Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Közép-európai Balkán Blues

2011.01.17. 11:18 idelle

Rohadjak meg, de most már tényleg, mert megint más a véleményem, mint a többségnek, és ismét más aspektusból szemlélem az eseményeket, mint az átlagember.

Az, hogy egy tömegnyomorban meghalt három fiatal ember, természetesen sajnálatos, még úgy és akkor is, ha minden organizmus addig él, ameddig dolga van e Földön. (Abba meg bele sem megyek, hogy ha ez a földi lét maga a siralomvölgy, odaát pedig vár az örök boldogság, akkor mi a fenének kell jajongani, ha valaki megtér a túlvilágra - na mindegy.)

Hanem a reakciók, azok még a hungaroseggfejségben edződött magyaridiotizmus-szakértőnél is kiverték a biztosítékot.

Hiénakeselyűk

Az, hogy a sajtó manapság szinte már tényleg csak a tragédiákból és mások fájdalmából él, axióma, nem bizonyítjuk.

De például a kedves index is elmehet a jó kurva nénikéje retkes izéjébe, hogy az első híradásokat tartalmazó cikke elején (a mellékelt printscreen ma készült, itt már a cikk végén található a felhívás) máris arra biztatja olvasóit, hogy ha szemtanúként voltak jelen, akkor írják meg, mit tapasztaltak, ha pedig fotójuk vagy videójuk van, akkor küldjék el, töltsék fel.

15 perc nihil

És persze a fogyasztói társadalom kis robotjai mit tesznek? Otthon ülnek sokkos állapotban? Zokogva guggolnak a konyhakövön, miközben a hányingerrel küszködnek? Esetleg remegő térdekkel mennek másnap reggel misére, hogy hálát adjanak a Teremtőnek, amiért ők túlélték ezt az egészet? Egy nagy büdös lófaszt!

Már a helyszínen kameráznak, fotóznak, és megpróbálnak híresek lenni az amatőr híradásaikkal. Otthon meg telebasszák az internetet az "énisottvoltam" típusú feltupírozott történeteikkel, büszkén mesélnek fűnek-fának, és így utólag már a világ minden kincséért sem hagynák ki ezt a bulit. Mert nekik buli volt a buli, a tolongás, a három hullazsák a kövön, a rengeteg rendőrautó, a pólóban álldogálás a hidegben - lassan az az ember érzése, hogy ha ezeket a zombikat élve darabolnák fel, fájdalomcsillapítás nélkül, azt is egyenesben közvetítenék a Facebook-üzenőfalukon, hogy de király, bazmeg, most boncolnak.

Hát ilyet még nem is láttunk

A nép szerencsésebb fele - már úgy értve, amelyik nem volt ott - persze most is úgy fel van háborodva, hogy épp a guta nem üti meg őket.

Mert hát ez micsoda dolog, engedély nélkül üzemelni, háromszáz helyett csaknem háromezer embert beengedni, mer' a kapzsiság, meg a pénz imádata, hát hova lesz így ez a világ?

Oda, basszátok meg, ahová ti, meg mi mindnyájan vezetjük: a semmibe.

Mert ha egy pillanatra megállnátok, és elgondolkoznátok azon, hol van a ti felelősségetek, akkor lehet, hogy inkább fületeket-farkatokat behúzva szégyellnétek magatokat otthon, egy sötét szoba csendes zugában, mintsem hogy ismét és megint erkölcscsőszként pózoljatok ország-világ előtt, ahogy tettétek azt pl. stólbuci  ámokfutása után is. Ugyanis mit csinált a West Balkán tulajdonosa, üzemeltetője, buliszervezője, bárkije? Azt, amit ti is csináltok, csak kicsiben: két forintért megbaszták a kedves jó édesanyjukat.

Nem volt engedélyük bulit tartani ott és akkor? De hát ti is a szomszéd részeges Józsival rakatjátok le a járólapot és köttetitek be a gázt, azzal a faszkalappal, aki a kocsmában tanulta az ipart, de papírt soha nem szerzett róla. Meg hát csak beültök egy fröccs után az autóba, mert nehogy már valaki is megmondja, mit szabad nektek, amikor ti mindenkinél mindent jobban tudtok!

A lehetségesnél több embert engedtek be, a kapzsi köcsögjei?  

Ti kértek számlát amikor a szaki kijön és megcsinálja a bojlert vagy a szervizes fiú lecseréli a nyári gumit télire? És adtok számlát, amikor kimentek megcsinálni  a bojlert vagy lecserélitek a téli gumit nyárira? Hát persze hogy nem!

Showhivatal

Ám mindenki közül a hivatalok és hivatalnokok hozzáállása a legarcpirítóbb.

Az, ahogy a kerületi ofiszőrök és ofilédik azonnal elkezdtek felfelé mutogatni, hogy hát ugye a törvény, az szar, és ők nem tudnak mit csinálni, meg van kötve a kezük. Meg bazdmeg: mikulászacskót egy perc alatt tesztek a jegy nélkül parkoló, kerékbilincset kábé öt perc alatt raktok a tilosban várakozó autókra. A súlyadót egy nap késéssel fizetőket már késedelmi pótlékozzátok, és úgy általában: minden egyes percben éreztetitek a szerencsétlen állampolgárral, hogy mekkora királyok vagytok. Ilyenkor meg fületeket-farkatokat behúzva véditek a seggeteket, mert egy hierarchiában mindig van kire mutogatni, aki nem ti vagytok.

A legcsászárabb köcsög mégis Magyarország Főőrzővérzője, Pintér "Maffiózó" Sándor volt, ahogy kenetteljesen ő maga állt ki a kamerák kereszttüzébe, és felelőtlen, kapzsi magatartásról vartyogott - ő, az olajszőkító, az a pali, akinek a (volt - ja, persze) cégei most már lassan mindent védenek, aminek a nevében benne van a "Nemzeti" vagy aminek bármi köze van az államhoz.

Azt hadd kérdezzem már meg, hogy a kedves rendőrség és a kedves nemzetbiztonsági dzsémszbondok mi a nádvágó rettenetes pikuláját csináltak, miközben a bulit közösségi oldalon hirdették meg a szervezők? Hogy van pofájuk peckesen kioktatni a fél világot, amikor körülbelül három perc alatt be lehetett volna zárni, záratni a helyet, és úgy elvenni az üzemeltetési engedélyt, hogy a kedves tulajdonos kezében megállt volna a kávéskanál az ámulattól?

Elárulom: úgy, hogy az egész csak fedősztori. Ameddig ugyanis megy a szekér, és szépen folyik zsebbe a kenőpénz, addig semmit sem fognak tenni annak érdekében, hogy a szabályoknak megfelelően történjenek a dolgok. Amikor meg gáz van, akkor meg éppen azokat fogják először eltakarítani, akik éveken keresztül lefizették őket.

A böszme népnek meg kábé ennyit kellene felismernie, és kihajítani az összes rohadt köcsögöt. De hát erre sem vagytok képesek, magyaridióták.

Lassan tényleg el kellene költözni ebből a pöcegödörből...

6 komment

Címkék: bürók seggfejmagyar nincsremény kénegondolkozni

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr792589517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

etuska · http://napietus.blog.hu/ 2011.01.17. 13:30:28

ha meg bezáratták volna, azon ment volna a vartyogás, hogy itten diktatúra megmiafene van stb. és nem hagyják szegény fiatalokat a genya hatóságok kulturáltan szórakozni. lett volna tüntetés, egymás vállán zokogás, hogy "jaj, bezárták a WB-t, vége a világnak..." akik most a hatóságokat okolják, azok zokogtak volna a leghangosabban. persze ettől még ezt kellett volna tenni. ahogy a gyerek kezére is ráütök, amikor a konnektorba nyúlkál, akkor is, ha sír miatta. ahogy anyukám mondta, nevelési tanácsként: "inkább a gyereked sírjon 10 percet a nappaliban, mint Te egész életedben a temetőben". ezt kellet volna nagyban szem előtt tartani.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.01.17. 14:08:14

@etuska: "ha meg bezáratták volna, azon ment volna a vartyogás, hogy itten diktatúra megmiafene van stb."

persze ezt a tragédiát is lehet(ne) a liberálisokra fogni, de erősen kérdéses, hogy lenne-e ennek értelme (NEM!).

hetente látok APEH által bezárt üzleteket, hát rohadtul nem hiányoznak, ahova meg járok, azokat valamilyen fura oknál fogva nem záratja be senki.

egyszerűen arról van szó, hogy ezt az országot bűnszövetkezetek irányítják. és nem figyelmetlenségből, meg trehányságból lehet ezeket a kihágásokat elkövetni, hanem azért, mert valahol mindig van valaki, aki jó pénzért félrenéz, nem akadályoz, hanem a péngyártás motorja lészen (mint az a vívóember a törvényhozásé).

és miközben a magyaridióták a csúnya vállalkozóra haragszanak, szeretett vezetőik számlája hízik, mint Robika a mekdonáccos kaján.

nem kell elhinni, nem kell elfogadni, lehet ezért engem herótozni, de hát ez a lényegen mit sem változtat.

sűrű és sötét az éjszaka itt a Nyugat-Balkánon (hogy stílszerű legyek), és nem látszik, hogy a hajnal bármikor is eljönne...

Der Beste 2011.01.17. 15:25:47

A stílus egy kicsit erős, de a poszt mondanivalójának lényegével egyetértek.

yeti-ufo hibrid 2011.01.17. 18:21:23

Valahogy hihetőbb lenne volna a megmondás, ha T/1-ben nyomod......

XPS 2011.01.18. 12:07:15

A lényeg az, hogy klassz, hogy "mindössze" 3 áldozattal megúsztuk.
Amilyen szarul és szabálytalanul van kialakítva a menekülő és kiürítési lehetőség szinte az összes hazai vendéglátó-, szórakoztató-, és bevásárló helyen, már évek óta vártam,mikor lesz a tömegbaleset.
Biztos, hogy tényleg rossz a szabályozás, de az is biztos, hogy egy-két doboz bon-bon, vagy pár milka meglágyítja a mégoly rigorózus közszolga szívét is.
Mint a mellékelt ábra is mutatja.

Bigskorpio 2011.01.19. 09:43:30

@etuska: "ha meg bezáratták volna, azon ment volna a vartyogás, hogy itten diktatúra megmiafene van stb..lett volna tüntetés.."
Ugyan-ugyan, @etuska. Aki tüntetni szokott és a fél várost lerombolni, az most a hatalom minden megmozdulását csöndben viseli. Vartyogás mindig van, azt hívják szólásszabadságnak - de pár hónap múlva már nem lesz vele gond: be lesz tiltva. A bezárt üzletre pedig kiírja a hatóság, hogy milyen mulasztás (vétség?) miatt, és meddig van bezárva. Lehet ezt diktatúrára fogni, de EZ nem az.
süti beállítások módosítása