Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Mi a téma?

2009.05.07. 14:57 idelle

A legfrissebb Hócipőben - a képen egy 1999-es címlap látható - Farkasházy Tivadar külön rovatban értekezik a Helyi Théma nevű újságról, annak tulajdonosi szerkezetéről, bizonyos Orbán Viktorhoz kötődő rokoni szálakról és magának az újságnak a stílusáról, (szerinte) félrevezető szerkesztési szokásairól.

Függetlenül attól, hogy egy hányadéknak tartom a Thémát - bár a következő félmondaton óriásit röhögtem, mintha kormányunk nem érdemelné meg (kiemelés tőlem)...: "úgy kapja be hetente több millió magyar család a kormány folyamatos és durva bírálatát, hogy észre sem veszi" - azért egy-két gondolat:

Amíg a baloldalinak mondott sajtó különböző orgánumainak munkatársai egymást ekézik, Kovács Zoltán Teddyt, Teddy Tóta W.-t, szabóZ Teddy-t és viszont, kinek hogyan tetszik, addig a jobboldali sajtó szépen összezárt és egyként, egyre erősödő hangon fikázza a kormányt és a baloldali sajtót. Nincs megingás, nincs mérlegelés, nincs önkritika.

Minden alkalommal, amikor előkerül, visítva röhögök a jobboldali papagájkórus azon tételén, hogy a komcsikormány meggyilkolja a demokráciát, mivel éppen az elmúlt hét évben került túlsúlyba a jobboldali média, tévé, rádió és újság szinten is. Ezért ahelyett, hogy a baltollnokok egymást pusztítják, nem ártana elgondolkozniuk sivár jelenükön és gyászos jövőjükön. Már most szinte csak maguknak írnak, véleményük egyre marginálisabb. És hiába vitatkoznak füstös kávéházakban és korábban nagy nevű újságok hasábjain újból és újból a Homouision és Homoiuision kérdésén, nagyságuk már csak a saját szemükben létezik.

Úgy látszik, már mindenki elfelejtette a Lex Répássy-t (először véletlenül Rex Lépássynak írtam, he-he), és ha az nem is fog megvalósíulni, a baloldali sajtót gátló intézkedésekre azért bizton lehet majd számítani Orbán idején.

És hogy az egészből mi a tanulság? Csupán annyi, hogy a világ (a politikai erőviszonyok) megváltoztak. Úgyhogy pökhendiség, kivagyiság helyett nem ártana egy alapkonszenzus. Legalább annyi, hogy - ahogyan Hegyalján mondják - egymásba ne basszák a csúfot.

Frissítés 1.: Még meg sem száradtak az elektronok a posztomon, már megjelent a comment:com-on szabóZ legújabb cikke. Erről beszélek...

1 komment · 1 trackback

Címkék: médiákok polifika

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr381108170

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elnök úr, voltak költségeink 2009.11.06. 13:36:20

A jobboldali médiacsászárok harca már most megkezdődött. Egyfajta szépségverseny ez. Ki tud jobban tetszei a kassza leendő őreinek. Tegyék meg tétjeiket. Hiába erőszakolják be minden héten több mint egy millió postaládába a Helyi Théma tendenciózusan s...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása