Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

ELMŰködtünk eddig is...

2009.03.11. 14:00 idelle

A Budapesti Elektromos Művek levélben és a honlapján is felhívja a figyelmet a következőkre:

Tisztelt Ügyfelünk!

Igazodva napjaink internetbiztonsági elvárásaihoz és ügyfeleink igényeihez, elvégeztük Online ügyfélszolgálatunk biztonsági átvizsgálását és frissítését.

Ennek eredményeként tájékoztatni szeretnénk Önt arról, hogy jelenlegi jelszava nem felel meg az új biztonsági evárásoknak, ezért – a rendszer megbízhatósága és saját adatainak védelme érdekében – kérjük, hogy az alábbiak szerint szíveskedjen módosítani azt.

Új jelszavát úgy kell megadnia, hogy az megfeleljen az alábbi elvárásoknak:

  • Jelszó hossza: minimum 8 karakter
  • Alkalmazható karakterek, melyek közül minimum 3 típus használata kötelező:
    • abc kisbetűk
    • ABC nagybetűk
    • számok
    • speciális karakterek (például: .,”/)

Amennyiben a biztonsági elvárásoknak megfelelően sikerült megadnia új jelszavát, a választott jelszó erőssége a grafikus ábrán közepes (sárga), vagy magas (zöld) minősítést kap. Piros jelzés esetén a választott szó nem felel meg a biztonsági kritériumoknak, ezért tovább kell próbálkoznia.

Együttműködését nagyon köszönjük!

Tisztelettel,
ELMŰ Ügyfélszolgálat

Ugyan nem nagyon értem, miért kell egy egyszerű villanyóra állás lejelentéséhez legalább nyolc karakteres, kis- és nagybetűt és számot tartalmazó jelszót generálni, amikor az éves leolvasások alkalmával mindenki kézzel írott cetlit helyez el az ajtajára - értsd: ha az ellenségem téves adatok jelentésével kívánna kicseszni velem, ezerszer megtehetné, olyan az "adatbiztonság" -, de legyen, mást úgysem nagyon tudok tenni.

Hanem - ahogy ez a levélben is szerepel - még arra is ügyeltek, hogy az új jelszó begépelésénél a rendszer jelezze, mennyire erős az adott jelszó. Nos, az opció működése teljes mértékben magyar, sőt MAGYAR.

Hirtelen felindulásból ugyanis begépeltem a "buziELMŰ100szorosan" karaktersort, ami csupán egy gyönge "közepes" minősítést ért. Kíváncsiságból addig próbálkoztam véletlen leütésekkel (ld. még klimpírozás), míg egy kb. harminc (!!!) karakteres sort "magas" minősítéssel értékelt a rendszer.

Szóval: nagy ez a kabát, gyerekek. (Minek parasztnak a zongora???)

1 komment

Címkék: bürók nagyakabát

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr35995865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elmublog · http://elmu.blog.hu 2010.01.25. 15:06:03

Érthető észjárás! Megmosolyogtatott a cikk, én a FaszfejELMŰ-vel próbálkoztam és nyert.
süti beállítások módosítása