Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Másfajta logika

2012.03.30. 23:36 magyaridióta

Bár kétségtelen tény, hogy részben rosszul közelítettem meg a problémát, az eredmény, a kimenetel tekintetében gyakorlatilag nem tévedtem. Az is igaz persze, hogy az eredmény teljesen más következtetések levonására késztet.

Ezzel viszont tudok segíteni, elsősorban tisztességes honfitársaimnak, akiknek még maradt valamiféle realitásérzéke, másodsorban - és a két csoport között semmiféle vagylagosság nincsen - értelmiségi, hadd nem mondjam, ellenzéki barátaimnak.

Egy korábbi posztomban hoztam egy példát a saját életemből, amelynek "csattanója" az, hogy "mi nem ketten vagyunk". Van még másik két sztorim is, de nincs jelentősége a konkrétumoknak, a lényeg, a kulcs a másfajta logika.

Bizton tudom, hogy a többségünk megkapta otthon a tisztességes élet alapelveit, amelyeket aztán a saját botlásaink esetén, a saját önfelmentésünk érdekében különféleképpen módosítottunk és magyaráztunk. Meg tudtuk magyarázni, ha másnak nem is, de magunknak biztosan, hogy az általánosságban "légy korrekt és tisztességes" elvek felrúgására vagy megszegésére milyen - saját magunk számára nyilván elfogadható - okunk volt.

Azzal, hogy mindeközben a legtöbb esetben tudtuk: rosszat, helytelent cselekedtünk.

És ez a lényegi különbség.

Schmitt Pál egy másik mátrixban él. Ő nem azért mondja, hogy nem követett el semmi rosszat, hogy mentse magát. Ő így is gondolja. Az ő világában nem létezik az a realitáselem, amely miatt most sokan fel vannak háborodva.

Elképesztő nehéz ezt felfogni és megérteni azoknak, akik egy másik valóságban - nagyképűen mondhatnám azt is: "A" valóságban - élnek, de ettől ez a dolog még létezik.

Egy hasonló mátrixban él például a "tévedhetetlen" Orbán Viktor is, amely inerciarendszer szintén értelmezhetetlen például a számomra, bár a logikáját természetesen értem.

A nagy kérdés nyilvánvalóan az, hogy áttörhető-e ezeknek a valósághoz nem vagy csak alig kapcsolódó mátrixoknak a fala, illetve úgy általában: hogy a saját érdekünkben mit lenne célszerű tenni ezeknek a rendszereknek az integrálásával, vagy ha szükséges, kiiktatásával a magyar közéletből.

Lelövöm a poént: jelenleg halvány fogalmam sincs.

Pedig e jelentős kérdésnek a megválaszolása döntő fontosságú lenne ahhoz, hogy ki tudjunk törni a magyar négyszögből.

Van persze egy részben álságos külföldi törekvés a "szabályok betartatására", de jelenleg ez is csak az összeesküvés-elméleteinket erősíti. Más kérdés, hogy a belső szellemi "forradalomhoz" külső segítség is kellene, de talán nem ebben a formában és vehemenciával.

Nem írom, hogy reménytelen a helyzet, bár az én életemben már nem várok pozitív változást (de finom voltam: negatívat igen), főként, mert a híradásokat olvasva leginkább az a kép alakul(t) ki bennem, hogy mindenki a saját négyszögében játszik (hadd ne mondjam: focizik), és remény sincs rá, hogy elhagyja azt.

Kell persze a sajtó is, az abszurditásokat el kell juttatni (meg kell próbálni eljuttatni) az emberekhez, abban bízván, hogy az egészséges(ebb) lelkületűeknél kiveri ez-az a a biztosítékot, ez által is növelvén az igényt a tisztább közállapotokra.

De leginkább arra lenne szükség, hogy valaki(k) - magamat ismételve: kitörvén a saját maguk négyszögéből - elkezdjen(ek) egyszerű, jól érthető üzenetekkel kampányolni a normális elvek, mátrixok érdekében.

Például nem hallani azt a narrációt, hogy Schmitt nem maga írta a dolgozatát, hanem valakik megírták neki, valakik pedig elfogadták, mert valóban ez volt akkoriban (is) a szokás - ez számomra például nyilvánvaló.

Másfajta logika - ez kellene a leírt másfajta logika legyőzésére, csak nyilvánvalóan fordítva.

Egyelőre nem látom, hogy ennek akár a csírája is létezne...

7 komment · 1 trackback

Címkék: nagyonmagyar nemzetveszető zsámolypali

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr944351206

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csatlakozzatok a magyar értelmiség felhívásához! 2012.04.02. 00:06:58

Nemzeti egység: Csatlakozzatok a magyar értelmiség felhívásához!2012. április 2. Egyhelyütt már kifejtettem, hogy ha most a baloldali értelmiségnek is sikerül visszavennie az arcából, és a falat az ún. jobboldal és az ún. baloldal közül át tudjuk hely...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dissipation 2012.03.31. 02:19:49

nem, a mátrixok fala jelenleg nem áttörhető. és nem tudom, az lesz-e valaha.

kzoltana 2012.03.31. 09:47:39

Hagyták a közszolgálati tévé emberei, hogy ez a – seggbenyalós, orálisan szexes, az aktus sajátosságaiból adódóan kölcsönös kielégülést nem nyújtó, de a tévében így mégis mosolygós – duma lemenjen a magyar népnek bele az arcába.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1979_schmitt_sajto
Holnap is hasonlóan koszos napra ébredünk, mint tegnap?

/manens 2012.03.31. 15:55:32

Azt például én leszarom, hogy akkoriban mi volt a szokás. Most sem érdekel ( tudom, hogy most is van ilyen ) Egyébként szinte biztos, hogy még ezt sem ő írta.
A probléma az, hogy egyszerűen prasnya egy jószág, amennyiben az előéletét ismerve bármilyen közszereplést, pláne méltóságot vállal. Tőlem nyugodtan kushadhatna a számtalan villáinak egyikében, élvezve a mérhetetlen vagyont, amit hithű kommunistaként felhalmozott. Járhatna ki Ámerikába az unokáihoz (!!? micsoda mocskos elme )
csak könyörgöm, ne képviselje az országomat, ne reprezentálja azt, hogy mi, magyarok ilyenek vagyunk ! Járjon kanosszát, ( ne csak szegény feleségének kelljen )szórjon a fejére hamut, ne hazudozzon, égessen minket. Ja, a jövőben elvárom, hogy Gyurcsány Ferencet ÚR-nak szólítsa !!

Sir Nyű 2012.03.31. 22:15:00

@kzoltana: Nektek miért jó épp most kopipészttel teleszemetelni az egész netet? Kurvára unalmas minden egyes blogban ugyanazt látni. És csakazértsem fogok a cuccodra kattintani!

naiszen · https://www.rebelmouse.com/holczermarton/ 2012.04.01. 15:44:44

" saját érdekünkben mit lenne célszerű tenni ezeknek a rendszereknek az integrálásával, vagy ha szükséges, kiiktatásával a magyar közéletből."
Gondolkodunk ezen még páran. Szerintem kommunikációs szinten nincsen ennek feloldása már csak azért sem, mert nincs érdekelt fél a televíziózásban, rádiózásban, politikai sajtóban. Erőforrás és cselekvés kérdése a jövő, és nem várható egyik napról a másikra nagy fordulat. Ehhez egyrészt a médiaviszonyok megváltoztatása szükséges: a blogoszféránál befolyásosabb csatornákon kell szólnia más hangoknak olyanoktól, akik nem görcsölnek azon, hogy az eddigi összehasonlítgatások mentén a magyarázat magyarázatának magyarázatát adják, végeredményként pedig csakis a Mi és Ők felosztást erősítik meg. Másrészt olyan mozgalmakra kell erőforrásokat áldozni, amelyek nem budapesti "médiaeseményeket" akarnak létrehozni, hanem ráerősítenek helyi kezdeményezésekre, bizalmat és szolidaritást építenek, plusz fiatalokat nevelnek. Mindkettő hosszú téma, de amire gondolok, azt még csírájában sem látom szándékként. A nem-fideszes mező összeszűkült illetve eleve gyenge erőforrás szempontjából, és valójában nem frissült fel igazán pl. a véleményvezéri pozíciókban. A Fidesz oldalán pedig még csak az SP-ügy az első, ahol az önállóság hangjai hallatszódnak, de jönnek az oldalvágások a "ballib" felé, mintha ez a felosztás lenne a magyar jin és jang, amelybe minden besorolható. Arra nem biztos, hogy rájönnek, hogy ennek a kettősségnek a fenntartásával saját kiszolgáltatottságukat tartják fenn a pártközpont felé...

pukancs 2012.04.01. 18:16:04

BREAKING NEWS:

index.hu/belfold/2012/04/01/lemondott_a_semmelweis_rektora/

A rektor a lépést azzal indokolta, hogy személyét érintően olyan fokú bizalomvesztést érzékel, ami már az egyetemnek is árthat. "Ha egy százalék esélye van annak, hogy az egyetem rosszul jár, akkor fel kell álljak" - mondta.

Mi ez ha nem színtiszta diktatúra!
Rosszabb mint az átkos KOMCSI rendszer!
Itt az idő, most vagy soha.

Ha ezt lenyeljük, akkor megérdemeljük.

TÜNTETÉS A REKTOR MELLETT, A DIKTATÚRA ELLEN!

Egyetemisták, főiskolások MINDENKI! itt az idő, tüntetés amíg meg nem bukik a kormány!

UTCÁRA EMBEREK!
TÜNTETÉS AMÍG A KORMÁNY MEG NEM BUKIK!

Bigskorpio 2012.04.02. 10:07:11

Véleményem szerint csak úgy léphetünk ebből a helyzetből feljebb, ha a vezetők képviselnek szigorúbb erkölcsi normákat. Hiszen fejétől bűzlik ..., és a jó példa is ragadós (csak nehezebben ragad).
Most éppen az ellenkező irányba tartunk; hosszú, sötét szakasz előtt áll ez a lángoktól ölelt.
Egy pszihopata vezetése mellett nem várható, hogy normális ember helyzetbe (pozícióba) kerüljön. Hogyan lehetne ezen változtatni? Sajnos (békésen) csak a választásokon. De arról, hogy a választható jelöltek közé hogy an kerüljön választható személy?, na erről lövésem sincs. 1-2 olyan ciklusra számítok, mint a legutóbbi: nincs kiből választani!
süti beállítások módosítása