Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Új adószabályok

2009.02.01. 21:49 idelle

Volt régen - úgy az elmúlt ezeregyszáz év alatt - egy hallgatólagos konszenzus a Hatalom és az emberek között. Ez nagyságrendileg arról szólt, hogy a Hatalom szabadon garázdálkodhatott, miközben elnézte a köznép simlijeit. Ezt a hallagtólagos konszenzust rúgja fel most a kormány az új adójogszabályokkal.

Miközben a Hatalom eljárása nem változik - viaduktot építenek a Somogyi-dombságon, és alagutat a szántóföld alá -, azaz arcátlanul szippantják ki a pénzt párt- és magáncélokra a költségvetésből, a feketegazdaság elleni (ál)harc jegyében egyre szűkítik azokat a lehetőségeket, amelyek által eddig elviselhető volt a vállalkozói lét Magyarországon.

A netes közbeszély persze elítéli a vállalkozói ügyeskedést, miközben természetesnek veszi, hogy százmilliárdokat lopnak el tőle. Számlát nem adni bűn, garancia nélkül autópályát építeni pedig a "hátezvanmitlehessentenni" kategória.

Pedig ebből a hatalmi hozzáállásból lehet majd az igazi nagy baj...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr40917011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása