Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Szabin vagyok

2009.05.11. 11:22 idelle

Mottó: Felirat egy kollégiumi szoba ajtaján: "Szabin vagyok. Tündi".

Nézem tovább a híradót, egy következő riportban azon csámcsog a kedves szerkesztő, hogy azok a miniszterek, akik nem folytatják áldásos tevékenységüket a Bajnai-kormányban, megkapják a ki nem vett szabadságuk ellenértékét. Pénzben. Majd hozzáteszik, hogy Veres János például hárommilliót kap.

Na kérem: úgy gondolom, eléggé tisztában vagyok azzal, mit csináltak (csinálnak) vagy mit nem csináltak (csinálnak) minisztereink. Ettől függetlenül vélem úgy, hogy a fölösleges indulatgerjesztésnek valahol gátat kellene szabni, megálljt kellene parancsolni.

Számomra már önmagában az is fals, hogy a miniszterek, képviselők "milliós" fizetéseit - most felejtsük el a költségtérítés ügyét! - úgy tálalja a média, mintha az valami ördögtől való dolog lenne. Kíváncsi vagyok, mondjuk egy kereskedelmi tévé híradó-szerkesztője mennyit keres; ha azt nyilvánosságra hoznák, szerintem lenne csodálkozás.

Attól még, hogy az átlag magyar nem tudja elsőre, hogy tízmillió forint az tíz a hanyadikon forint, a köztisztviselői fizetések igazán nem mondhatók magasnak - összehasonlításul mondjuk a versenyszféra béreivel (nem beszélve az egyéb juttatásokról). Más kérdés, de most igazán nem tartozik ide, hogy a rossz pártfinanszírozás, az annak nyomán kialakult átlag magyar "lenyúlás" révén hova, kiknek a zsebébe milyen plusz pénzek kerülnek.

A kérdéskör másik aspektusa - amit persze az átlag magyar munkavállaló adott esetben teljesen máshogy él meg -, hogy a hatályos Munka Törvénykönyve alapján

136. § (1) A munkavállaló munkaviszonya megszűnésekor, illetőleg sorkatonai vagy polgári szolgálatra történő behívásakor, ha a munkáltatónál eltöltött idővel arányos szabadságot nem kapta meg, azt pénzben kell megváltani.

Ha pedig ez így történik meg a leköszönő miniszterek esetében, akkor tulajdonképpen mi is a hír?

Ha már mindenáron közszolgálatot szeretnének végezni a kereskedelmi adók, javaslom, készítsenek egy tényfeltáró riportot arról, mikor, melyik vezetőjük melyik politikust vesztegette (vesztegeti) meg a frekvenicák megújítása, a koncessziós díjak csökkentése, stb. előtt. Kíváncsain várom a leleplezést...

Szólj hozzá!

Címkék: markec médiákok polifika habverés

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr811114654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása