Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

A virtuális lét elviselhetetlen könnyűsége

2010.05.31. 09:29 idelle

Az egyik

A témáról szóló első posztom alcíme az volt, hogy "avagy amit nem értenek a balliberálisok".

Nos, az elmúlt napokban kiderült, hogy sokan nem értik még: nem érti Gyurcsány, nem érti Szanyi, nem érti Fedor, és még sok, a dolgokat ésszel felfogni próbáló honfitársunk.

Először is, hadd szögezzem le egyfajta axiomatikus szigorral: ez nem az észérvek témája, nem a racionális gondolkodás helye! Épp ellenkezőleg: az érzelmeké, a nemzeti feldemhedésé, az ujjongásé, az önerősítésé, az önbátorításé. Vagy éppen az önsanyargatásé, a jajongásé, az örökös fájdalomé, kinek mi tetszik. Ám most eljött az Ezeréves Magyar Öröm ideje, hiszen, ahogy sok egyéb más mellett a Magyar Hírlap is címlapon hozta: a nemzet újra egyesült.

Mielőtt bárki megkérdezné...hallgatásra intek mindenkit: nem kérdezünk!

Nem kérdezzük meg, mit is jelent ez valójában, milyen ténybeli megnyilvánulásai lesznek az egyesülésnek holnaptól. Nem kérdezzük meg, hogy miért hangoskodnak azok, akik még életükben nem jártak a végeken vagy például fordítva ragasztják fel a Nagy-Magyarország-matricát a kocsijukra. Nem elmélkedünk arról, hogy ama bizonyos "Nagy" Magyarország a legkevésbé volt az embereké, a köznépé, sokkal inkább - tisztelet a kevés kivételnek - az odaszületett vigéceké (nemesek) és a politikai kalandoroké. Nem mutatunk rá, hogy jobbágy felmenőink semmit sem élveztek a haza nagyságából, tekintve, hogy szinte még a kapa meg a kasza sem volt az övék, amivel robotoltak, bár azt is tudjuk, hogy sokszor a legszegényebbek, a nincstelenek a leginkább hazaszeretők, lévén, nekik nem jutott más vagyon. Nem vetjük fel, hogy ahány ember, annyiféle, és az egységes nemzet ugyanúgy csak virtuálisan létezik, mint ahogyan például a tökéletes, konfliktus nélküli párkapcsolat (házasság) is. Nem kérdezünk, örülünk. Aki kérdez: ellenség. Aki nem örül: hazaáruló. Igen, ilyen egyszerű! Ez pont egy olyan kérdés, amelyben a kettes számrendszer valósul meg: igen-nem, jó-rossz.

Vigasztalásul csak annyit: aki azt gondolja, történelmi unikum a mostani helyzet, azt ki kell ábrándítanom: 1989 végén, 1990 elején (jééézusom, a mélymagyarok egy tekintélyes része akkor még csak pisipogácsákat gyúrt a homokozóban!), a romániai forradalom idején és azt követően hasonló nemzeti eufória söpört végig az országon. A bátrabbak - mint most is - rögtön autonómiáról, a hősök pedig  egyenesen országegyesítésről álmodoztak. Ám nem telt el sok idő, és a testvérek helyett már románokról morogtak a hazafiak, mégpedig a magyarokat kihasználó, a vendégszeretettel, a segítséggel visszaélő románokról.

Elmúlt az eufória, elmúlt az ünnep. És bármennyire is feldobódottak és bármennyire is fogadkoznak most a szerelmesek, el fog múlni ez is. Önmagától is elmúlna, mert nem lehet minden percben extázisban élni, de amikor nincs tartalom az ünnepben vagy ez a tartalom csak virtuális, akkor főleg nagyon gyorsan szertefoszlik a varázs. Vagy egészen egyszerűen fogalmazva: a történelem bosszúja az emberi önhittségért, a feledés.

A másik

Ezeréves szervilizmusunk fennen ragyogó csillaga.

Minden elnyomásellenes és szabadságszerető honfitársunk. Mindenki, aki a Mariahilferen nem tudott Commodore64-et venni, csak ZX Spektrumot. Akinek nem fért fel a Gorenje a Trabijára, így kénytelen volt Szaratovban hűteni a Kőbányait, és úgy általában: akinek a dühöngő kádári terror alatt pokol volt az élete. S mint egy rémálom, ismételte magát a történelem az elmúlt nyolc évben, Medgyessy és Gyurcsány (Bajnai "Flash" Gordon) alatt. A legsötétebb diktatúra volt ez, ellenzéki sajtó és gyülekezési jog nélkül, a szólásszabadság teljes hiányával.

De most eljött a demokrácia kora! Tudják, honnan tudom? Onnan, hogy végre van Vezetőnk. Nem csak simán vezető, hanem olyan szellemi, spirituális. Az örökös Miniszterelnök. Minden Magyarok Vezénylő Tábornoka. Csaba királyfi hetvenhetedik reinkarnációja. A Kiválasztott, aki az Egy Örök és Igaz Isten embere, a Magyar Nép vezetésére. Aki birtokában van mindannak a Tudásnak, amely a legősibb és legszentebb nép, a Magyar felemelkedéséhez szükséges.

Mert itt az idő. Eljött a Mi időnk, lehullt a zsarnoksága rabigája Nemzetünkről.  Mint ahogy Szent Himnuszunk is mondja: megbűnhődtük már a múltat és jövendőt, ezredíziglen.

Az elmúlt húsz évben a a nemzetáruló liberálbolsevikok azt hirdették, hogy eszmei és szellemi iránymutatás nélkül is megvalósulhat a demokrácia. Neem, kérem. Az igazi demokrácia nem a véleményszabadásgról, hanem az igazságról szól.

Aki nem fogadja el az igazságot, a Magyarok Igazságát, a Mi Igazságunkat, annak semmi keresnivalója ebben az országban, a Mi Országunkban. Aki még nem fogta fel e szent igazságot, annak türelmesen, újra és újra elmondva, elmagyarázva - bár ezt érezni kell - megtanítjuk.

S ha már mindenki elméjébe illesztette az Örök Igazságot, akkor elmondhatjuk majd, hogy itt van a Kánaán. A Kánaán, amit Kósa doktor nagyon helyesen úgy jellemzett, hogy nekünk magunknak kell felépítenünk. Az építés előtt azonban mindent le kell rombolni, ami a régi rossz világból itt maradt, ami keseríti életünket. Éljen a forradalom! Börtönbe a hazaárulókkal, a nép ellenségeivel! Vissza az ellopott népvagyont! Törjük le az oligarchák hatalmát! Éljen a  néphatalom, éljen a nép kormánya! Éljen bátor és szerény vezetőnk, éljen a párt!

Ismerős valahonnan? Igen-igen, tiszta Avatar.

Szinte alig múlt el két évtized azóta, hogy ugyanezt a szart kellett hallgatnunk. Az egyetlen különbség az, hogy akkor istentelenül, most meg tele Istennel. A legmegdöbbentőbb, innen a majomketrecből, hogy az emberek nem látják: pont olyan rendszert szeretnének, amiért most vissza akarnak vágni. Adja magát a kérdés: ki fog-e derülni valaha a többség számára is, hogy a király meztelen? Félek, hogy az én életemben már nem.

3 komment

Címkék: seggfejmagyar polifika kénegondolkozni nemzetveszető nagyonmélyenlévőmagyar

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr642036833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.06.01. 09:02:55

Okos poszt, csak két dologba kötnék bele.

1) A "zembereket" nem érdekli, hogy a király meztelen-e. Nem sokkal több ember szavazott most az eljövendő, fájdalommentes, de azonnal bekövetkező boldogságra és jólétre, mint 94-ben - nagyjából ugyanarra... A "zemberek" kétharmada jenlenleg vagy kettészarja a választást, vagy nem hisz Vikinek. Ez lenne a forradalom?
Ennek utána aztán az sem fog kiderülni, hogy Viki hazudott, és pont nem azt fogja csinálni, amit 8 évig szajkóztak a megmondóemberei. A Nemzet meg a Hírlap meg a Hírtévé majd jól nem beszél róla, a TV2 meg az RTL meg nem MER majd beszélni róla, és így nem is fog róla tudni senki. Ennyi lesz, elleszünk. 32 évig elvoltunk Kádár alatt is, és ha nem jön Gorbacsov, még mindig ellennénk (Pozsgai, Németh stb alatt).

2) "Csaba királyfi hetvenhetedik reinkarnációja": ha csak "reinkarnációnként" 50 évvel számolunk, az is 3850 év. Soknak tűnik... :)

Bocs, ha hosszú lett.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.06.01. 09:51:12

@Humperdickk: "ha csak "reinkarnációnként" 50 évvel számolunk, az is 3850 év."

kell a hetvenhét a népmesei vonal miatt. :-)
egyebekben az átlag életkor Európában a huszadik század elejéig húsz év körül mozgott, persze ebben benne van a magas csecsemőhalandóság. szóval, ha ideológia kell hozzá, megvan a Szentkirályi utca egyik páncélszekrényében... :-)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.06.01. 15:01:02

@idelle: jól van na, meghajolok a nemzet nagysága előtt! Legyen akkor 77, ha az gyött ki a tényfeltáró bizottságnak!
süti beállítások módosítása