Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

A bizalom köre

2009.06.06. 10:34 idelle

Az egyik kereske- delmi csatorna híradója szerint a Nemzetvezető azt is mondta a tegnapi kampányzárón, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány helyett olyat kell válasz- tanunk, amelynek vezetőiben megbíz- nak az emberek. Ugyan ezt a részét a beszédnek egyelőre nem találtam a neten, mégis figyelemre méltó gondolatról van szó.

A beszéd többi részével most nem kívánok foglalkozni, egy részét már megírtam. Kedven- cem az elszámolta- tásról szóló rész. Sejtve az ellopott pénzek felosztását, kíváncsi leszek az ilyen projektekkel kapcsolatos elszámoltatásra.

Az viszont feltűnt, hogy a kimondott szavak ellenére egy magát abszolút nyeregben érző pártelnök szónokolt tegnap. De hol vannak már a dakota közmondások? Szerepüket átvették a köznyelvi, sarki kocsmai, "falusi" kiszolások , mint például, az "akkorát esett, mint egy ólajtó". Ha finoman akarnék fogalmazni...khm..azt mondanám, hogy minden nép olyan vezetőt választ, amilyet megérdemel....

A Vejedre ütök c. filmben Robert de Niro  szájából hangzik el a "bizalom köre" kifejezés. A bizalom körébe nehéz bejutni, de könnyű kiesni. A nép bizalmába politikusként viszonylag könnyű beférkőzni, de piszok könnyű kiesni.

Nem sorolom a bizalom elvesztésére okot adó Fidesz-tetteket, régen volt már, jönnek  majd újak, valószínűleg honlap is készül majd az esetekről.

A felsorolás helyett inkább készítettem egy gagyi kis montázst a Bizalom (Polgári) Köréről. Csak hogy tudjuk, mire számíthatunk...

Szólj hozzá!

Címkék: polifika habverés nehazuggy nemzetveszető

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr51167008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása