Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Bárdolatlan

2009.05.21. 08:04 idelle

Némileg revideálom az álláspontomat. Hiába jó kezdeményezés a tv2 "20 év" c. adása, Bárdos András megöli a műsort. Soha nem volt kedvencem a pali, ámbár nem is tudtam megfogalmazni, mi az, ami taszít benne. Tegnap este kiderült.

Persze nyilvánvaló, hogy a majdnem-közszolgálati (azaz valamit is érő) műsorokat éjjel 11 körül vagy után kell elkezdeni, mivel addigra már csak a nyugdíjasok vannak ébren, meg a félalkoholista értelmiségiek fröccsöznek panelmagányukban (magamról beszélek), de lévén szerda, Dr. House és a mágnesszemű Jennifer Love Hewitt elviselhetővé tették a várakozást.  

A kép innen van

Az adás vendége Moldova György volt, akit régóta kedvelek, mert bár egyetemi szinten nem tartják írónak, számomra abszolút tetszőn és abszolút fogyaszthatón ír. Ráadásul kommunista, és abban az értelemben, ahogyan ő az, én is kommunista vagyok. S ami a tegnapi beszélgetés során is előjött: nem csak humora van, hanem öniróniája is, ami a mai világban igazi kincs!

Az adásidő nem éri el a harminc percet, s figyelembe véve a témát, de még inkább a vendégek személyét, személyiségét, egy ilyen beszélgetés igazán felkészült riportert kívánna. Ezzel szemben Bárdoson látszik, hogy egyáltalán nem készül(t) fel a beszélgetés(ek)re, és úgy próbálja megúszni a huszonöt perc(ek)et, hogy majd a beszélgetésből magából merít újabb kérdéseket, amikkel valahogy kihúzza.

A beszélgetést már csak a rendelkezésre álló idő miatt is pörgetni kellene, Bárdos ehelyett nagyokat hallgat, nem csak a partnerét hozva kellemetlen helyzetbe, hanem a nézőt is.

Ezen alapproblémák mellett tegnap még a következőket bírta elkövetni:

- a műsor elején deklarálta, hogy Moldovával régóta tegeződnek, egy kérdésnél azonban átváltott magázódásra, amit beszélgetőtársa nem is értett. Bárdos lassan kapcsolt, még szerencse, hogy Moldova humora mentette a szitut;

- utalva Moldovának egy korábbi Nap-keltés konfliktusára, azt bírta mondani, hogy az író "majdnem megütötte" azt az újságírónőt, aki Kádárt hóhérnak nevezte. Moldova mint jámbor ember nem is értette, hogy a riporter mire gondol. Mire Bárdos szerencsétlenül korrigált: "csak képletesen értettem".

Sajnos Bárdos példája nem egyedi eset a tv2-nél, emlékezzünk csak Sváby Orbán-interjújára. És akkor csak azt mondom: ha ennyire képtelenek ellátni a munkájukat, ha ennyire nem becsülik a szakmájukat, a vendégeiket, a nézőket, akkor maradjanak hírolvasók. Mert ugyan annak se jók, de ebbéli minőségükben legalább már senki nem vár tőlük semmit...

Szólj hozzá!

Címkék: médiákok slendrián

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr571134833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása