Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Csak egy komment - 2011.01.04.

2011.01.04. 19:35 idelle

Ventura Blvd írta itt:

A korrekciós-képesség minden magyar pártban gyenge (tendál a nullához), és mindig is az volt. A világismeret sem erősség. Az összeesküvés elmélet is általános, hogy most éppen a cionista világtőke esküdött-e össze, vagy a bigott klerikális és már-már újfasiszta jobboldal, az nézőpont kérdése. A hülyeség, mint tudjuk, pártsemleges.

Írtam már, hogy a Reformkor politikusait kivéve, a magyar államembert történelmileg nem nagyon érdekli a külvilág hangja, csak a fegyvere. 1914 óta pedig csak akkor néz át a határ felett, ha kifogy a pénzből, vagy ha már bombázzák a külvárosokat, esetleg befordulnak az idegen tankok a Parlament elé. (Kevesen tagadják, hogy a politikusok emberi és szakmai színvonala egyenletesen zuhan az 1830-as, 40-es évek óta.)

Amit a Fidesz csinál, az az ősmagyar ... ö, ö, ö, találjatok ide egy szót.

Ugyanezt tette Thököly is, amikor a már bukott török birodalom szövetségében harcolt a Habsburgok ellen, és Európa nem értette, mit akar. Ezt tette Horthy is, amikor hadat üzent az angolszász országoknak (is), mondván, odaát majd úgy is tudják, hogy "ezt csak a németek miatt kellett megtenni", mindenki tudja, hogy "csak formaság, mert a Kormányzó úr közismerten angolbarát". Erre potyogni kezdtek a bombák, mert azt meg a magyar elit nem értette, hogy nem lehet valaki angolszász barát és egy angol-amerikai szövetséges (a Szovjetunió) harcoló ellensége egyszerre. Nem volt jobb a baloldal sem, és alig-alig létező polgári közepünk. Édes Istenem, mennyire nem értette szegény Károlyi és Jászi Oszi bá', hogy persze a cseh, a szlovák és a szerb, az testvér nép, a Benes úr pedig egy gentleman, de a politika attól még brutális küzdelem...

------------------------------

Mióta a Fidesz van megint kormányon, ti vagytok a tanúim, egyfolytában azt kérdezem, kik a kormány szövetségesei? Kik adják az üzemanyagot, kik tartják az esernyőt, kik világítanak a motortérbe, és kik rohangálnak pótalkatrészekért, ha a kocsink mégis lerobban Kánaán felé félúton. Most már látszik a válasz... De, minek nekünk, szilaj magyarnak szövetséges?

MINDEZEK MIATT MONDOM NEKTEK, SAJNA, MÁR MEGINT A RENDSZERT KELLENE CSERÉLNI, MERT A BAL ÉS JOBB, AZ BAL-JOBB, AZ EGY MENETELÉS A SEMMIBE.

------------------------------

6 komment

Címkék: komment józan polifika

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr282560753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S_a_n_y_A 2011.01.09. 00:10:28

2 hozzászólásom lenne.

Az első egy, szerintem fontos adalék a Horthy-rendszerhez. Azon felül, amit igen helyesen felhoztál, volt még egy, még annál is nagyobb hülyeségük. Nevezetesen, a háború vége. Horthyék állandóan (1943-tól) az angolszászokkal akartak tárgyalni a hárorúból való kiugrásról. Azok pedig állandóan elutasították őket, mivel akkor már megegyeztek (Teherán) arról, mi a szovjet megszállási övezetbe fogunk esni. Ezt Horthyék az istennek nem bírták felfogni.

S_a_n_y_A 2011.01.09. 00:15:54

Mindezek után, mikor a szovjetek megjelentek a határon, csak álltak, mint "f*sz a lakodalomban" (sicc!!!!). Mi maradtunk "az utolsó csatlós". Hogy-hogy nem, de a románok például el bírták zavarni Antonescut?
Azok az érvek, mi szerint német megszállás alatt álltunk, illetve Horthy túsz volt, számomra elfogadhatatlanok.

S_a_n_y_A 2011.01.09. 00:19:42

Másodszor:

Sajnos kénytelen vagyok egyetérteni a végszóval: ez az ország semerre sem halad, és ez mindig így is marad. Ebből az országból soha nem lesz semmi... :-(

lüke 2011.02.01. 12:50:31

a tudatlanság az idiotizmushoz vezet,lassan, de biztosan

a-kis-herceg 2011.02.01. 12:58:56

1000 ÉVES FEUDALIZMUS...

(kivéve az említett dualizmus korát, amikor mi adtuk hozzá a a parasztokat, az osztrákok az államszervezetet)

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2011.02.01. 14:04:48

Thököly Magyarországért harcolt az ellenségem ellensége a barátom alapon.

A három részre szakadt országból magától értetődően következik, hogy a török megszállók ellen a Habsurgokkal, a Habsburg megszállók ellen pedig a törökökkel célszerű szövetkezni a független Magyarország érdekében.

Az csak jó, ha a törökök és a Habsburgok egymást ölik, csak az nem, hogy ezt Magyarországon teszik.

A végkövetkeztetéssel egyetértek, de más logikai úton jutnék el oda.

Olyan rendszert tartanék kívánatosnak, ahol a parlamenti választás a kormány összetételét is pontosan meghatározza előre törvényben lefektetett szabályok alapján. A legnagyobb pártoknak kellene kormányt alakítaniuk, ha szeretik egymást, ha nem.

Összefogást, együttműködést generáló rendszer kellene az automatikusan széthúzást generáló helyett.

S persze nem ártana nagyobb közvetlen demokrácia.
süti beállítások módosítása