Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Látható jegyek

2009.05.12. 18:15 idelle

"Imé, előttünk vannak a látható jegyek" - mondják a református úrvacsorai liturgiában.

Ez jutott eszembe, amint néztem-hallgattam a köztévék vezetőinek sajtótájékoztatóját, melyet a két nagy kereskedelmi tévé koncessziós dííjának tervezett csökkentése ellen tiltakozva hívtak össze (csak Baló Györgyhöz szokott erős idegzetűeknek való, nekik sem ajánlott).

A látható jegyek többszörösen itt vannak a szemünk előtt, vegyük hát őket sorra:

1) Ez a kormány - mint a legtöbb parlamentáris demokráciával rendelkező jelenlegi ország kormánya a világon - a multinacionális tőke kiszolgálója. Nem kirívóan speciális a mi kormányunk, de azt azért elmondhatjuk, hogy a multitőkét elvtelenül szolgálja ki.

2) Demokráciának nevezett borzadályunkban a demokrácia feletti őrködésre létrejött testületek sem végzik már rendesen a dolgukat, feladatukat. És bár e tekintetben az alkotmánybíróság-ügyészség-bíróság szentháromság működése a legerlkeserítőbb, a téma kapcsán meg kell emlékeznünk az ORTT-ről is. Persze "mentségükre" legyen mondva, hogy ők a kezdetektől idióták gyülekezete, és szinte kínosan ügyeltek, ügyelnek arra, nehogy a szakmaiság látszatának mégcsak a halvány sugara is rájuk vetüljön.

3) Bármennyire is álmodozom róla, a kapitalizmus vezérhajóinak kapitányai (multicégek vezetői) nemhogy nem tanulnak a jelenlegi válság kiinduló okaiból, de még csak nem is okulnak belőlük. Minden, ami a kapitalizmus jellemzője, és aminek korlátozásáról sértetten papolnak ezek a cégek "normál" időben (a verseny mindenek felettisége, a kivételezés bizonyos piaci szereplők javára, stb.) egyből más kontextusba helyeződött a válsággal - amit a multitőke kapzsisága okozott, karöltve az emberi hülyeséggel. (Személyesen is tapasztaltam a közelmúltban, hogy a melldöngetve a versenyről, annak mindenhatóságáról értekező multi-vezető egyből megsértődött, amint megjelent egy kicsi, de figyelemre méltó vetélytárs a piacon, aki nem csak fürgébb, gyorsabban reagál, mint emez, de még a szolgáltatása is van olyan jó, mint nagynevű versenytársáé.)

EGyébként fikarcnyi kétségem sincs afelől, hogy az ORTT végül is megszavaz valamilyen könnyítést a két nagy kertévé koncessziós díjában. Hiszen nyilván nem kevés zsebbe-pénzről van szó. Ha meg perelnek a köztévék, az nyilván évekig elhúzódik, hol lesznek az ORTT-sek addigra (Hawaii, rózsaszín koktél, stb.)???

Mellesleg a legszebb az volt az egészben, amikor Herr RTL azzal fenyegetőzött, hogy akkor ők itthagyják az országot. Menjetek barátom, szerintetek Kiszel Tünde vagy Jackie Chan fog jobban hiányozni a magyar lakosságnak?

Tudja, Herr RTL, van egy magyar mondás: "ügyvédet perrel, kurvát f*sszal fenyegetni nem lehet".

Szólj hozzá!

Címkék: markec médiákok polifika mútti

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr131117519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása