Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Felhatalmazás

2009.04.29. 10:21 idelle

Got a licence to kill - énekelte anno Gladys Knight a hasonló című James Bond film címdalában. A tegnap esti híradót hallgatva az jutott eszembe, vajon a mi politikusaink honnan szerezték felhatalmazásukat és hol hordják a engedélyüket a hülyeségre. Pontosabban arra, hogy mindig minden pillanatban azok legyenek. Felelősség és felelősségre vonás nélkül.

A dolog apropója, hogy az illegitim Bajnai, aki a nép felhatalmazása nélkül mert miniszterelnök lenni és szintén a nép felhatalmazása nélkül mer népnyúzó intézkedéseket hozni, ki mert menni Barrosohoz Brüsszelbe. Mondjuk nyilván sokat jelent, hogy az EU támogatja a magyar megszorításokat, de hát ha már egy szervezet pénzt ad, akkor illik gazsulálni egy kicsinykét.

A kép innen: www.proprinttransfers.co.uk

Az ellenzék reakciója persze nem késett, szinte rögtön rávágták, hogy a kormány semmilyen felhatalmazással nem rendelkezik a megszorító intézkedések megtételére.

Bár tudjuk - mert megtanultuk a saját bőrünkön -, hogy a politika a győztesek műfaja, s ha győztél, teljesen mindegy, mit tettél vagy mondtál korábban, azért nem árt egy rövid eszmefuttatás.

1) Ha minden a normális rend szerint halad, egy év múlva parlamenti választások lesznek. Amit természetesen a Fidesz nyer, ez axióma minálunk, nem kell bizonyítani.

2) Nem valószínű, hogy addigra olyan mértékben sikerül rendbe tenni a gazdaságot, hogy a most készülő megszorítások mindegyike visszavonható lenne.

3) Függetlenül attól, hogy egy-két szociálisan és emocionálisan fájó, de jelentékeny kiadáscsökkentést nem generáló intézkedést hangulatjavító jelleggel visszavonnak majd, a legjobb esetben is marad jó néhány, ami "kellemetlenül" érinti a lakosságot, annak nagy részét. A legrosszabb esetben további megszorításokra lesz szükség.

4) Mindezekből következően: a valószínűleg nagyon nagy többséggel megválasztandó Fidesz-kormánynak tovább kell nyúzni a népet, habár ideológiailag erre csak és kizárólag azért lesz szükség, mert a "komcsik ellopták a pénzt". 

Ettől függetlenül annak a kormánynak sem lesz felhatalmazása a néptől semmiféle népnyúzó intézkedés bevezetésére, fenntartására. És akkor majd újabb hülyéket lehet csatasorba állítani, a hülyeség meg-, és kimagyarázására.

Sokáig azt gondoltam, politikai "elitünk" nagyjából egy kisdedóvó szellemi szintjén mozog. Aztán módosítottam bölcsődére. Később elmegyógyintézetre. Ma már úgy látom, szellemi (alul)teljesítés szempontjából nincs hozzájuk fogható mélypont. Elfogytak a jelzők, a hasonlatok, talán még a metaforák is. Egy dolog viszont örökké megmarad: a kép utal rá...

Szólj hozzá!

Címkék: polifika nincsremény semmisejó

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr211093110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása