Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Mindenkitől???

2009.04.21. 11:05 idelle

TESCO-ba, Auchan-be!

Kezdjük az alaptétellel, ha már eddig elmaradt: Magyarország gyarmat. Magyarország egy olyan gyarmat, amelyet a megszállók nem fegyverrel, hanem pénzzel foglaltak el (a fegyverekről, ld. NATO most nem szájkaratéznék, ha lehet).

A gyarmatosító(k) neve: multinacionális tőke. Ők határozzák meg a szabályokat, ők pénzelik a pártokat, ők választ(at)ják a kormányt, ők mondják meg, mi legyen ebben az országban. Cserében december 20. és 30. között befogadják azt a névhasználatról szóló számlát valamelyik offshore cégüktől, amellyel nagyon pontosan belövik az itteni adózás előtti nyereségüket. Azaz kiviszik a profitjukat. Az eddigi összeg egyébként jóval nagyobb, mint amit az elmúlt húsz évben a politikai pártok és a hozzájuk közeli vállalkozók loptak és/vagy privatizáltak el az államtól.

Miniszterelnökünk megmondta, a helyzet mindenkitől lemondást követel. Most már csak az a kérdés marad, hogy a tervezett (adó)intézkedések milyen lemondást követelnek a multinacionális tőkétől!? Megmondom, semmilyet.

A gazdasági válság arra kellene hogy tanítsa az emberiséget: semmi nem mehet úgy tovább, mint az elmúlt évtizedekben, századokban, ezredekben. Új alapokra kellene helyezni a szolidaritást, a gazdaságot, a társadalmat. Én személyesen ugyanakkor egy aprócska momentumban sem látom a változást.

Egy vigaszunk azonban lehet: Bajnai és társai valamint a hozzájuk hasonlók, bukásuk után majd elmennek egy-egy multicéghez dolgozni, csillagászati fizetésért. A proletariátus marad.

Szólj hozzá!

Címkék: alapvetés polifika lopamagyar wörldwájdsit

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr511077637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása