Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

A Rend Országa

2009.05.29. 09:36 idelle

Megy a Híradó tegnap este valamelyik adón, és a következőt hallom: megbüntették annak a szakmunkásképző iskolának az igazgatóját, aki a diákjait dolgoztatta saját garázsa építésén. Skandallum!!! De tényleg. A hírben azt is kiemelik mint fontos (nyilván "súlyosbító") tényt, hogy a diákoknak nem volt biztosításuk.

Öt éve történt, hogy munkanapon látogattam szülővárosomba és elvetődtem egykori gimnáziumom felé. Láttam, hogy az egyik kedves tanárom a kapuban áll és a távozni szándékozó diákokkal beszélget, meg valamit papíroznak. Oda is mentem megkérdezni, hogy mit csinál. Mire ő:

- A diákok tanítási időben nem hagyhatják el az iskola területét, csak a szülők írásos engedélyével. Ezt ellenőrzöm.

- És akkor hogyan mennek fröccsözni a lyukas órákban - kérdeztem - ahogyan mi tettük?

- Sehogy - hangzott a válasz.

Mert most gyerekvédelem van, bakker. Mi az átkosban fogtuk magunkat, aztán ellógtunk, amikor csak lehetett. A nyári szünetben reggel felpattantunk a bringára, aztán estig nem is láttak bennünket a szülők, azt sem tudták, merre járunk, sőt: még csak ellenőrizni sem tudtak bennünket, mert nem volt mobiltelefon. Tovább megyek: nyaranta 2-3-4 hétre húztunk el az ország másik felébe vízitúrázni, úgy egy-másfél hét múlva jelentkeztünk először "R" beszélgetéssel, kurblis telefonról, hogy jól vagyunk, de küldejenek egy kis pénzt postán maradóra. Ja, és mindezt tanári felügyelet nélkül.

A demokrácia és a liberalizmus elhozta az ellenpontot. A kemény szigort, a totális ellenőrzést, az ügyvédek hatalmát. Anno, ha probléma volt velünk a suliban, két megoldás létezett: 1) apám és/vagy anyám azt mondták, viselkedjek rendesen, fogjam be a pofámat, mert a tanár a főnök. És csak egyszer mondhattam, hogy a tanár "hülye", mert úgy eligazítottak, hogy többet eszembe sem jutott. 2) Ha akkora volt a baj, hogy be kellett menni a szülőnek az osztályfőnökhöz vagy az igazgatóhoz, akkor anyu vagy apu bementek, ittak egy kávét, elbeszélgettek, engem mindkét oldalról lebaszarintottak, aztán  a következő balhéig ment tovább az élet. Ma, ha a tanár hármast ad a "megérdemelt" négyes helyett, a szülő ügyvédi kísérettel jön (Buda) vagy a családdal és megverik a tanárt (nem Buda).

A főiskolán egyszer megkérdezte a jogtanárom, ki lenne az a három-négy segítőkész diák, aki segítene neki az irodája takarításában, papírok szortírozásában és selejtezésében. Persze örömmel vállaltuk, abban a hiszemben, hogy ez majd jó pontot (jegyet) jelent, aztán a reményünkből nem lett semmi, de a munka után jót beszélgettünk az öreggel. 

A sort folytathatnám ezer történettel, de nem ez a lényeg. A lényeg, hogy a demokratikus állam gyermekként kezeli felnőttjeit és csecsemőként kezeli fiatalkorúit. A demokratikus állam minden betűvel polgárait védi látszólag, miközben egyre inkább élhetetlen keretek közé szorítja őket.

A konkrét ügyre vonatkoztatva: most akkor mi történt, uraim? Diákok dolgoztak a  diribácsi garázsán, nem mellesleg  a szakmájukat gyakorolták. Ennyi. Annyi hírértéke sincs, mint hogy Kapócs Zsóka fellép-e Kapolcson.

Politikusaink és szorgos népünk egy része meg fel van háborodva, hogy a másik rész a szocializmust kívánja vissza.

U.i.: fikarcnyi kétségem sincs affelől, hogy haragos vagy rivális, ellenlábas dobta fel az igazgatót. A besúgók országa (is) vagyunk...

Szólj hozzá!

Címkék: bürók markec seggfejmagyar polifika

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr211150363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása