Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

A hónap idiotizmusa

2009.05.29. 18:35 idelle

Eredeti szöveg (16:51): Egyelőre kommentár nélkül, itt a cikk. Még egy kicsit emésztenem kell a dolgot, hogy írni tudjak róla...

(18:35) Na, szusszantam rá egyet. Innen küldöm örök hálámat a Ford Farlaine filmdramaturgjának az "Eszem-faszom megáll" fordulatért.

Muszáj elmesélnem egy privát történetet, mert megmutatja, mikor szembesültem először egy másik ember számomra felfoghatalan mátrixával. Ez pedig a nyájas olvasót is közelebb viheti a világ megértéséhez. (Egyben megutálásához is, ami nem célom, bár kétségkívül hasznos a túléléshez...)

Majd' tíz évvel ezelőtt egy rövid ideig dolgoztam egy embernek, nevezzük Laci bácsinak, leginkább azért, mert ez volt a neve. Laci bácsinak valami nem túl komoly vitája támadt egy emberrel, és megkért, hogy menjek el vele a tárgyalásra, hogy legyen szem- és fültanúja a beszélgetésnek. Már az épület előtt szolid vita alakult ki a tárgyalópartner kollégájával arról, van-e jogom részt venni a megbeszélésen, de aztán bementünk és leültünk: ők is ketten, mi is ketten. Az első mondatok után ismét felmerült, mi keresnivalóm van ott, mire megunván a dolgot, csak annyit mondtam:

- Nézzék uraim. Engem Laci bácsi kért meg, hogy legyek itt. Amúgy önök is ketten vannak, mi is ketten vagyunk, szerintem így korrekt.

Erre a kolléga: - Mi nem ketten vagyunk.

Ha jól emlékszem, erre nem tudtam mit mondani, de ekkor világosodott meg számomra: vannak olyan mátrixok, amelyek működését egyszerűen nem érthetem. Na, így vagyok a jelen helyzetben eljáró műemlékhivatallal is.

(0:08) Az régóta világos számomra, hogy a műemlékvédelem állam az államban. Így tehát az is érthető, ha az egyszerű polgár ellen dafke, az államigazgatás más szereplőivel szemben pedig politikai megbízatásból járnak el. Vagy éppen lefizetik őket, és akkor nem járnak el.

Minden ellenkező híreszteléssel szemben, fővárosunk gyönyörű.

Azt gondolom, az sem extra, sőt kívánatos, hogy éjszaka kivilágítsuk hídjainkat. Hogy ez kerül-e 250 millióba egy Szabadság híd esetén, nos az nem vitás, hogy nem, nyilván ebben az összegben is benne van az ellopható és ellopandó 15-20 százalék. De hogy ilyen stupid indokkal ilyen idióta korlátozó megoldás szülessen, az már több a soknál!

Elképzelem ugyanezt hídépítés esetén:

- Tisztelt Hivatal! Mink építenénk ide egy hidat, mer' az kell.

- Hmm-hmm, és mink mennyit kapunk belőle?

- Hát fiúk, válság van, most csak 1%-ot tudunk adni.

- Na de skacok, eddig többet kaptunk.

- Nincs most több.

- Na jól van, hivatalosan nem akadályozhatjuk meg, de műemlékvédelmi szempontból sajnos ki kell hagynotok a középső húsz métert.

- Na de akkor belepotyognak a kocsik és a villamosok a vízbe.

- Sajnáljuk, nem szabad, hogy az új híd túlívelje a Lánchidat, ezért rövidebbnek kell lennie.

Kúl? Kúl. Magyar? Nagyon magyar.

Ha így marad, a híd közepén "látható" sötétség legyen a magyaridióták szimbóluma. Hungarikum.

Szólj hozzá!

Címkék: bürók seggfejmagyar polifika nincsremény

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr981151710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása