Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

A felelősök felelőtlensége

2009.03.02. 08:36 idelle

Nem azokra a felelősökre gondolok, akik okozói valaminek, bár róluk is szólhatna a bejegyzés. Azokról írok, akik elérzékenyülve, ki tudja, milyen megfontolásból segítenek azoknak, akik a saját hibájukból, nemtörődömségükből kerültek bajba.

Ez volt a hír: http://index.hu/bulvar/2009/02/22/szakszerutlen_szereles_okozhatta_a_gazrobbanast_polgaron/

Tudom-tudom, ott van a feltétles mód a mondatban. Ettől függetlenül, túl azon, hogy a kormány, meg az önkormányzat milliókkal segíti a károsultakat, amikor már minden híradásban szerepel a feltételezett ok, még mindig közlik a számlaszámot, amelyre adományokat lehet fizetni. És büszkén hozzáteszik, hogy nem kevés pénz érkezett is már.

Nem kizárt, hogy a vizsgálat lezárultával vissza kell majd vonnom, amit most leírok - bár nem nagyon hiszem.

Annak idején azért csúszott csaknem két hetet a gázfőzőlapunk bekötése, mert a szakik, akik a lakásfelújítást végezték, nem rendelkeztek engedéllyel gázüzemű készülék bekötéséhez. Ősi magyar szokás szerint persze felajánlották, hogy bekötik, de papírt nem tudnak adni. Mondtam, hagyjuk, legyen inkább a drágább, hosszadalmasabb, de legális út.

Itt meg (valószínűleg) embereink spóroltak, gondolom két fröccsért Józsi bevállalta, hogy (félrészegen) beköti, hiszen nála is milyen f*szán működik minden, pedig azt is ő csinálta. És még el is polemizáltak azon, milyen gonosz az állam, hogy ez legálisan mennyivel többe kerül (ez most két emberélettel, meg pár millióval kerül többe, de mindegy...)

Mikor jutunk el oda valaha - ha eljutunk egyáltalán -, hogy egy ilyen esetben nem rögtön a segítő szándék, hanem a felelős(séget elváró) gondolkodás lesz az első? Hogy sem kormányzat, sem önkormányzat nem rohan segíteni akkor, amikor feltételezhetően emberi mulasztás okozta a tragédiát? És mikor jutnak el honfitársaink oda, hogy félreértelmezett jóindulatból, segítőkészségből nem a simlis embereken próbálnak segíteni, hanem fityiszt mutatnak a csalóknak?

Nincsenek illúzióim...

Szólj hozzá!

Címkék: seggfejmagyar lopamagyar

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr43974775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása