Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Inter-nyet

2009.06.16. 14:14 idelle

Sok ember álma különösebb ötlet nélkül vagy viszonylag kis befektetéssel pénzhez jutni. Sok pénzhez.

Ebben a műfajban régi kedvencem az internet-adatbázis bepróbálkozás. Tapasztalatot szereztem már levélben, e-mailben és személyesen telefonon is, e tárgykörben.

A képlet egyszerű: megkeresnek, hogy a céged szerepel az adatbázisukban, ilyen és ilyen adatokkal, de te korrigálhatod ezeket, persze mindezt ingyen. Jaaa, nem mellesleg megadhatsz kulcsszavakat is, amelyek alapján könnyen megtalálhatóvá válik a céged, de wie schade, az már fizetős.

Az (állítólagos) adatbázisukba nyilvánvalóan nem saját szabad akaratodból kerültél, hanem egy keresőmotor segítségével, ami a céged honlapjáról legyűjtötte az alapadatokat. Persze élő emberrel még nem találkoztam, aki látott már ilyen adatbázist, pláne olyannal, akinek bármi haszna is lett volna abból, hogy egy ilyen adatbázisban adatokat szerepeltetett.

Az ötlet és a kivitelezés annyira hipergagyi, hogy szerintem ember nincs, aki beugrana ennek. Ebbe. Csaknem ezer euróért évente. Úgy, hogy a cégének van egy honlapja, amelyre annyi kulcsszót vihet fel, amennyit csak akar. Mert ahogy egy keresőmotor megtalálta a weboldalt, úgy valószínűleg egy élő ember is meg tudja.

Egyébiránt a legutóbbi, levélben érkezett bepróbálkozásra visszaküldtem azt a papírt, amin be lehet jelölni, hogy kösz, nem kérem, és töröljenek. Nincs túl sok illlúzióm, hogy ez megtörténik, de hátha végre működik a német precizitás...

Szólj hozzá!

Címkék: markec aggyávegyé gagyisztán necsajjá markecing dolgozzálmégrajta

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr501188825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása