Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Ha jön a hétfő: KJH-280, KVZ-319, JBG-859, GLK-951

2009.05.25. 09:56 idelle

"Egy újabb hétfő az ellenség" - énekli Horváth Charlie az egyik örökbecsű dalában, és teljes mértékben egyetértek.

Lássuk csak, mit láttam röpke negyed óra alatt Budapest útjain:

1) KJH-280, kék városi terepjáró. A Nádor utcából próbálok kikanyarodni a Lánchíd felé, nehéz ügy, nemcsak, mert lassan halad a sor, hanem mert a kollégák keresztben is beállnak. Előttem egy osztrák rendszámú autó fékez a sárgánál, a balra kanyarodó sávból egy fekete BMW visszakettő-padlógázzal jobbra kanyarodik, nem lep meg.

Mi következünk, az utolsó pillanatban egy nő áll be keresztbe, istenkém, az ilyen fáziskésés miatt szoktak "véletlenül" teherbe esni.

A lámpa zöldre vált, elindulunk, amikor is látom, hogy szintén a balra kanyarodó sávból  a jelzett rendszámú Volvo kanyarodik jobbra, megpróbálván befurakodni elém. Önkéntes rendőrt játszom, elém öreg te nem mész be, ha már ilyen tahó vagy, nem esik kétségbe, mihelyst van elég helye, "elegánsan" elslisszol a buszsávban.

Na ja, kérem, 2000 köbcenti felett nem érvényes a KRESZ...

2) KVZ-319, rendőrautó. Hol máshol igazoltatna egy fullra rakott pótkocsis teherautót, mint a Bem rakparton, a Bem tér és a Margit híd között. Én elhiszem, hogy emiatt a teherkocsi miatt nem működik az ország, de azért lehet, hogy nem egy ilyen zűrös helyen kellene a rend szigorú őrét játszani.

3) JBG-859, Renault Espace; GLK-951, Opel Kadett kombi. Azért csak ballagunk, a híd utáni első lámpánál sárgán csúszok át, mögöttem még hárman, a leghátsó 100 méterrel lemaradva, kíváncsi vagyok, milyen színű volt a lámpa: mélybordó??? (A harmadik rendszámot nem tudtam feljegyezni, mert a következő lámpánál megáll. Csoda vagy tévedés?)

Szólj hozzá!

Címkék: oszoljanak megyamagyar seggfejmagyar kvz319 kjh280 jbg859 glk951

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr461142111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása