Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Большинство

2011.02.13. 13:32 idelle

Azért az elképesztő, hogy miközben ennyi marxizmuson nevelkedett ex-káder - és egyszerű elszenvedő alany - üldögél remegve a plazmatévé és a monitor előtt, alig van valaki, akinek eszébe jutna, hogy amit ma Orbán-féle politizálás címszó alatt látunk-hallunk-érzékelünk, az a bolsevizmus XXI. századba átültetett gyakorlata, ami az elődjénél talán csak annyival modernebb, hogy a tömegkommunikációs eszközök révén gyorsabban lehet közvetíteni az üzenetet. (képinnen)

A bolsevik szó a большинство (ejtsd: bolsinsztvo) kifejezésből ered, ami oroszul annyit tesz: "többség". A forradalmi marxisták párton belüli többségének kialakulásáról nem nagyon van információ a neten, csupán egy, viszonylag jó összefoglalást találtam, amely így fogalmaz: bár a párton belül a centristák vannak túlsúlyban, a forradalmi szárny Lenin vezetésével az 1903-as és 1904-es kongresszuson ügyesen taktikázva többséget szerzett - innen származó elnevezések: • centristák = mensevikek („kisebbség”, holott valójában ők voltak többségben) • forradalmi marxisták = bolsevikok („többség”).

Nem mellesleg az első szavazás, amelynél többségbe kerültek, valami olyan komoly és nagy horderejű kérdésről szólt, mint hogy szükséges-e párttagnak lenni a mozgalom támogatásához vagy lehet azt párton kívülről is végezni vagy ilyesmi.

A többség megszerzése aztán hozta magával azt az ideológiát és politikai hozzáállást, hogy ha mi vagyunk többségben, akkor a mi akaratunknak kell megvalósulnia. Csak és kizárólag a mi akaratunknak.

Szükséges megjegyezni, hogy sem a képviseleti demokráciával, sem annak részeként a többségi akarat érvényesülésével nincs alapvető problémám. Ugyanakkor nem lehet nem észrevenni, hogy napjaink modern demokráciafelfogása már régen az érdekegyeztetésről és érdekintegrációról szól, nem pedig arról, hogy ha mi vagyunk - akár kétharmados - többségben, akkor már önmagában ettől a ténytől mi értünk mindenhez a legjobban, következésképpen nem kell senkit megkérdeznünk semmiről. (Megkérek minden protestálni készülő embertársamat, hogy legyen kedves nem jönni a nemzeti konzultációval, meg az ön is kérdezhet Facebook-on Orbán Viktortól reklámszövegekkel, nem beszélve a legújabbról, az alkotmányos kérdőívről, mert ezek csupán a politikai marketing eszközei, de ettől még Pártunk és Kormányunk nagy ívben szarik a polgárok véleményére.)

Ráadásul van Orbánnál egy szűkítése is a bolsevista (bolseviki, he-he) felfogásnak, nevezetesen, hogy mivel a Parlamentben kétharmados többséghez jutott (a pártja), ő egy személyben kompetens minden kérdésben. Ez a felfogása Strasbourgban csúcsosodott ki, de számomra nem az ezerszer idézett, az állam én vagyok típusú felszólalásaiban, sokkal inkább egy freudi elszólásában, amikor a régi médiatörvénnyel kapcsolatban az csúszott ki a száján: "az a törvény, amit én most hatályon kívül helyeztem". Aztán persze kijavította magát többes szám első személyre, de már hiába: tulajdonképpen csak megerősítette azt, amit már úgyis régóta tudtunk.

A bolsevizmusnak egyébként vannak további jellemvonásai, amelyek tisztán felismerhetők az orbáni politikában, ilyen például az ellenségkeresés vagy még inkább: az ellenséggel szembeni önmeghatározás (Lenin-fiús attitűd).

Számomra elképesztő az a tény, hogy a mégoly felismerhető stílusjegyek ellenére is ekkora rajongótábora van Orbánnak és politikájának, az meg a dolog pikantériája, hogy éppen egy antikommunista retorikát középpontba állító politikus és politikai erő másolja szinte teljesen pontosan a bolsevikokat (kommunistákat).

Nem csak én mondom, de én is megírtam már, hogy Orbán és a Fidesz szinte a legkisebb lépésükig kiszámíthatók, hiába lebegtetnek sokszor, hiába színészkednek, elég jó találati aránnyal lehet tudni, hogy mit fognak tenni. Ennek egyik oka az, hogy a mintát már láttuk a világtörténelemben. Ha szeretnék még jobban megismerni őket, csak lapozzák fel a bolsevizmus történetét. És akkor látni fogják nemcsak az egészet, hanem annak csúf végét is. Ideje lenne eszmélni.

263 komment · 2 trackback

Címkék: diktatúra polifika nemzetveszető ellenforradalmat

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr782597435

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Címeres ökörségek 2011.02.14. 08:23:40

Már a köztársaság koronájának úsztatásakor röhögőgörcsöt kaphattunk, de aki nem mulatta ki magát akkor, most élvezheti a Nenyi kötelező kifüggesztésnek, a napi himnuszénekeltetésnek, és a közszolgáknak „ajánlott” címeres kitűző címeres ökör...

Trackback: A nép hangja? Nesztek! 2011.02.13. 19:30:12

Népszavazás nem lesz az új alkotmányról, de a nemzeti konzultációs testület megkérdezi az embereket, hogy az új alkotmány csak az állampolgári jogokat vagy a kötelezettségeket is deklarálja-e, korlátozza-e az állam eladósodását, vegyen-e védelem alá ol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ipari-antidepresszió 2011.02.13. 23:56:53

@Bilbo:

Volt itt magányugdíjpénztári magánvagyon fenyegetéssel történő elvétele, meg Alkotmánybíróság korlátozása, médiatörvény, piacellenes kirohanások, kilakoltatási moratórium... Ezek így együtt adhatnak okot aggodalomra.

jupiter 2011.02.13. 23:57:50

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:
GyF-nek régen el kellett volna tünni-e...
S sose voltam kommunista, s nem is leszek...

Ez a kommunistafóbia egyébként a vezérelvben már szinte orvosi eset... (Ismerjük már, hogy azok III/III-as ügynököztek legjobban, akik maguk is azok voltak).

Igazad van legyünk hurráoptimisták:
"Már most jobban élünk, mint jövőre!"
;-)

Ipari-antidepresszió 2011.02.13. 23:58:00

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:

Nincs értelme amit írsz, mert folytathat egy párt kommunista politikát úgy, hogy nem öl meg senkit.

Ipari-antidepresszió 2011.02.13. 23:59:30

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:

Részeg vagy? Jó lenne ha érdemben tudnál vitázni és nm trollkodnál!

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.02.14. 00:00:30

@Ipari-antidepresszió: kedves trollom, azoknak az időknek vége, amikor még ti mondtátok meg, ki a troll.

Ipari-antidepresszió 2011.02.14. 00:00:44

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:

Még a 2010-es manyup törvény is egyértelműen kimondja, hogy magántulajdonról van szó, ezért is volt ez a színjáték.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.02.14. 00:01:38

@Ipari-antidepresszió: idéznéd? :) Nem fogod tudni! Mert ez hazugság, te is jól tudod.

Ipari-antidepresszió 2011.02.14. 00:01:45

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:

Én Fideszre szavaztam, ha érdekel, de nekem ez már kommunizmus, amit csinálnak.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.02.14. 00:02:54

@Ipari-antidepresszió: jahahahajj, röhögcsélek itt magamban, ez jól ismert típus :))) "Idáig a hívük voltam, de most kibrándultam belőlük...". :DDDD Mondj jobbat...

Ipari-antidepresszió 2011.02.14. 00:03:47

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:

www.vitnyp.hu/userfiles/file/doks/2010_%C3%A9vi_CLIV_t%C3%B6rv%C3%A9ny.pdf

17. § Az Mpt. 5. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
(4) A pénztártag követelése – a tulajdonlás elve szerint – a pénztártag tulajdona, amelyre az e
törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető.

Bilbo 2011.02.14. 00:04:07

Ennek semmi értelme nincs. A kötelező magánnyugdípénztári téma nem egy átfogó államosítás része. Több prbláma volt ezzel a megoldással. Most a lenygelek is csökkentették a befizetett összeget és lehet, hogy ugyan azt forgjak tenni, mint Magyarország. Nem azért mert kommunisták.

A magánnyugdíjpéztárba az államtól befolyó összeg helyett államkölcsönt kell felvenni nagy kamatra. Közben a pénztárban a pénz alig kamatozott. Ez gyakorlaitalg semmire sem volt jó, kivéve hogy a nagy működési költségű pénztárak vezetői gazdagodtak. Már hosszú ideje felmerült a péztárak megszűntetése. Ennek az ötletnek egyik támogatója Surányi György, volt jegybankelnök, pl.

Ennek semmi köze a kommunizmushoz.

A különadókkal kapcsolatban: még a különadót fizető vállalatok is sokkal kevesebb adót fizetnek, mint pl. Németországban. A különadóval M.o. csupán az ágazatok között tett különbséget.
Azokat jobban támogatja, amelyek hasznosabbak az országnak.

monk830 2011.02.14. 00:04:49

@Ipari-antidepresszió: az fel se merul benned,hogy a magan és allami tulajdon megfer egymas mellet ugye.miert kell az egyiknek kizarnia a masikat.miert kell leszukiteni az agyat ,nem hiszem el....csak feket es feher letezik ?

Ipari-antidepresszió 2011.02.14. 00:07:47

@monk830:

Természetesen megfér egymás mellett, de az állam ne vegye el mások magántulajdonát fenyegetéssel, megtévesztéssel. Mert ha kapitalizmus, akkor az lopás, ha meg kommunizmus, akkor ugyan nem lopás, de akkor meg kommunizmus van.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.02.14. 00:09:37

@Ipari-antidepresszió: :DDD A hét vicce (de már a jövő hété...). A PÉNZTÁRTAG KÖVETELÉSE A PÉNZTÁRTAG TULAJDONA! Te magad idézed! Tanulj már meg olvasni! NEM az áll ott, hogy a számláján levő vagyon a KÖVETELÉSE és ezen keresztül a TULAJDONA... A követelése a hozam reálhozam feletti része - költségek...

Murderface 2011.02.14. 00:10:29

Na most, van aki azt mondja, hogy Viki szocialista.
Van aki azt mondja, hogy nacionalista.
Én attól rettegek, hogy mindenkinek igaza lesz (nemzetiszocialista) :P

Ipari-antidepresszió 2011.02.14. 00:14:18

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:

A magánnyugdíjpénztárak a tagok tulajdonában vannak és a tagi követelés magántulajdon. Sajnálom, ha nem bírod felfogni, hogy ez mit jelent.

Ipari-antidepresszió 2011.02.14. 00:14:53

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:

Ebbe a blogba most írok először. Az indexnek van egy politika fóruma.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.02.14. 00:16:47

@Ipari-antidepresszió: kínos a magyarázkodásod, ráadásul sületlen. SZÓ SINCS ARRÓL, hogy a magánnyugdíjpénztárak a tagság tulajdonában lennének. A tagi követelés magántulajdon, ezt senki nem vitatja. Csakhogy a tag számláján levő pénz nem tagi követelés.

monk830 2011.02.14. 00:18:27

@Ipari-antidepresszió: ezert ajanlom mindenkinek az ongondoskodast.nagyon erdekes ellentmondas az peldaul,hogy a kulfold nyugatabbik felen a lakossag minimalis reszenek van sajat lakasa.az egyik oka persze a masabb szocialis rendszer ,magasabb fizetesek stb.de azt itthon mindeni elfelejti,hogy ott az emberek legnagyobb resze fizeti az ongondoskodast egesz eleteben,hogy nyugdijas koraban ne az allamibol kelljen megellnie.ezek a cegek pld lsd GRAVE a magannyugdijpenztarakkal ellentetben nem tozsdere viszika penzt hanem ingatlanokba es allampapirokba fektetik ezzel elkerulve penzednek veszelybe keruleset...

Ipari-antidepresszió 2011.02.14. 00:21:13

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:

Egyszerűen hülyeségeket beszélsz. A magányugdíjpénztárak a tagok tulajdonában vannak. A tulajdonrészük a követelésük. Valamit olvassál azért utána is olvashatnál a dolognak. Pont azért volt szükség erre az "önként lemondok a magántulajdonomról, azzal hogy nem csinálok semmit" színjátékra, mert akkor teljesen nyílt államosításról beszélhetnénk. Így "csak" fenyegetéssel és megtévesztéssel, vitatható jogi eszközökkel történő államosításról.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.02.14. 00:23:17

@Ipari-antidepresszió: ja, hogy hülyeségeket beszélek? :D Csattanós bolsi érv...

SZÓ sincs róla, hogy a tagok tulajdonában állt volna a nyugdíjpénztár. Nem tudom, honnan szopiztad. Amerikai Népszava? :(

Ipari-antidepresszió 2011.02.14. 00:25:15

@monk830:

Ez nevetséges. Előbb a Fidesz államosítja a magán megtakarításokat, amik a magán nyugdíjpénztárban vannak, közli, hogy "Örülök, hogy Magyarországon van százezer olyan ember, aki azt gondolta, hogy az állami segítség nélkül meg fognak tudni állni a lábukon. Elismeréssel adózom azoknak, akik ennyire rendkívül bátrak és az önálló utat választják. De világossá kell tenni, hogy a közösségi rendszer többet garantál, és többet fog a jövőben is."

Ezután felhívják a figyelmet az öngondoskodásra.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.02.14. 00:26:37

@Ipari-antidepresszió: ne menj mélyre. Hülyeségeket mantrázol, égeted magad, hogy már rossz nézni :(

jupiter 2011.02.14. 00:29:43

Be kellene látnI:
- öngondoskodás: jobboldali eszme;
- majd a "nagytestvér" gondoskodik rólad: baloldali eszme.
Kolhozizálást másképp kellett volna eladni a népnek.
Persze Viktortól nem lesz "elk....k"-ozás, de észbe kaphatna, hogy úgyjár, mint elődje, ha így folytatja...
;-)

exlex 2011.02.14. 00:31:18

Vörös patkányok közösüljetek!

(Hogy egyételmű lgyen: a balliberális bolsevistákra gondolok.)

Ipari-antidepresszió 2011.02.14. 00:32:51

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:

Szerinted kinek a tulajdonában vannak a manyupok? Ne égesd már magad. Még törvényt is beidéztem, de itt osztod az észt, amiből sajnos sok nem jutott neked.

exlex 2011.02.14. 00:33:11

@idelle: Húznám a faszom a bolsevista kurva anyádba.

Minden ballib leszophat.

Ipari-antidepresszió 2011.02.14. 00:33:52

@exlex: Egykutya, bolsi, bolsi. Azért az meglepett, hogy a Fidesz balról előzött.

Ipari-antidepresszió 2011.02.14. 00:35:56

@exlex: Én utálom a bolsikat, így a Fideszt is. Ne igyál annyit, mert csúnyán beszélsz.

leone007 2011.02.14. 00:38:05

ROFL. Követelés, tartozás, alapvető közgazdaságtani, számviteli fogalmak. Tessék utánanézni. Ami a manyup tag számláján volt az a magántulajdona. Volt. Államosításig.

Ipari-antidepresszió 2011.02.14. 00:38:27

"v) a tag követelése: a felhalmozási időszakban a tag egyéni számlájának egyenlege, a járadékos időszakban a tag által választott szolgáltatás tartalékából az őt a jövőben még megillető szolgáltatás értéke, a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszalépés esetén a tag egyéni számlaegyenlege, valamint a Pénztárak Garanciaalapja garanciális kifizetésekre fordítható pénzeszközeinek az egy főre jutó összege

A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető. A pénztártag követeléséért a pénztár, és az e törvényben meghatározott feltételek szerint az Alap tartozik helytállni."

exlex 2011.02.14. 00:38:35

Szebb jövőt ballib vörösgeci rettegők, mert a jelent elkúrtátok a zsidó pinát nyaló öszödi böszmével együtt!

leone007 2011.02.14. 00:40:57

@Ipari-antidepresszió: nyugi, tök felesleges az igazadat bizonygatnod ezeknek a fajankóknak. Buták, mint a segg. Ne menj le az ő szintjükre.

Ipari-antidepresszió 2011.02.14. 00:41:17

@exlex: Sajnos az MSZP valóban elkúrta, de most egy újabb ordas nagy Fidesz elkúrás van készülőben, ami nem tetszik.

leone007 2011.02.14. 00:41:29

@exlex: MUHHHAHHAAHAHHAAAA.... Ez copypaste volt, vagy a te agyadból pattant ki?

exlex 2011.02.14. 00:43:16

@Ipari-antidepresszió: Mi van vörös gecikém, a fasszopó pártjaid (maszop, szadesz) akarták biztosítová tenni a mny pénztárakat. A tag elvesztette volna tulajdon jogát. Meg is szavazták a törvényt a judeobolsik, de elkaszálta az AB.

Legalább az államé lesz a lové és nem a kibaszott külföldi cégeké.

leone007 2011.02.14. 00:44:26

@exlex: MUHHHAHHAAAA, ez még jobb. Baszki, te ezeket honnan szeded? Vagy tolsz valamit? Vagy beteg vagy?

Ipari-antidepresszió 2011.02.14. 00:46:31

@exlex: Na, akkor mégiscsak magántulajdonról van szó?

gitáros 2011.02.14. 00:47:43

@ellenszenvesfigura:
Elszámoltad te azt a két bitet, cimbi, egyetlen bit az... :)
Bár az exlex és Gyerekek... nevű barmoknak annyi sem jutott.

leone007 2011.02.14. 00:50:27

@exlex: MUHHAHAHHAAAAA... te vadbarom, te kevered a szezont a faszommal. Húgyagyú.

exlex 2011.02.14. 00:51:29

@leone007: Húgyagyú a kurva anyád.

exlex 2011.02.14. 00:52:13

@leone007: Szájbabasznám azt a kurva anyádat.

exlex 2011.02.14. 00:54:27

@gitáros: Dugnám fel a seggedbe az a gitárodat.

exlex 2011.02.14. 00:56:54

VILÁG PATKÁNYAI EGYESÜLJETEK!

leone007 2011.02.14. 00:57:13

@exlex: ÁHHHHÁÁHÁHÁÁ... az érvek nagymestere lecsapott! Nem vagy te egy kicsit gerontofil? Perverz húgyagyú.

leone007 2011.02.14. 00:59:12

@exlex: na de most komolyan. "tulajdon jogát" ??? WÁHHHÁHHHHÁHÁHÁÁÁÁÁ WTF? magyarul sem tudsz te kretén?

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.02.14. 01:09:39

Mubarak barátodat elzavarták Berlousconi ellen tüntetés, bíróság.

Orbán meddig maradsz, takarodj!

leone007 2011.02.14. 01:12:43

@Alkotmány ügyben kérdőív? Fidesz csalás, átverés!: jaj nyugi már, még az kéne ide is, mint ami odakint van. Reméljük ezúttal tanul az istenadta nép a hibájából. A kérdés inkább az, kit érdemes majd választani 2014ben. Mert - azért lássuk be - jelenleg elég gyér a paletta.

Nem Moby 2011.02.14. 01:34:13

Ez marha jó! Szóval csak az lehet komcsi, aki 100milliókat ölt meg? Ez baromi vicces! Kedves jobbos barátaim mondjátok már meg nekem, hogy Gyurcsány hány millió embert ölt meg vagy a szocik! Évek óta komcsizzátok őket! Arra most nem is térek ki, hogy ha igazatok van, akkor Magyarországon matematikailag nem lehet senki komcsi, mert max 10m lehetne megölni... LOL ez már akkora baromság, hogy fáj vagy nem is, mert nagyon jól szórakozom rajta

Igaz Magyar 2011.02.14. 02:32:00

Nagyon jó cikk. És hányan mondják már ezt és milyen régen...
Nekem meg a kommunistákról mindíg a 40-50-es évek jut eszembe: Kiskazda párt leszalámizása (újra megvót) népellenség keresés (megvót), államosítás (folyik), forradalom emlegetése még pisiléskor is (megvót), beszivárgás az iskolákba és hivatalokba (megvót), besúgók szervezése, nagy fekete autó, pufajkások,kuláküldözés, kényszermunka szalonképes néven, padlássöprés...

Igaz Magyar 2011.02.14. 02:34:03

@Nem Moby: sokat wazze sokat!
A tüntetéseken szem nem maradt szárazon!
Há nemnézel hírtévét? Akik azon szocializálódtak úgy vélik, tájékoztatás = hírmagyarázás.

Igaz Magyar 2011.02.14. 02:35:50

@exlex: Vörös patkány? Az valami északi állat? Viking? Vagy kínai szerencseállat?

Prussia 2011.02.14. 02:55:43

@exlex: Nagyon gyenge troll vagy.Sajna a szinted itt nem üti meg a mércét.Menj és kérj segítséget a fajtársaidtól.

Mike36 2011.02.14. 03:22:57

már 98-ban azt mondtam, a fidesz posztkádárista
semmit sem tanultak 2002-ből

Orbánt pedig 98-02 között kezdtük miniduce-nek hivni, nem ok nélkül
ő sem sokat változott

Arthur Dent 2011.02.14. 07:13:04

Én attól tartok, hogy kormányunk nem szarik az emberek véleményére, csak ennyire futja nekik IQ-ból.

És ez az ami aggaszt. Nincs program. Ha válság van, akkor foglalkozzanak annak a megoldásával, ne mindennel, hogy utána panaszolhassák, hogy ja kérem akkora a tempó, hogy természetes, hogy hibázunk.

Két hasonlat jut eszembe: Az egyik a plazma előtt üldögélő exkáderről akinek az egy kulcsos adó igencsak jól jön, hogy Rejői hasonlattal élve, "bizonyos félhülye úr sok pénzt adott neki és most rája, hogy mikor jönnek majd az áplók..."

A mások, hogy "nagyot akar a szarka..."

Izo 2011.02.14. 07:20:36

Nemrég olvastam valahol, hogy a nyilvános önkritikára való felszólítás - jelen esetben az IMF-nek címezve - is a legrosszabb kommunista időket juttatta a szerző eszébe.

kirsten 2011.02.14. 07:38:42

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:
pedig orbáűnnak és papaájának volna ott a helye.

megamedve 2011.02.14. 07:41:21

Na látod, ez a Te stílusod, nem a HBB koncert...
Ez az írás tényleg jó (annyira, hogy én a helyedben kissé tartanék tőle, hogy rövidesen bekerülök az ellenségkép-be). Ez egy jó értelmiségi gondolatsor, a tegnap meg az élet izzadt bűze volt. Látszik melyik megy jobban.

felfog6atlan 2011.02.14. 08:01:17

...A Párttal, a Néppel egy az utunk...

hamarosan kötelező lesz

zeneovi 2011.02.14. 08:02:08

Ez hihetetlen!! Végre, más is - akinek van mersze és lehetősége kommunikálni - észrevette.
Sajnos, az emberek nem akarják észrevenni, akinek lenne annyi esze, az meg nem meri a tudatalattijával beismerni, mit követtek el amikor megszavazták őket 2/3-dal.
Én nem tudom ilyen szépen példákkal illusztrálni, mi, miből következik, azonban aki egy kicsit is nyitva tartaná a szemét és a fülét OV beszédekor, meglátná a kommunista párhuzamot.
Néhány év (?) múlva eljutunk oda, hogy ismét eltűnnek emberek, csak most nem az Andrássy úton, hanem a Kerepesi úton kell keresni őket.
Az IP címem lenyomozása után - ha még nem tudták volna - most már az én véleményemet is ismerik.
És, most eltűntem...

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.14. 08:06:10

@monk830: Gulág mond neked valamit? Recsk? Előbb-utóbb magadtól is rájössz majd, hogy az önkéntes és az ingyen végzett kényszermunka közt óriási a különbség. Persze egy agymosott komcsi ezt a kurvaéletbe nem fogja megérteni.

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.14. 08:08:13

@zeneovi: én 8-10 éve mondogatom, hogy ezek kommunisták, akik néha összekacsintanak a(z immár parlamenti párttá vált) nácikkal is... két éve még a többség kiröhögött, amikor ezt mondtam, holott már az első kormányuk alatt is látható volt, hogy ezek rosszabbak, mint Kádárék voltak.

EG0 2011.02.14. 08:09:31

..nekem erről az jutott eszembe, hogy még komoly tudományos munkát végző ismerősöm is csatlakozott IWIW-en a "Politikusoknak minimálbért!" klubhoz.
Számomra teljesen nyilvánvaló, hogy Jobbik típusú lelkes dilettánsok nem vezethetnek egy államot, viszont egy értelmes ember NEM megy el minimálbérért SEMMILYEN munkakörbe dolgozni. Esetleg ha már amúgy is milliárdos, van erre is példa, de érdekes módon őket utálja mindenki a legjobban.

Abból kiindulva, hogy a Facebookon Orbánnak alig 2x több rajongója van, mint ennek a csoportnak, valószínűleg milliók értenek egyet ezzel a minimálbéres marhasággal. Akkor most egy ilyen országban miért értetlenkedtek, hogy Viktor a király?

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.02.14. 08:19:59

Nemrég még az MSzP lényegében lefasisztázta/nácizta a Fideszt. Akkor most ez a párt mi is? Liberál-konzervatív nemzetbolsevizmus?

Ringlósztár 2011.02.14. 08:22:37

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:
Mi volt az előző nikked?
Olyan ismerős minden hozzászólásod, talán kiadták a Párt agitprop osztályán, hogy az eredeti nikked elhasználódott, ideje újítani?

kirsten 2011.02.14. 08:23:58

@EG0: Hát pontosan ezt használja ki orbán. Mert ilyen birkatürelmű népet a végsőkig meg lehet vezetni. Persze azért egyszer betelik a pohár.
Az itt hozzászóló jobbosok stílusa és intelligánciája a béka segge alatt van.

Maverick1 2011.02.14. 08:40:03

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: Féltek TŐLE ?? Várjátok. Nem is olyan sokára az összes politikai feltétel adott lesz hozzá hogy láncon vezessétek.

Ibis · http://ibis.blog.hu 2011.02.14. 08:52:15

@zeneovi: A párhuzamok az orbánizmus és a bolsevizmus demokrácia-felfogása között egyre nyilvánvalóbbak. Ezen háborgok már többedszer itt is: ibis.blog.hu

bebe tv 2011.02.14. 15:39:10

@Add_tovább: Mondjuk Hegyeshalomtól nyugatabbra ez a módi, de mi az élen a nagy vezérrel meg mutatjuk azoknak a gyöpös agyú nyugatiaknak, hogy milyen az igazi kárpát-medencei demokrácia.Egyébként megnyitottam a heti választ, ahol már tutira veszik oly annyira, hogy azt is hozzáfűzik, biztos megint nagy lesz majd nyugaton miatta a felhajtás.

2011.02.14. 16:17:42

@kirsten: Nem a jobbosoké - magukat jobbosnak hívják, de közben a legultrább balosok:(

2011.02.14. 16:21:03

@EG0: Ne dolgozzanak a Politikusok minmálbérért, DE ne is foglalkozhasson olyan a politikával, aki soha nem dolgozott még a szakterületén, vagy bármely más területen a civil(verseny) szférában. Hiszen az azt sem tudja, miről beszél, amikor a 1 millió új munkahelyet vizionálja, akinek mindig mindent a segge alá tettek, az nem tudhatja milyen az, amikor az aligból akarnak még sokat elvenni. Igenis keresse meg az átlag feletti jövedelmet, hogy nyugodtan tudjon a népéért dolgozni, ne szoruljon rá a lobbisták pénzére, de amikor belép a hatalomba, vagy annak partvonalára, legyenek alapjai, ne itt akarjon a népe kárára mindent összelopni.

monk830 2011.02.14. 17:18:05

nem hiszel el ezt az egeszet,ti meg ezt sem erdemlitek meg ami van.mi a bajotok igazabol ki a faszt erdekel,hogy jobb ,bal,bolsevik a kurva anyamat mar...csak a magyar oktatasi rendszer tukrozodik vissza bennetek ami nem az eletre tanit hanem lexikalis tudast ver ertelmetlenul beletek...egy szo van ratok SZÁNALOM SZÁNALOM mi kell igazabol nektek adjatok mar egy normalis valaszt mert csak gyulolkodni tudtuk ertitek.szanalmasok vagytok.fogalmatok sincs ,hogy mi van a vilag masik reszen.melyikotok hagyta el europat egyaltalan????? akkor tudni fogjatok mirol beszelek..ertitek SZÁNALMASAK VAGYTOK.el vagytok veszve a fogalmak utvesztojeben ahelyett,hogy racionalisdan es LOGIKUSAN probalnatok gondolkodni a gyuloletet felreterve..Ertitek az elbaszott eletetekrol csak TI tehettek .miert gondolja minhdenki azt ,hogy o a legnagyobb szakerto...el vagyok keseredve miert kell az eletet igy szemlelni miert ?választ akarok ertitek ti gyuloletkelto szánalomkupacok miert vagytok ilyenek?miert miert miert?????????????????????salyat magatokat skatulyazzatok be nem latjatok???????????

monk830 2011.02.14. 17:24:20

@Atomot az indexre!: ember,tudom mi a kulonbseg a ketto kozott....kerlek valaszolj oszinten miert vagy ilyen miert gyulolsz miert akarsz mindig gyulolni miert mastol varod a megoldast miert nem magad lepsz?miert vagyilyen???????ne hagyd ,hogy kornyezetetd alakitsa a szemelyisegedet..

monk830 2011.02.14. 17:32:47

@Mike36: hahahaha,@Ipari-antidepresszió: jahh megjegyzem,hogy en nem vagyok elhatarolodva semmilyen politikai part mellet sot szavazni sem voltam..a harmadik vilagban voltam, az igazi raszorultakon segiteni..a parhuzanm koztetek es okoztok annyi ,hogy sajnos ok is csak fehjeren es feketen tudnak gondolkodni.szerinted ha valakinek allam kasszaban van a megtakaritasa attol meg nem ongondoskodhat...meg se hallgatja a fajtad a masikat.jahh elfelejtettem van meg egy dolog amiben van hasonlosag kozted es egy szegeny harmadikvilag koztiben .ez az egyik ok amiert a nyugat tudta oket kolonizalni.egyszeruen keptelenek vagytok a matol elhatarolodni nem tudtuk hosszutavon gondolkodni......

Ipari-antidepresszió 2011.02.14. 18:13:02

@monk830: A manyup rendszer a 2. pillér volt, ami a nyugdíj 25%-át jelentette volna. Eleve egy vegyes állami-magán felállásról volt szó. Ebből a magán részt államosították. Én mivel nem hagytam magam, kizártak a nyugdíjrendszerből, de annak költségeit fizetnem kell, így nem tudok félrerakni. Remélem minél hamarabb orvosolja valaki ezt az igazságtalanságot.

Ezt a magamfajtázást hagyhatnád, én még kokárdát is hordtam 2002-ben.

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.14. 18:26:02

@monk830: szólj, ha már nem vagy belőve és kérdezz újra, hátha képes leszel értelmesen is kérdezni!
Sajnálom, ha nem tudod, mi a különbség önkéntes és kötelező között. Már feltéve, hogy valóban ilyen hülye vagy, nem csak megjátszod.

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.14. 18:26:51

@Ipari-antidepresszió: erre a kokárdázásra én nem lennék büszke... (gondolom, nem márc.15-e környékén volt kitűzve)

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.14. 18:28:03

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: hogy ki égeti magát, azon lehetne vitatkozni, de egy szénné égettel inkább nem kezdenék erről vitát :-DDDD

Ipari-antidepresszió 2011.02.14. 18:30:09

@Atomot az indexre!: Ezt arra írtam, hogy milyenfajta vagyok

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.14. 18:40:13

@Ipari-antidepresszió: emlékeim szerint, akkoriban te még lelkes fideszes voltál. Tévedek?
Ha tévedtem, akkor bocs, ellenkező esetben meg hóttmind1, mire írtad, kib*ttul utálom azokat, akik pártjelvényt csináltak a kokárdából.

monk830 2011.02.14. 18:59:40

@Atomot az indexre!: most már le is drogosozol.egyre jobban nyomod..minden tiszteletem a tied.a kotelezo onkentes munka lenyege csupan az eletre valo felkeszites amit az iskolaban egyikunk sem kapott meg ezert sajat eronkbol harcolgatunk.en ebben dolgozom tudom ,mirol beszelek..senki nem akar senkit gulagra kuldeni,csupancsak a lelki fejlodesedet fogja segiteni ami latom nalad nem volt meg.frusztralt vagy sajnos,barcsak segithetnek neked is .tudod mit egy filler ellenszolgaltatas nelkul csinalnam.azt viszont nem tudom,hogy ausztriaban mar torvenyben van.erdekes miutan hazaertem a harmadik vilagbeni missziomrol nekem is ugyanez ugrott be,hogy ezt kotelezove kene tenni es akkor talan ritkabban futnek ossze olyan joindulatu emberekkel mint te.mnit is takar az onkentes munka.legfokeppen kozossegepito feledata van ami kozelebb hozza az embereket es amin keresztul empatiat,szolidaritast tanulunk.kint a frissen vegzett egyetemistak legnagyobb resze kotelezove tette sajat maganak az onkentes munkat,hogy fejlodjon a lelkuk is.de tudod mit igazad van csak egy belott drogos vagyok.

monk830 2011.02.14. 19:03:14

@Ipari-antidepresszió: látod el lehet ezt ertelmesen is mondani.ez a vegyes felallas nem egy rossz gondolat csak eppen kiderult,hogy a magannyugdijpenztarak fizeteskeptelenek voltak pont a tozsdezesek es a korrupciao miatt.ez meg joval ezelott volt,hogy edespam is ki akart lepni pont az ongondoskodas miatt mert ott nincs riziko .ezt kell megerteni.mar akkor ott kiderult ,hogy a megtakaritasat benyelte a penzintezet...

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.14. 19:11:17

@monk830: még1x, utoljára: ha elmúlt a fű/koko/technocol rapid/stb hatása, majd értesíts! Feltéve, hogy nem egy elbaszott programú, erősen bugos AI-vel beszélgetek. :-D

monk830 2011.02.14. 19:19:07

@Atomot az indexre!: de ,tényleg mi a bajod?mi volt olyan nehez ezen megerteni?miert gyulolsz,miert nem kerdezel miert nem kommunikalsz?miert vagy frusztralsz?miert drogosozol le?miert nem nezel magadba?miert hiszed azt ,hogy feljebb vagy embereknel?miert nem talalsz magadnak egy tarsat?miert nem orulsz az eletnek?miert nem addig nyujtozkodsz ameddig a takarod el?mi olyan nehez ebben?mikor vettel reszt onszantatbol szemelyisegfejleszto utazason,hogy jobban megismerd azt a gyuloletet ami benned van?miert hagytak el a szuleid?mikor romlott meg a kapcsolatod veluk?nezz tukjorbe es borzadj el azon az emberen akit latsz,en is igy kezdtem....

fidesz = házmesterek pártja 2011.02.14. 19:25:02

@monk830: azon túl, hogy semmi köze a reakcióidnak ahhoz amit írok? Igazán semmi.
Monotonügetasüppedőhomokonasivataglovaatétovatevetovahátánrezegvemozogarozogakúpalakúpúpahelyzetenemszerencsésaprószemcséshomokkaltelveafüleanyelvesovárszemekutatkutatmégöthatnapkullogbaktatazitatótavatávolsolyrettentőmesszemégazoáziserreutalazalábbifohászis...

monk830 2011.02.14. 20:01:39

@Atomot az indexre!: fáj ugye hidd el nekem is fájt..megnevettetsz de nem a humorerzekeddel.agymosott komcsinak nevezel,hat legyen.meg szerencse hogy a nemet kisebbseghez tartozom.szerencse,hogy nem vagyok elhatarolodva semmilyen part mellet soha nem is voltam nem volt szuksegem ra.mindig ugy iranyitottam az eletem hogy ne legyen.nyugi te is megtudod csinalni...de meg mindig nem valaszoltal a kerdeseimre.lehetsz tanult, de nem intelligens oly mindegy.de tenyleg oszinten kivanom neked a lelki megtisztulast.

Ipari-antidepresszió 2011.02.15. 15:11:47

@monk830: Nem tudom miről beszélsz, több száz milliárd reálhozamot osztanak szét most.
süti beállítások módosítása