tekintetben, ha a politikusaink is ezen elv mentén tevékenykednének. Ja, és közben szem előtt tartanák azt, hogy az ország jobbítása a fő cél. Sajnos ez a cél szerintem a politikai csatározások között már elveszett...

Sexual Harassment Panda 2014.06.07. 12:57:11

@nandras01: maradjunk annyiban hogy semmi bizonyìtèk nincs .

Sexual Harassment Panda 2014.06.07. 13:03:33

@Pipas: a jobbik max a f.szàt verte el.
Önàmìtàs az a duma hogy a jobbik a 2. Erő.
Eddìg halhattuk a "jobbik hatalmas +lepetèsre kèszūl, eddìg mindìg alulmèrtèk, stb.."
Ez a lufi kipukkadt.
Most a 2. Erő duma jön ami erős csùsztatàs, mert az mszp-nèl valòban jobban szerepelt, de a dem.ellenzèk összesen dupla annyi szavazatot kapott mint a lyobbik.
az orszàggyűlèsi vàlasztàson sok protestszavazatot kaptak olyanoktòl akik qrvàra nem jobbikosok csak jelenleg nem talàl magànak pàrtot.
Na ez most elmùlt, a jobbik sosem szerepelt mèg ennyire rosszul, ès kb ennyi a max a lyobbikban.
Nemhogy kormànyvàltò erő nem lesz, hanem, amint talpraàll az ellemzèk, vagy jön egy ùj erő, a jobbik a parlamentbe se lesz

nandras01 2014.06.07. 13:08:56

@Sexual Harassment Panda:
igazad van, nincs papírra vetett utasítás. de azért az a bizonyos szerkesztőségi értekezlet hanganyaga eléggé árulkodó...

Pipas 2014.06.07. 17:38:20

@Sexual Harassment Panda: "dem.ellenzèk összesen dupla annyi szavazatot kapott"

Nos igen, de amíg nem indul a "demokratikus ellenzék" a választáson, addig ennek semmi jelentősége nincs.

Ti egyébként mindig ezt csináljátok, összeadtok és kivontok mindenféle számokat tetszőleges módon, aztán vigyorogtok, hogy milyen jó nektek.

Az mszp meg a csatlósainak a szavazata összeadva a senkire sem szavazók számával nagyobb mint a fideszre leadott érvényes szavazatok.

A 2010 év eleji adósság kivonva a 2014 május végi adóssággal plusz a majd öt éve kasszírozott magánnyugdíjpénztár vagyon ezer milliárdra felfelé kerekítve nagyobb mint amennyi adósságot csinált az MSzP az egyik évben a nyolc közül.

Mágia és wishful thinking.

digiteye 2014.06.07. 18:42:18

A Lázár (is) egy pszichopata.
Az Orbán is.
A Habony is. Az még lehet, hogy gyilkolni is fog

Pipas 2014.06.08. 09:28:45

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: És mégsem kedvel téged senki. Az élet néha nagyon fura dolgokat produkál. :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.06.13. 10:10:00

@Pipas: Tán többen,mint a hozzád hasonló fideszbarmokat...!:))

2014.06.15. 10:10:03

@digiteye:Hitler is az volt és látod milyen sokáig húzta a picsáját,mire végre kinyírta magát.

2014.06.15. 10:12:22

Az írás viszont tetszik és egyetértek vele.

Remélem, hogy nem a terror házában fogunk a bloggival összefutni.P
süti beállítások módosítása