Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Hazudjunk egy jó nagyot...

2009.05.26. 07:43 idelle

Van egy ősrégi topic az index Fórumon, a címben jelzett címmel.

Ez jutott eszembe, meg az  államigazgatási slendriánság örök mivolta, meg a tanulatlanság, a felkészületlenség, igen, bármilyen hihetetlen, például a hazugság elrejtése képességének a hiánya.

A reggeli szöszmötölés közben a háttérben mentek a hírek, a téma a parkolás volt újfent, a parkolási övezetek kiterjesz- tése, a parkolási díjak emelése (27%-os átlagemelés, embe- rek, tavaly 6,2% volt a fogyasztói árindex, kizártnak tartom, hogy nem lehet megtámadni az ilyen emelést!!!).

Azt mondja Hazug Géza főfelelős (hadd ne nézzek már utána a valódi nevének): az intézkedések a városi autóforgalom csökkentését célozzák, nem a bevételek a fontosak.

Majd a narrátor hozzáteszi: a társaság/önkormányzat ígérete szerint a pluszbevételeket a P+R parkolók és a bicikliutak fejlesztésére fordítják.

Első szabály: ha hazudunk, a cselekedetünk igazi célját nem tesszük bele ellenpontként a szövegbe. Azaz nem mondjuk, hogy nem a bevételek a fontosak, amikor mindenki tudja, hogy a bevételek a fontosak. Nem beszélünk róla. A háttérben mindenki tudja, miről van szó, de a mi hazugságunk kerek egész marad. Nem árultuk el magunkat.

Kettő: a parkolási díj a bevezetése óta a korlátlanul lenyúlható adósarc maga. Ezt is tudja mindenki. Ha valaki nem tudná, olvasgasson cikkeket arról, a parkolási díjak mekkora része került az önkormányzatokhoz.

Három: megkérdezném, hogy a parkolási társaságok/önkormányzatok felmérései szerint, a parkolási rendszer bevezetése óta menniyvel csökkent az autóforgalom a (bel)városban? Biztos súlyos milliókat adtak ki havercégeknek ilyen irányú felmérésekre, kellene, hogy legyen adat. Ha nincs, akkor elmondom: semennyivel, éppen ellenkezőleg, nőtt az autóforgalom.

Négy: semmiféle koncepcióval nem rendelkezik sem a főváros, sem a kerületi önkormányzatok. Sem az államigazgatás bármelyik szegmense széles e hazában. Ahogy írtam már, ebben az országban a kontraszelekció azokat a tehetségteleneket tolja az államigazgatásban (is) vezető szerepben, akik szerintem naponta húgyozzák össze magukat, mert a kimegyek a vécére-lehúzom a sliccem-pisálok logikai vonal is túl bonyolult a számukra.

Sok-sok évvel ezelőtt egy társasházi buli során feljött a szomszéd nő reklamálni a zaj miatt, kissé kapatos barátom nyitott ajtót. A szomszéd azonnal nekikezdett a kántálásnak, de a barátom a következő szöveggel hűtötte le: "csókolom, menjen el és küldjön maga helyett valaki szebbet, mert magával nem tárgyalok". Szóval nem ártana, ha elvárható minimumként legalább felkészültebb hazugokat alkalmaznának a milliárdokból az önkorik és szatelit-tolvajcégeik.

És még valami: Óbuda-Békásmegyer polgármestere a jelenlegi körülmények és feltételek mellett nem ért egyet a fizető parkoklás kerületi bevezetésével. Hihetetlen, mi????

Szólj hozzá!

Címkék: butapest parkolamagyar polifika lopamagyar feneketlenkassza kisgömböc habverés nehazuggy

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr721144093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása