Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Ellenzők

2009.02.27. 23:24 idelle

Nem magyar ügyről írok ebben a bejegyzésben, de mindannyiunkat érint a dolog. Bevezetésként csak annyit, valaha közvetlen kapcsolatom volt a pénzügyi piacokkal, be kell valljam, befektetőként nem is volt túl sikeres ez a viszony.

Miután a való világ eme izgalmas szegmenséből kiszálltam, maradt a virtuális befektetés, egy általam kedvelt oldalon. Az elemző cégek némelyike napi előrejelzést tesz közzé, amit aztán a hírportálok egy része is átvesz. Ezen "jóslatokról" rövid idő alatt kialakult az a véleményem, hogy ha az elemzők emelékedést jósolnak, akkor esésre kell játszani és viszont. Ennek az egésznek - mint általában mindennek - persze van racionális magyarázata, melynek legfontosabb elemei a következők:

- az elemzőknek fogalmuk sincs arról, mi fog történni. Vannak folyamatok, vannak törvényszerűségek, de a piac is csak a saját törvényei alapján működő "élőlény", szóval olyan, mint a nő, kiismerni lehetetlen, de remek ideológiákat lehet felállítani róla;

- tegyük fel, hogy az előző pont nem igaz, és a csávó tudja, mi lesz aznap - például mert látja, hogy a saját cége milyen megbízásokat kapott mára -, majd bolond lesz az infót megosztani a kisköcsög befektetőkkel, még a végén bennfentes információk kiadásáért elküldik. Szóval van mára százezer MOL vételre megbízásuk limitár nélkül, hát persze, hogy a csávó azt mondja bele a mikrofonba, hogy ma csökkenünk, főleg a magyar olajipar gyengélkedhet.

Távolról indultam, de megérkeztem, a nemzetközi hitelminősítő cégekről óhajtok értekezni: ezek az öltönyös fiúk éveken keresztül mondták az okosságokat, minősítettek mindeféle céget sok-sok A-ra, meg pluszra, látatlanban megmondom, hogy némi részvényopcióért, meg napfényes nyaralásért (puccéran Tahitin). Ment is a buli, csak légy került a levesbe, nem cifrázom, tele vannak a lapok, de ami még rosszabb, az életünk azzal a sz*rral, amit összehazudtak ezek a vadparasztok. Vártam-vártam a híreket arról, hogy okos amerikai befektetési bankárokat, meg hitelminősítőket vezetnek el bilincsba verve, de természetesen csalódtam. Eddig még oké is a dolog, csak nem fognak leültetni korrupt bankárokat, velük bukna az egész amerikai kongresszus vagy szenátus, nekünk itt mindegy, a szőke nő óta nálunk nincsenek szenátorok.

Erre mit olvasok a neten: ezt bakker. Szóval ahelyett, hogy szertekacagnánk ezeket, most megint mindenki rájuk figyel. Amikor 14 ezer volt a Dow, 30 ezer a BUX, tízezer az OTP, stb. stb. és ezek a fiúk mindent csupa A meg + jelöléssel láttak el és mindenki hitt nekik, most meg versenyt mínuszolnak, és még most is ők az istenek...

Előre látom ennek a f*snak a végét: most, amikor önuralomra, önfegyelemre és legelőször is önkritikára (megbánásra) lenne szükéség, még mindig az óberkodás megy, mintha mi sem történt volna. Halálra vagyunk ítélve, és a halálos ítéletet is mi hajtjuk végre magunkon. Szánalmasak vagyunk, mi emberek...

 

Szólj hozzá!

Címkék: wörldwájdsit wannagetoff

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr44970846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása