Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Horgolt kereszt

2009.05.22. 20:15 idelle

Nos, látszólag beleszaladtam a késbe , már ami a pár napja írt bejegyzés témáját illeti. Mert mi történt? Valaki(k) horogkereszt alakú tüzet gyújtottak egy roma család telkén.

Sajnos nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a romák elleni támadások mögött politikai érdek húzódik. Azok politikai érdeke, akik éppen most vesztik el látványosan a politikai befolyásukat és adják a Fidesz kezébe hosszú időre a hatalmat. És nem csak a politikait, hanem a gazdaságit is. Vagy elsősorban. Vagy paralel.

Az elmúlt években sok minden volt itt, robbantgatások, rendőrpalotára lövés, stb., egyikről sem tudunk semmit, viszont sejthető, hogy politikai megrendelésre történtek ezek az esetek.

Félő azonban, hogy ezek az ügyek nemhogy kétélű fegyverek, de egyre inkább egyélűek lesznek. Nem gondolom, hogy túl sok romát lehetne mozgósítani a baloldal mellett (pontosabban a jobboldal ellen) ezekkel a kreált ügyekkel. (Tényleg, hol van Farkas Flórián?) A nem-cigány magyar lakosság lehet, hogy fejcsóválva figyeli az eseményeket, de nem nagyon hatja meg a romák elleni "pogrom". (Pici, nem túl jól szervezett, de a mienk...)

Aztán majd jön a Fidesz, és rendet tesz, amúgy is szeretik a rendet, meg az imágót (az "imágót" imádom :-), hogy ők a rendrakók. A cigányságot persze nem fogják segíteni, mert a célréteg számukra a polgárság.

De vissza a témához: a horogkereszt továbbra sem tehet semmiről. És vannak helyek a világon, ahol az ezzel való vicceskedés - legyen bármilyen rossz is - nem bűn (ld. a képet, ami innen van).

Normális válaszok kellenének normális kérdésekre. Sőt, a hülye kérdésekre is. Ez mindannyiunk felelőssége. Lenne. Ha volna.

Szólj hozzá!

Címkék: polifika kohnspirál

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr211138027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása