Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Egy mondat a népszámlálásról

2011.09.29. 00:02 magyaridióta

Ha valaki képes nekem értelmes és elfogadható választ adni arra a kérdésre, hogy államszervezési szempontból miért fontos tudni, hogy melyik év melyik hónapjától élek élettársi kapcsolatban amit egyébként még én sem tudok , akkor* kitöltöm a népszámlálási kérdőívet.

 

*Egyébként eszem ágában sincsen.

4 komment · 1 trackback

Címkék: népszámlálás nagyonmagyar bürók

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr373264030

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy szóval a xenofóbia ellen 2011.09.30. 10:08:00

A most kezdődő népszámlálás lehetőséget ad partizánakciókra is. A legismertebb a felekezeti rovat meghekkelése. A jedi vallás megjelölésének már nagy hagyománya van: A Wikipedia szócikke szerint 2001-ben Ausztráliában 70 ezren vallották magukat Jedin...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZéBé 2011.09.29. 09:20:41

Például ha arról hoznak törvényt, hogy az élettársi kapcsolatban élők fogadhatnak-e örökbe gyereket, akkor nem árt tudniuk, hogy az átlagos élettársi kapcsolat két évig tart, vagy húszig, netán vannak élethosszan kitartó élettársak.

Vagy amikor törvényt hoznak arról, hogy ki kaphat özvegyi nyugdíjat, akkor nem árt tudniuk arról, hogy a nyugdíjasok egytizede él élettársként valakivel, vagy csak 0,00003 százezrede, és épp csak most kerültek össze (fölösleges nekik az özvegyi nyugdíj) vagy átlagosan 25 éve együtt vannak.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.09.29. 15:55:23

@ZéBé: nem nyertél!

amiről te írsz, az egy darab szám és a kérdés valahogy úgy hangzik: hány éve élnek közös háztartásban?

u.i.: egy átlag házasság milyen hosszú ideig tart, hogy ők örökbe fogadhatnak?

masni55 2011.09.29. 18:45:38

Például, amikor majd jól beazonosítanak :D, megnézik, hogy bármelyikőtök igényelt-e egyedülállóként családi pótlékot???

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.10.05. 12:11:41

Mást kérdezek: a lakcímem megvan a hivatalban. Ha beírom a születési dátumomat, azt is tudni fogják, a lakásból ki töltötte ki a kérdőívet: ezt követően két excel táblában egy-egy összefűz és egy fkeres függvény tévedhetetlenül azonosít! (Már amennyiben ott is lakom, ahol a hivatal tudja, és nem vagyok iker. De ezzel az emberek többsége így van.)

Tehát: a születési évet értem, hogy meg kell adni. De mi a retkes faszért kell tudni a hivatalnak, melyik nap születtem?! Abból milyen statisztikát hámoznak ki? Horoszkóp is lesz, vagymijafasz?
süti beállítások módosítása