Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

UPDATE - Mirű' beszé'???

2009.08.13. 11:45 idelle

Szombaton késő este olvastam ezt a cikket, az utolsó mondatnál - "megint van értelme ennek az egésznek" - majdnem leestem a székről, pedig még eléggé józan voltam. Első dühömben elkezdtem kalimpálni, gondoltam, írok egy ajnározás-ellenes cikket, de aztán inkább lefeküdtem, a vasárnap meg a nyugodalom napja (jó Istenünk áldását ránk adja), volt jobb dolgom is.

Ma reggel véletlenül belenéztem a sporthírekbe, valami hétvégi NB I-es "rangadó" (Diósgyőr-Újpest) összefoglalója ment, olyan megye kettő színvonalon szaladgáltak a játékosok, a riporter ennek ellenére "jó iramú, izgalmas" mérkőzésről beszélt, még jó, hogy a színvonalról nem esett szó, és nem üvöltött közben, ahogy a dél-amerikai kommentátorok szoktak. (Ugyan el tudok képzelni olyan embert, akinek izgalmas lehetett a Diósgyőr kihagyott tizenegyese, majd nem sokkal utána fejelt öngólja, bár meg kell erőltetnem magamat...)

Persze mindannyian tudjuk, hogy az életben vannak kegyelmi pillanatok, ilyen volt pl. a  Zalaegerszeg Koplárovics Béla-féle győzelme a Manchester ellen. De senki nem lehet annyira ostoba, illetve újságíróként senki sem engedhetné meg magának azt az ostobaságot, hogy az ilyen eseményekből messzemenő következtetéseket vonjon le.

Ha hosszú távon nézzük ugyanis, a minőség és a teljesítmény mögött a sportban is rengeteg munka, jól felépített rendszerek vannak (az úszókról nemsokára írok egy posztot, most nem rájuk gondolok). Nem véletlen, hogy például az angol vagy az olasz labdarúgás évtizedek óta (lassan egy évszázada) a világ élvonalában van (a dél-amerikaiak egy kicsit más tészta, de oda sem kevés energiát, embert és pénzt raktak az elmúlt évtizedekben). Persze nálunk sokszor, sokan sírnak, hogy "ott" jóval több pénz van a futballra és a futballban. Erre én azt mondom, hogy a pénzt először bele kell rakni minden (normális) vállalkozásba, hogy aztán elkezdjen termelni. Nálunk a legtöbben csak kivenni akarják a pénzt, nemcsak a futballból, de a futball közeléből is: gondoljunk csak a Fradi Üllői úti ingatlanja körüli, régóta tartó "zsibire"; de a Quaestor sem véletlenül szállt be az ETO-ba annak idején, nekik is nyilvánvalóan az ingatlan kellett. Az már csak privátim bosszant, hogy kedvenc magyar söröm, a Soproni árában meg kell fizetnem a nívótlan hazai NB I-be invesztált forintmilliókat, azon belül azt a pénzt is, amit a Soproni Sörgyár érdekelt vezetői síbolnak ki a cégből a fociligán keresztül.

Csodálkoznék, ha Gazda Albert nem tudná, hogy szarból nem lehet várat építeni. Hiába van egy-egy sikerünk, úgy szökőévente egyszer, ha azoknak nincs szilárd alapja, és mögöttük csak a pillanatnyi szerencse áll. Magyar csapat lesz a BL főtábláján? Semmit nem jelent, ha a csoportban a pofozógép szerepe jut csak nekünk (egyetlen sportöröme az lehet a dolognak, hogy élőben láthatunk Igazi Futballcsapatokat...). Ha esetleg most valaki azt mondaná erre, hogy az így megkeresett forintszázmilliókból lehet majd fejleszteni a labdarúgást, akkor elég csak a Fradi BL-sikerére gondolni: hol van az ott megkeresett csaknem egymilliárd forint, kérdem én!? Hány karibi nyaralás és luxusautó jutott belőle a sportvezetőknek, és ezzel szemben hol van most a Ferencváros!?

Lehet, hogy kijutunk a következő VB-re? Világversenyen legutóbb az atlantai olimpián voltunk (1996-ban!!!), meddig jutottunk? És a legutolsó VB-n, Mexikóban (1986-ban!!!) mekkora szégyen ért bennünket!!!???

Azt még megértem, hogy a fociból (is) élő média kénytelen a semmit feltupírozva eladni. De józan, értelmes, gondolkodó emberek nem hihetik, hogy amíg nem söpörjük ki az élősködőket a foci, a sport, a politika, stb. arénájából, addig bármilyen változásra, fordulatra számíthatunk.

A videókhoz jó szórakozást...

(Az eredeti bejegyzés időpontja: 2009. augusztus 10. 14:37)

UPDATE: tegnapi barátságos mérkőzésen Magyarország-Románia 0:1. Az Index így harangozta be a meccset:

A Marian Cozma emlékére rendezett barátságos mérkőzésen a magyar válogatott fiatal, rutintalan román csapattal találkozik a Puskás Ferenc Stadionban. A magyarok a legerősebb összeállításukban kezdhetnek, Erwin Koeman keretében több visszahívott játékos is szerepel. 1981 után újra legyőzhetjük Romániát.

 Még egyszer kérdezem: mirű' beszé'???

Szólj hozzá!

Címkék: markec médiákok polifika lopamagyar nehazuggy moslőjjmoslőjj

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr661297459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása