Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Bálám szamara

2009.06.09. 18:44 idelle

De lehetne b is, mint borjú az új kapura.

Ami Bálámot illeti, annyi a különbség, hogy a magyar értelmiség, és józanul gondolkodó honfitársaink (legalábbis a túlfűtött magyarkodástól mentes részének)  szamarát nem egy láthatatlan angyal, hanem a nagyon is látható Jobbik állította meg (a Jobbik, ami és aminek prominensei nem ördögök, hanem eddig jól számító politikusok).

Most persze megy a csodálkozás (akkoreztmostígyhogy) és a szörnyülködés (fasisztaveszély).

Pedig, ha így mennek tovább a dolgok, jövőre a politikai elit húsz éves nemtörődömsége, szarunkrája magatartása érik be egy radikális párt tekintélyes parlamenti részaránya képében.

Legyünk igazságosak: a főérdem mindenképpen a szocialistáké. A szociké, akik tökéletesen meglátták a rendszerváltás környékén (előtt), hogy a lényeg a gazdasági hatalom: ha azt, vagy legalábbis egy tekintélyes hányadát átmentik, akkor a politikai hatalom egyrészt nem elsődleges, másrészt előbb-utóbb jön magától.

És nyilván külön "köszönet" Horn Gyufa bácsiért, még inkább Medgyessy Péterért, akinek legalább annyit illett volna érteni a közgazdaságtanhoz, hogy nem szabad tovább osztogatni és leginkább Gyurcsány Ferencért, meg az ő kalandor politikájáért.

Kétségtelen, hogy (tíz)ezermilliárdokban mérhető az a vagyon, ami az elmúlt húsz évben eltűnt, pártfinanszírozásra és magángazdagodásra. Ennek egy tekintélyes hányada az MSZP-hez és az MSZP-közeli vállalkozókhoz került. Mindeközben nemcsak a pártot, hanem ami még szomorúbb, az országot is sikerült lezülleszteni, gazdaságilag és morálisan is.

Az MSZP által az elmúlt években adott "válaszok" a párt őskövületeinek ősszocialista beidegződéseiről szóltak, de nehéz úgy beszélni a szegényekhez, ha a konferanszié egy milliárdos bohóc.

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül az SZDSZ mellett, amely a rendszerváltás kohója volt, amelynek értelmiségi holdudvara nagy sokára értette meg, hogy a párt a keletről jövő multinacionális tőke helyi ágense. De lassan azért leesett nekik, nem is maradt senki ott közülük, akik meg maradtak, azok talán a legutálhatóbb figurái az elmúlt húsz év történelmének. És nyilvánvaló, hogy a világon nincs annyi homokos fiú, leszbikus lány és füves cigaretta, amennyi és amennyinek a füstje el bírná takarni, hogy miről is szól az SZDSZ. Pontosabban miről is szólna továbbra is, ha nem mondta és mondaná azt Magyarország népe, hogy "nem köszönjük, és elég volt".

Az eredeti baloldalon szokás a Jobbikot a Fidesz kreálmányának nevezni. Bár a dolog összetettebb, örök hála Orbán Viktornak és népi zenekarának, akik elég hamar betagozódtak a Nagy Állami Lenyúlásba. És köszönet a veszteni nem tudásért, az indulatok felkorbácsolásáért, az állandó tagadásért, a politikai kommunikáció és színvonal mocsárba süllyesztéséért. Az én életemben már nem fog kiderülni, mekkora károkat okoztak és okoznak, feltüzelve a nép egy részét a komcsik ellen a semmiért. Pontosabban, ami nekünk, a Népnek semmi, az nekik Minden lesz jövőre és utána még vagy húsz évig.

Nekem nincsenek illúzióim, de úgy látom, a Nép egy részének (egyre nagyobb részének?) még vannak. Ők hiszik, hogy lehet tisztességes a politika és korrupciómentes egy párt. Ők hiszik, hogy a legfőbb problémáink a zsidóság és a cigányság, nem saját magunk, és a XXI. században lehet XIX. századi válaszokat adni valódi kérdésnek tűnő álkérdésekre.

A Jobbik ki fogja nyírni magát, egyrészt mert nincs normális emberanyaga, másrészt túl sok köztük az idióta. A nép ismét ki fog józanodni. De jó lenne, ha valaki a mostani politikai elitből is észbe kapna. Ugyanis nem fasisztaveszély van, hanem anarchiaveszély. Ha az emberek végképp azt fogják érezni, hogy senkinek nem számítanak, akkor majd nekik sem számít senki és semmi. Nem kellene megvárni... 

U.i.: a Jobbik programjának ("programjának") elemzése folyamatban van.

Szólj hozzá!

Címkék: polifika áravan kénegondolkozni

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr21174314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása