Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Orbán

2009.06.02. 22:20 idelle

Ezek medencék. Innen.

Eszem ágában sincs megvédeni Őkegyelmességét, a Nemzetvezetőt, az Embert, Aki Még Sohasem Hazudott, de tény, hogy medencetársaink most egy kicsit túlspilázzák a dolgot. Milyen érdekes, hogy mindezt az EP választások előtt.

Mert hát mit mondott Orbán? Csak annyit, hogy az európai parlamenti választásokon eldől, hány magyar nemzetiségű politikus képviselheti a Kárpát-medencét az EP-ben. Mindezt a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjával közös esztergomi kampányrendezvényen. Ahol mondania kellett valamit, mert azt várták tőle, hogy mondjon valami biztatót. Amit mondott, az persze még annyira sem volt biztató, mint a viccbeli orvos "hajrá Kovács néni"-je, mégis mindez elég volt arra, hogy feltüzelje medencetársainkat.

Félreértés ne essék: arról persze ő tehet, hogy sokan várják tőle a bátorítást, mert reményük van abban, hogy az ő vezetésével, az általa kormányzott (elnökölt) Magyarország ismét "Nagy" lehet. Hogy ő majd segít Erdély és a Felvidék autonómiájának kivívásában. És így tovább.

Az Orbán vezette Fidesz-kormány állampolgárságot fog adni a határon túli magyaroknak, azoknak, akik honos állama jogilag lehetővé teszi a kettős állampolgárság intézményét. Mindezt persze önző belpolitikai érdekből: a szavazatok kellenek elsősorban, másodsorban pedig a dicsőség. A magyarságtudat politikai célú felkorbácsolása persze elvárásokkal jár a másik oldalon. Ezen elvárások nagy részének Orbán ha akarna, sem tudna megfelelni, és ezzel tisztában is van. Sokan nincsenek.

Az álmodozás Nagy-Magyarországról senkinek - sen-ki-nek - sem jó. A status quo módosítása vagy egyáltalán az arról való gondolkodás senkinek - sen-ki-nek - sem érdeke. Ez az egész habverés egyetlen dologra jó: szavazatszerzésre. Ezzel az egész egyetlen dologot biztos, hogy el lehet érni: ébren és aktívan tartani a szomszéd országok magyarellenes erőit.

Orbán semmit sem mondott és elég nagy zrí lett belőle. Ez neki itthon jó. De hatalomra kerülése esetén azokkal kell majd szót értenie, akik most saját politikai érdekük miatt ellene sikoltoznak. Orbán ismét maga csinálja magának a bajt. És ismét mi ihatjuk meg a levét.

Szólj hozzá!

Címkék: idézem polifika habverés kénegondolkozni

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr81160275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása