Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Anyádat

2009.07.30. 14:12 idelle

Képinnen

Két biztos jele van az országgyűlési (és önkormányzati) választások közeledtének. Az egyik a beruházások, sok esetben a látványberuházások felgyorsulása, a másik a fölösleges kampányok elszaporodása.

Természetesen nem én vagyok az első, aki megénekli a legújabb, echte-magyar "cinikusan köplek szembe" stílus jegyében fogant rettenetet, a Szerencsejáték Zrt. tolerancia-kampányát: Grafter itt, a Belváros blog itt foglalkozik vele.

Első pillanatra a kezdeményezés akár jónak is tűnhetne, hiszen való igaz, már a hétköznapjainkban (az utcán, a "közért"-ben) is félelmetes indulatok feszülnek, amelyek sokszor megkeserítik a polgárok életét. Bizonyos értelemben az is jó fogás,  hogy finoman az állatokhoz hasonlítjuk az "állatokat".

Igen ám, de van egy nagyon nagy baj a kampánnyal: nevezetesen, hogy semmi értelme. Ugye nem gondolja senki, hogy bárki, aki meglát egy ilyen plakátot, magába száll, elgondolkozik, majd a következő pillanatban/percben/naptól jó kisfiú/kislány lesz!?

A másik probléma, hogy nem tudni (dehogynem), honnan jön ez az egész, és hova tart! Olyan, mintha a szerencsejáték Zrt. kreatívját leüvöltötték volna reggel, mire kiakadt és bosszúból rittyentett egy kampányt. Ugye tudjuk, hogy nem ez volt a szcenárió?

Sokkal inkább arról lehet van szó, hogy megint ki kellett pumpálni egy kis pénzt a rokonoknak, baártoknak, üzletfeleknek, csak hát a lottót, meg a totót nem lehet tovább népszerűsíteni, ezért találtak ki inkább egy társadalmi célú hirdetést. Amire mondhatnánk, milyen szép, hogy a Szerencsejáték Zrt. - a hülyék adójából - a hülyékre is költ, de nem mondjuk.

A cinizmus pedig pont abban rejlik, hogy éppen azok kampányol(tat)nak az indulatok ellen, akiknek a mohósága, korlátlan étvágya, nemtörődömsége, kivagyisága, összességében arcátlan viselkedése az indulatok elszabadulásának egyik fő oka. (Egyébként a dologra jellemző, hogy a kritkus blogbejegyzéseken túl, sehol sem találni az interneten a kampány képanyagát.)

Úgyhogy ez az egész ügy bennem is indulatokat váltott ki, de most kieresztem a gőzt és üzenem: ANYÁTOK!

Szólj hozzá!

Címkék: lopamagyar feneketlenkassza akkoreztmostígyhogy kohnspirál arcátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr301277158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása