Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Dicsértessék

2009.03.19. 14:43 idelle

 

Tegnap délután egy váróban üldögéltem, a rádióból éppen a két órai hírek szóltak.  Előkelő helyen szerepelt XVI. Benedek pápa okfejtése az AIDS-ről és az óvszerhasználatról, melynek lényege a következő volt: "Nem lehet megoldani az AIDS okozta problémákat óvszerek osztogatásával. Sőt, ez még súlyosbítja is a gondokat" - állította a katolikus egyházfő útban Kamerun felé, a repülőgépen tartott sajtótájékoztatóján. A pápa hozzátette: a betegség megfékezését az emberek "spirituális újjáéledése" tehetné lehetővé. A Vatikán hivatalos álláspontja szerint az AIDS elleni küzdelem legjobb módja a szexuális érintkezéstől való tartózkodás. (forrás: hvg.hu)

Nekem egyből az jutott eszembe, hogy a Prófétájuk annak idején azzal kavart botrányt a Római Birodalomban (és a zsidó papok között), hogy egy teljesen új, addig nem hallott hangon szólalt meg, és teljesen új alapokra helyezte (volna) az emberek egymás közötti és Istennel folytatott viszonyát. Bizonyos értelemben Beni papa ótvar hülyeségére is mondhatnánk ugyanezt, csak negatív előjellel.

Drága pápa bácsi, ha a Vatikán falai közé zárva ennyire fogalmad (fogalmatok) sincs, mi zajlik a világban, akkor vagy csukjátok be a boltot, vagy egyszerűen valljátok be, hogy képtelenek vagytok megbirkózni a mai kor kihívásaival. Mert hidd el, az nem járható út, hogy a valóságtól elrugaszkodva, valami ködös, most már inkább ember által kreált, mint isteni elveket szajkóztok, a viccbeli nyuszikához hasonlóan, miközben odakint hétmérföldes léptekkel halad a világ.

Kevésbé finoman és metaforikusan: te idióta! Az emberek (meg az állatok, meg a növények, szóval az élőlények) szaporodnak. Ez axióma. Ehhez nekünk embereknek a dugás intézménye adatott meg (axióma ismét). És mit ad isten (hohohohóóóó, érted, ugye, te rokkant elméjű!!!???) ez ráadásul úgy van összerakva, hogy még élvezetet is sikerült benne találnunk (újabb axióma). Tehát: egyes, leülhet fiam. Következő órán tessék az általam elmondottakból kiindulva újraszerkeszteni a mondanivalódat.

(De ha ragaszkodsz a saját gondolatmenetedhez, akkor esetleg tovább is fejleszthetnéd: mondjuk Afrikában elég nagy gond az éhezés, szóval javasolhatnád, hogy evés helyett éledjenek újjá spirituálisan. Amúgy is van ide vágó idézet a Könyvetekben, mely szerint nem csak kenyérrel él az ember... Vegyétek ki a csak-ot, és máris kész az új megoldás. Te tuskó...)

Már az utcán sétálok a kocsim felé, a félig tavaszi, félig téli, de napsütéses időben el is felejteném az egész baromságot, ám ekkor a Horváth Mihály téri templom oldalán a képen látható transzuparens fogad. És akkor rájövök: ez az egész csak egy vicc. Hogy hülyeségi vagy hülyéskedési versenyt hirdettek a Vatikánban, mi meg komolyan vesszük.

Ugyanis kizárt dolognak tartom, hogy Krisztus katonái ennyire fogalmatlanok legyenek, ennyire ne legyenek megértőek, és ennyire ne lennének képesek felfogni, mi zajlik körülöttük. Mi zajlik az emberekben, az emberi társadalomban, és hogy mi miért történik. (Hogy az abortuszt nem jókedvükből választják az emberek, hogy a kegyes halál szereteből fakad, és hogy a bűn megítélése elég relatív, de ha elfogadjuk, hogy a megítélés a törvényeink dolga, akkor sok "egyházi" bűn kiesik a rostán.)

És még valami: nem volt elég még az a kár, amit a keresztény egyházak a prüdériájukkal okoztak az elmúlt kétezer évben? Mennyi, milyen és mekkora szellemi nyomort, frusztráltságot akartok még okozni, azzal pl. hogy a szexualitás bűn??? Fejezzétek be, lehetőleg azonnal!!!

2 komment

Címkék: istenbarmai wörldwájdsit

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr951012067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kampec 2009.03.23. 07:46:47

Kedves Idelle,

Nem teljesen értek veled egyet ebben a témában, de majd kifejtem egy picit hosszabban. Egyelőre egy költői kérdés:
1. muszáj mindig igazodni valamihez? Ráadásul éppen a média által kábított birkákhoz, a fogyasztókhoz?
2. azt, hogy a szexualitás bűn,azt nem látom a fenti idézetekben és nem is tudok róla, hogy pápai vélemény lenne.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.03.23. 18:05:18

@kampec: kedves kampec! először is köszönöm a látogatást és várom a hosszabb kifejtést.

röviden:
1) az egyház idióta - vagy finomítok: a tényeket figyelmen kívül hagyó - véleményformálása nem a médiakorszakhoz köthető, annál jóval korábbi. abban igazad van, hogy iránymutatást, reményt adni sokszor az uralkodó széljárással szemben lehet csak. na de - szvsz - nem a valóság teljes figyelmen kívül hagyásával.
2) ez konkrétan nem olvasható ki ezekből az idézetekből, bár szerintem utalás van rá bennük. a téma elmúlt kétezer éves egyházi kezelésére gondoltam, kiindulási alap lehet, hogy az egyház (el)tagadja a szexualitás örömszerző voltát.
süti beállítások módosítása