Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Budapesti anzix – Székely jellegű

2017.04.06. 11:13 magyaridióta

szekely_jellegu.jpg

Szólj hozzá!

Budapesti anzix – Hajtós bringát keresek!

2017.04.06. 11:10 magyaridióta

aktiv_bringas.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: képtelen budapestianzix

Budapesti anzix – Elvitelre is

2017.01.26. 16:47 magyaridióta

elvitelre_is.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: képtelen azafrányaalkohol budapestianzix

Budapesti anzix – Legyen türelmes, kérem!

2017.01.26. 16:45 magyaridióta

postas_ur_b.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: képtelen budapestianzix

Budapesti anzix – Talált tárgyak ruhatára

2017.01.26. 16:42 magyaridióta

kesztyu.jpg

kabat.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: képtelen budapestianzix

Budapesti anzix – Ne szarasd a kutyádat ide!

2017.01.26. 16:39 magyaridióta

ne_szarasd_a_kutyadat.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: képtelen feliratozás budapestianzix

Budapesti anzix – Összekennek mézeskaláccsal?

2016.11.24. 14:18 magyaridióta

osszekennek_mezecskalaccsal.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: hirdetés feliratozás budapestianzix

Budapesti anzix – Nincs sok idő

2016.11.24. 14:16 magyaridióta

nincs_sok_ido.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: hirdetés feliratozás budapestianzix

Budapesti anzix – Csak hideg van

2016.11.24. 11:16 magyaridióta

nyitva_csak_hideg.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: feliratozás budapestianzix

Budapesti anzix – Általánosítás

2016.11.24. 11:10 magyaridióta

minden_altalanositas.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: feliratozás uccaszoc budapestianzix

Budapesti anzix – Saját postaládájába kérjük

2016.09.07. 22:27 magyaridióta

postas.jpg

Szólj hozzá!

Budapesti anzix – Enni kér

2016.09.07. 22:17 magyaridióta

enni_ker.jpg

1 komment

Címkék: képtelen matrinca budapestianzix

Budapesti anzix – Be és kijárat után

2016.09.07. 22:10 magyaridióta

bejaro.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: képtelen feliratozás budapestianzix

Eldugíthatja

2016.08.19. 09:48 idelle

eldugithatja.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: képtelen feliratozás mútti

Óbudai anzix – Valószínűleg nagyobb gyerekzsivaj

2016.08.19. 09:46 idelle

zsivaj.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: képtelen budapestianzix

Óbudai anzix – Hálózsákot röpített le

2016.08.19. 09:42 idelle

halozsak.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: képtelen budapestianzix

Magyarischler, ahol álmomban jártam

2016.08.19. 09:39 idelle

ischler_s.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: nagyonmagyar képtelen mútti nagyonmélyenlévőmagyar

Fiakról és apákról, avagy csak kijött belőlem...

2016.01.12. 18:27 magyaridióta

1) nem, mi magyarok nem vagyunk ennyire jók. van egy-két magyar, aki ennyire jó (? - ld. később), a többiek meg azzal áltatják magukat, hogy mi magyarok ennyire jók vagyunk.
2) az, hogy valaki a világon (Európában, a saját városában vagy utcájában) a legjobb(ak között van), elismerésre méltó. de ez inkább érdekesség csak, csoport önigazolásnak nem jó.
3) jó lenne, ha mi, magyarok jók lennénk valamiben. de amiben jók vagyunk, az legtöbbször valójában rossz. talán a nyelvünk, meg a humorunk ér valamit (sokat), de leginkább azokat sem magunknak, hanem az eleinknek köszönhetjük.
4) rendkívül felemelő lehet, hogy van egy-két ezer értelmiségi, aki elborzad azon, hogy milyen szörnyű honfitársai vannak. kérdés, ez az egy-két ezer ember akar-e ezen változtatni vagy megelégszik a szörnyülködéssel. félek, leginkább ez utóbbi a jellemző.
5) ha változtatni akarnánk, akkor sok mindent másképp kellene szemlélnünk. ilyen például a tagadás büntetése. senkinek nem lesz jobb attól, ha büntetjük a holokauszttagadást, ha büntetjük a kommunista bűnök tagadását, ad absurdum: ha tiltjuk egyes önkényuralmi jelképek használatát.
6) ha változtatni akarunk, akkor a legelső tudás, amit át kell adnunk, hogy nem alázunk meg másokat. hogy nem kínozzuk a másik embert sem fizikálisan, sem verbálisan, sem lelkileg. ez a tudás szorosan összefügg a lelkiismeret létével, "alkalmazásával".
7) Magyarországon a jelen pillanatban a holokauszt a lehető legrosszabb választás, ha a lelkiismeretről folytatott diskurzusban példát akarunk felhozni. a magyar társadalomnak nincs lelkifurdalása a holokauszt miatt. gyakorlatilag semmi miatt nincs lelkifurdalása, és nem a Fidesz miatt nincs olyanja. de a párbeszédet, a rossz példák bemutatását másutt kellene kezdeni.
8) a holokauszt valóban absztrakt fogalom, és ezen a film sem változtat. a srebrenicai mészárlás is absztrakt. a kommunizmus alatt egymás ellen elkövetett bűneink is absztraktnak vehetők. a magyar társadalom nagy része a holokauszt előtt és idején nem a numerus clausustól és nem a deportálástól szenvedett, de szenvedett. és - most durva megfogalmazás következik! - nem véletlenül érzi úgy, hogy az ő szenvedéseihez képest a zsidóság szenvedéseinek bemutatása túlreprezentált. az ellentmondás tehát ez. miközben nem vagyok bűnös valamiben, miért tolják folyton a pofámba, hogy bűnös vagyok. miközben az én felmenőim is szenvedtek (meghaltak), miért egy kiválasztott csoport szenvedéseit kell néznem, hallgatnom folyamatosan?

9) el kell-e mondani újra és újra a holokauszt borzalmait? véleményem szerint igen. de ennél is fontosabb lenne újra és újra elmondani, és megtanítani, hogy a másik ember életét (véleményét, stb.) tisztelni kell, mindenek felett. és ha ezt végre el lehetne ültetni a fejekben, talán megérkezne a felismerés a holokausztról is.

szerinte.

Szólj hozzá!

Címkék: szerintem

Nyomok akkor én is egy kövéret

2015.12.16. 16:48 magyaridióta

Igen, persze, bárki elmondhatja a véleményét. Csak nem feltétlenül mindegy, hogy a vélemény a sarki kocsmában egy átlagpolgár szájából vagy a társadalmi-politikai erőtérben egy vezető politikus szájából hangzik el.

Gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy a nők társadalmi szerepvállalásáról vagy a mindennapi testmozgás fontosságáról van szó, nekem mint állampolgárnak nincs szükségem arra, hogy bárki megmondja, mit tart helyesnek a csak az egyénre, az egyéni döntés alá tartozó viselkedésmódok közül. (Még egyszer: elmondhatja, legfeljebb nem hallgatom meg.) 

Igen, ez liberális felfogás és hozzáállás, de nem azért választok köztisztviselőket (kormánypártot vagy ellenzéket), hogy szent beszédeket tartsanak nekem, Istenről, családról, hazáról, hanem hogy a lehető legoptimálisabban (vagy csak simán: optimálisan) irányítsák az államnak nevezett bonyolult rendszert. Amíg én a privát ügyeimmel vagyok elfoglalva, ugyebár.

Azzal nem is kívánok foglalkozni, hogy mifelénk miért mindig a férfiak érzik úgy, hogy feltétlenül véleményt kell nyilvánítaniuk a gyerekszülés, az abortusz, a női önmegvalósítás kérdésében. A legtöbb dologgal kapcsolatban feudális felfogás uralkodik az országban, miért éppen a nemi szerepek tekintetében ne lenne így.

Szóval, elmúltam negyven, nem hiszek már a mesékben, így abban sem, hogy az ország vezetői valami isteni gondviselés révén kerülnek a pozíciójukba. Adminisztrátorok ők a szememben, ráadásul nem is a legjobb fajtából, ami nem szükségszerűen az ő hibájuk, hiszen a nép nagy része még mindig kiválasztottként és nem megválasztottként tekint rájuk.

Ráadásul és nem utolsósorban egyébként ott van a kezükben a jogszabályalkotás jogosítványa, melynek révén nemcsak tökéletes képet kaphatunk arról, hogy mit is gondolnak ők Istenről, hazáról, családról, hanem kötelező érvényű társadalmi normává is emelhetik az agymenéseiket.

De beszéljünk a gyerekszülésről, annak állami fétiséről is. Amivel kapcsolatban csak azt felejtik el a kedves véleményvezérek, hogy mindenféle genetikai kódok mellett és ellenére korántsem mindegy, hogy milyen életkilátásai vannak a születendő gyermeknek, pontosabban azokat hogyan ítélik meg a kedves szülők.

Azt tudjuk, hogy a politikusok, az állami tisztségviselők azért nyomják a gyerekvállalás szükségességét, mint bolond a dudát, mert az ország, annak gazdasága és a gazdaság alrendszerei nem nélkülözhetik a humánerő utánpótlást. Ugyanakkor abban a világban, mátrixban, országban, amelyet a jelenlegi kormányzópártok építenek, az olyan egyszerű kérdésekre, mint hogy "Hol és mit fog dolgozni a gyerek?", adható válaszok sem támogatják feltétlenül az utódnemzés gondolatát.

Mert mondjuk a gyermek elmegy állami alkalmazottnak, és akkor alapvetően két tényező fogja meghatározni az életét: alacsony fizetésért dolgozhat, egy olyan rendszerben, ahol nem a tehetség és a szorgalom fog számítani, hanem az, hogy ki kinek a rokona, boldog őse vagy ismerőse. Vagy elmehet vállalkozónak, amihez az ötleten túl pénz is kell, és vagy szarrá hajtja magát a megélhetésért vagy megpróbál a húsos fazék közelébe férkőzni, és akkor megint nem a tehetség fog számítani. Vagy beáll valamelyik multi alkalmazásába, és akkor nézegetheti, hogy a kormány hogyan változtatja kényére-kedvére a gazdasági szabályozókat, és ennek következtében mikor kötnek útilaput a talpára. Vagy egyébként megpróbálhat külföldön boldogulni, ahol az esetek többségében sohasem fogja teljesen és tökéletesen otthon érezni magát, akármilyen jól is megy majd a sora.

Mindannyiunkra igaz, hogy a saját szemüvegünkön keresztül szemléljük a világot, ami óhatatlanul egy a valóságnál jóval szűkebb képet eredményez. Az ország vezetőinek ennél nagyobb látószög kellene.

Szólj hozzá!

Reklama – Vagy összeveszejteni

2015.11.19. 12:47 magyaridióta

palinka_s2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: reklama nagyonmagyar képtelen

- A gyereknek hogy megy az iskola? - Hátrafelé nyilazásból színjeles!

2015.11.12. 18:39 magyaridióta

hatrafele_nyilazas.jpg

A találatért köszönet Predhilnek!

31 komment

Címkék: képtelen nagyonmélyenlévőmagyar matrinca

Egy vidéki kórház büféjében

2015.11.12. 17:28 magyaridióta

korhazi_bufes.jpg

A borítékot értem, elvégre pőre bankjegyeket dugdosni fehér köpenyek zsebébe, nem túl elegáns. De a műanyag kupak átvételi pont eléggé homályos...

A képért köszönet Gép Ész kollégának!

1 komment

Címkék: nagyonmagyar képtelen feliratozás

Budapesti anzix – Minimáltiltakozás

2015.11.11. 17:13 magyaridióta

migrans_kuka.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: képtelen feliratozás budapestianzix

Minden vasárnap ünnep

2015.10.28. 15:55 magyaridióta

minden_vasarnap_unnep_b.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: nagyonmagyar képtelen feliratozás

Ennél jobb csapatnév már úgysem lesz

2015.10.28. 15:37 magyaridióta

rubeola_csomor_sh.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: nagyonmagyar markecing fodzi