Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Ez a harc lesz a végső

2009.05.25. 14:06 idelle

Szegény szerencsétlen MSZP, úgy tesz, mintha az elmúlt hét év meg sem történt volna. Ugyanabban az optimista (most a válságra való tekintettel optimista-kicsitborongós) stílusban kommunikál (próbál kommunikálni), mint már régóta. Mint "A Hazugság" előtt. Mint "A Hazugság" óta is.

Kommunikációjuk a vak és süket emberé vagy az elefántcsont- toronyban üldögélő "Filozófusé", akinek már rég nincsenek csatlakozási pontjai a való világhoz, aki már rég elvesztette realitásérzékét.

Formailag a lehető legrosszabb kivitelben, egy négyrét hajtogatott A/3 méretű lapon, az óriásplakátjukon is látható, kevert betűtípussal hirdetik farokságaikat: "Kezeljük a válságot", "Megvédjük a munkahelyeket", "Taplra állítjuk a gazdaságot".

De a legszebb: "..vállalnunk kell a nehéz döntéseket is!".

Kellett volna. Korábban.

Most már bánhatjátok, hogy megnyertétek a 2002-es választásokat. Ha akkor a jobboldal nyert volna újra, egy jó darabig nem lett volna veszélye bárki kétharmados többségének. De ha már nyertetek a szerencsétlen Ööö Péterrel, akkor lehetett és kellett volna fékezni a lendületet. A jókedvet. Tudom, nehéz lett volna, főleg egy magát szociális pártnak valló szervezet esetén. De az lett volna az igazán nehéz döntés, amit fel kellett volna vállalni. Ám ha akkor sem, akkor legalább a legutolsó lehetséges pontnál, a Hazug hazugságának kiderülése után kellett volna egy felelősségteljes döntést hozni: lemondani. Persze hiú ábránd, ilyet egy politikus csak végső esetben tesz.

A múlton természetesen fölösleges merengeni, ami történt, megtörtént, visszacsinálni nem, csak visszasírni lehet. Ugyanakkor tisztában kellene lenni a politikai következményekkel. És nem csak a pártot, hanem az egész országot érintő politikai következményekkel is. Ehelyett minden napon, amíg hatalmon vannak a szocik, súlyos szavazatokat veszítenek. És nem csak saját magukra nézve súlyosakat.

Az MSZP ugyanis nemcsak történelmi vereséget fog szenvedni, hanem megsemmesítőt. Az MSZP-nek mint politikai formációnak vége. Nem rövid időre, nem hosszú időre, inkább örökre, mint beláthatatlan időre. Az MSZP belső szerkezete, érdekviszonyai szövevényesek, korántsem annyira letisztultak, mint a Fideszé. A sok apró érdekkör, és tegyük hozzá: a sok apró érdekkör még több, nem is kicsit éhes szája abszolút kaotikussá teszi a rendszert. Ezért is, az MSZP-ben nincsen utánpótlás. A sok régi volt KISZ KB-s az elmúlt húsz évben elüldögélt a posványban, ami néha sáros folyó, néha döglesztően bűzös pocsolya volt. Most majd sivatag lesz, kedves elvtársak. És ha jönnek, jönnének is újak, azoknak nemcsak a bonyolult érdekviszonyokkal, a terhes örökséggel kell megküzdeniük, hanem a velejéig fertőzött, gazdasági érdekkörök által uralt rendszerrel, magával a Párttal.

Erre azonban nemcsak emberi hiátusok miatt nincs lehetség, nemcsak a bukás után egymásra acsarkodó eszementek miatt, hanem mert az elkövetkező húsz évben olyan szinten lesz háttérbe a szorítva az MSZP, mind anyagilag mind kommunikációs mind mindenféle szempontból, ami lehetetlenné teszi normális megjelenésüket a médiában, a nép előtt. Hozzátéve, hogy a sajtóban évekig csak viselt ügyeikkel lesznek jelen, amin még az sem fog segíteni, hogy az országos projektekből most kilopott pénzek 25-30%-a a Fideszé. Az sem, hogy a helyi projektek 85-90%-a a Fideszé lesz. 80%-os parlamenti többségnél az ellenzék, az ellenkezők szava el lesz nyomva. Könnyedén.

És mire újra esélye lesz a baloldalnak kormányra kerülni - hacsak nem jön majd egy másik karizmatikus politikus egy másik politikai formációval -, úgy fognak járni, mint Prodi baloldala, a pénz és (média)hatalom birtokában a jobboldal egy pillanat alatt le fogja darálni őket.

Százezrek nem látják, de az egészet mi, emberek, a köznép fogja megszívni. Még erőteljesebb lesz Parkinson bürokráciája, még "hatásosabb" Mikszáth államigazgatása. Akik most még örülnek, rá fognak jönni, hogy nemcsak nem nyernek semmit, de még veszítenek is. Pedig ez, ebben az amúgy is deficites világban, elég hihetetlennek tűnhet.

Hogy mindezen feketére festett jövő ellenére van-e jó hírem? Van: enni, inni, dugni és aludni jó... 

A kép innen

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: polifika nincsremény ön kényúr

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr791142275

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.05.26. 12:44:34

Egy rosszemlékű bonmot Nem lesz változás a június 7-i EP-választás után, minden megy tovább - mondta Göncz Kinga, az MSZP európai parlamenti (EP) listavezetője az Európai Újságírók Szövetsége magyar tagozatának rendezvényén hétfőn Budapesten. Hetedike utá…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása