Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Végképp eltörölni

2009.05.13. 09:18 idelle

Le sem tagadhatná a Fidesz vezérkara, hogy a puha szocializmus idején léptek ki az őszinte ember korszakból. És aki akkor nőtt fel - mint például én is -, különös módon ragaszkodik nem csak a kor társadalmi-gazdasági vívmányaihoz, de a kommunista-szocialista mozgalmak zenei örökségéhez is. Most éppen Kósa Lajos bizonyította ragaszkodását az Internacionáléhoz, amint nem késlekedett kijelenti, hogy hatalomra kerülésük esetén a részleteiben még nem is ismert ingatlanadót azonnal eltörlik.

Tekintettel arra, hogy Pelczné megígérte a gyes és gyed szűkítésének azonnal feloldását, és amúgy is, minden "rossz" intézkedést azonnal hatályon kívül fog helyezni a Fidesz, felmerül a kérdés, vajon ezek miből fognak pénzt (bevételt) csinálni. Persze ha nem számítjuk, hogy Orbán Viktor hatalomra kerülésének pillanatában egymillió munkahely fog "teremtődni" azonnal.

Azért sem értem a dolgot, mert a Fidesznek már nem kell nyerni, pontosabban már nem kell be nem tartható ígéreteket zengedezni ahhoz, hogy jövőre szarrá nyerjék magukat. És mivel évek óta Gyurcsány hazugságpolitikája a kályha a Fidesz önmeghatározásában, talán nem ésszerűtlen elvárni, hogy ne ugyanazt az utat járják (ld. még 14. havi nyugdíj ígérete 2006-ban).

Közgazdasági értelemben egyébként nem ördögtől való az ingatlanok megadóztatása, persze bizonyos feltételek teljesülése esetén (index cikk itt). Mint ahogy az sem lenne hülyeség - figyelembe véve azt is, hogy az EU nem kedveli, ha két különböző adónem azonos alapon adóztatja ugyanazt a bevételt/jövedelmet (ld. áfa vs. iparűzési adó) -, hogy például a társasági adó ne nyereség-arányos, hanem forgalom-arányos legyen, és így tovább.

Tóta W. azt írja, a felelőtlen ígérgetés (hazudozás, he-he) meg fogja bosszulni magát, és a Fidesznek is ki kell jönnie majd a maga őszödi beszédével. Én ebben nem hiszek. A háromborítékos vicc alapján, a legelején (évekig!!!) mindent a komcsikra fognak kenni, fennen hangoztatva, hogy "húúú, nem is gondoltuk volna, hogy ekkora a baj". Miközben majd - jó politikai érzékkel - valóban visszavonnak egy-két nem túl jelentékeny költség-kihatású intézkedést.

Majd a következő szakaszban (évekig!!!), ha netán mégsem lenne egyből minden rózsaszínű, türelmet fognak kérni, mondván, a komcsik utáni kármentés sajnos egy kicsit tovább tart, mint gondoltuk.

Ám mire idáig érünk, a mindent elsöprő propaganda olyan hangos lesz, hogy néhány ballib újságíró - már most számítsanak perekre, adóellenőrzésre!!! - zajolása épp hogy csak árnyaltabbá teszi majd a rendszert, de hatásuk nem lesz rá.

Ha valaki még most sem értené: nem csak a múltat fogják végképp eltörölni...

Szólj hozzá!

Címkék: polifika nincsremény

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr891118592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása