Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Az igazi kérdés

2009.07.20. 18:48 idelle

Ismét kinyilatkoztatott a Nemzetvezető, megint nagyot szólt, mint egy gyufabomba.

Persze ez alkalommal is mondott marhaságokat, fél- és teljes igazságokat is, mint szokott.

Az olyan arcátlanságok taglalásába most nem megyek bele, mint hogy ki ugrosztotta össze a magyart a magyarral, hogy áttételesen ki bátorította a fővárost évek óta szétszedő csürhét, hogy a jobboldali orientációjú vállalkozók mennyivel kevésbé mohók, mint a balosok, mert az egész nem ér annyi elektront, ahányat erre fordítani lehetne.

A kép innen

Sokkal inkább érdekes az egyik legfontosabb tételmondata, amelynek nyilván sokan örülnek, bár az már régen nem kérdés, hogy a jobboldali politika időszaka következik, nemcsak Európában, de nálunk, Magyarországon is. Vagy vice versa, tök mindegy. Ez olyannyira egyértelmű, hogy én is írtam róla, hónapokkal ezelőtt.

Szóval engem először is az érdekel, hogy miért csak 15-20 évről van szó? Miért nem egy évszázadról? Legalább. A jobboldali kormány(ok) nyilván annyira jól fogják végezni dolgukat, hogy emberfiának nem jut eszébe (a kiüresedett) balra szavazni majd. Ellenzékre meg amúgy sincs szükség, nem csak a parlament működik nélküle, de mindenkinek jobb is lesz így. Még valami megzavarja vagy megkérdőjelezi a Helyes Működést, az Útirányt.

A kvázi-internacionalizmus - ami létrehozta pl. az egyesült Európát, és ami nyilván nem működőképes - helyét át (vissza) fogja venni a nemzeti politizálás. Vissza a gyökerekhez! A nemzeti politizálás üdvös, a történelem során kárt még nem okozott.

Mindeközben a pártsajtó és a csatolt részek folyamatosan ekézik a kormányt, erodálják annak már alig mérhető támogatottságát, előkészítve a kormány totális bukását és az általuk támogatott oldal totális győzelmét.

Arról sem most, sem a mámorító győzelem után nem esik majd szó, hogy ez a támogatottság csak relatíve magas: ha 3 millió ember szavaz egy oldalra, az még mindig csak a szavazókorúak nem egészen negyven százaléka. Ha...

Arról is viszonylag kevés szó esik, hogy a jobboldalnak számtalan fontos kérdésre nincs válasza vagy rossz válasza van. Nem tudni, hogy mi lesz az a fordítóerő, ami a "minden szar" mentalitást értékteremtővé, produktív hozzállássá változtatja.

Pedig erre azért is nagy szükség lesz, mert ha már most "elpusztítják" az ellenfelet, néhány milliárd forintos gazdasági ügyekkel, pár letartóztatással nem sokat tudnak hozzátenni annak legyőzéséhez. És ha nem lesz ellenség (már rég nem ellenfélben gondolkoznak), akkor bizony nem lesz kivel foglalkozni, nem lesz kire fogni az elcseszett dolgokat, a mutyizást, az egészségügy majdani privatizációját (bezony!!!), szóval gyakorlatilag minden olyat, amit most nagy hanggal támadnak. Mert félreértés ne essék: az az erkölcsi fölény, amit jobboldali szimpatizánsok odaképzelnek, jobboldali politikusok pedig retorikailag is odatesznek a saját oldalukhoz, az nem létezik. Ott is ugyanannyi tisztességtelen politikus, politikai és gazdasági kalandor, kisstílű bűnöző, homoszexuális vagy éppen pedofil van, mint a baloldalon. És bármekkora médiafölényük is lesz, ezek az ügyek is ki fognak szivárogni, témává lesznek, ügyekké, amelyeket majd valakiknek meg kell magyarázni valahogy.

A húsz év nem kérdés. Az igazi kérdés, hogy a politikai elitet leszámítva az a húsz év kinek is lesz jó...???

213 komment · 2 trackback

Címkék: polifika nehazuggy kénegondolkozni nemzetveszető

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr801255172

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A demokrácia mint erőszak 2009.07.21. 00:06:51

Korunkban, ha valaki szalonképes politikus, helyesebben szólva demagogos – mert világnézeti gerinccel rendelkező államférfiakról nem beszélhetünk – akar lenni, egy szót, illetve tartalomnélküli szólamot nem szabad retorikai fegyvertárából k...

Trackback: Miért NE beszéljen Orbán a gazdaságról 2009.07.20. 22:29:41

A magyar politikusok annál, hogy eszement hülyeségeket csináljanak, csak egy dolgot szeretnek jobban: hogy eszement hülyeségeket beszéljenek. Nyilván a jobbik eset, ha csak beszélnek a hülyeségekről, és közben mégis vállalható lépéseket tesznek. Orbán ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bergeroth 2009.07.21. 09:22:56

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Nem, sajnos pont az a baj, hogy semmit nem értesz az egészből. Ezért is írtam azt, amit.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.07.21. 09:24:24

@Lavrentyij Pavlovics Berija: nem "GYŰLÖLKÖDIK" senki. elcsépelitek ezt a szót teljesen.

Morrózió 2009.07.21. 09:26:58

Én csak azt nem értem, mit keres Orbán a jobboldalon.
Őszintén szólva szinte mindent megtett egy emberbarát szocializmusért.

küszöbmajom 2009.07.21. 09:30:38

Ordas nagy buta, elfogult és gyenge írás "Az igazi kérdés"! Az igazi kérdés inkább az, mikor szűnik meg az a gyűlölködés, amit az ilyen írások gerjesztenek magyar és magyar között, és mikor nem lesz bűn védeni a nemzeti érdekeinket. Mindenkit, aki ez utóbbival kísérletezik, kicsinálnak, mi meg hagyjuk. A jelenlegi baloldal egy tolvaj és hazaáruló banda, a jobboldal pedig azért hígul egyre, mert hülye fejjel meg akar felelni az ilyen fenti cikkíróknak, akiknél minimum elvárás a mindent fikázás, hogy a végén ne is tudjunk különbséget tenni jó és rossz között.
Cyrano! Jó a Petőfi vers, két napja álltam azon a helyen, ahol elesett (Héjjasfalva és Fehéregyháza között, nem gondoltam, hogy mennyire meg tud érinteni a dolog. Ott az emlékmű, amelyen a Petőfi-arcot csúnyán megrongálták, de azóta készült egy újabb is.)
Igenis VAN nemzeti érdek (nézz szét külföldön, mondjuk Dániában), és aki ezt tagadja, az takarodjon oda, ahol az ilyen kijelentésekért szeretni fogják. Puszi mindenkinek! Hajrá MAGYAROK!!!

Bergeroth 2009.07.21. 09:31:52

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Pontosan az a baj az ilyenekkel mint te, hogy a saját véleményükön, egójukon, és az általuk oly nagyra felmagasztalt vezérükön kívül, senki más nem létezik. És senki más véleményét nem hajlandóak elfogadni. Tények? Ugyanmár, a vezér nem ezt mondta.
Milyen érzés folyamatosan hülyét csinálni magadból?

is 2009.07.21. 09:32:11

"2010 az én évem lesz, ez már szinte biztos. "

és 2012? 2000-ben, két év kormányzás után pont 19% volt a FIDESZ népszerűsége, ugye. és arról mesélj, hogy most milyen érzés, hogy tavaly leszavaztad a tandíjat meg a vizitdíjat, amire éppen a napokban már az angol jobboldali think-tankerek mondták, hogy bizony szükséges? hogy azzal az érzéssel kell minden nap felkelned, hogy miattad nincs korlátja az egészségügy pazarló használatának, hogy miattad képzik ingyen a sok büfé-ruhatáros diplomást, aki aztán vagy munkanélküli lesz, vagy titkárnő, amihez az érettségi bőven elég volna, mindezt milliókért?

Orbán nem patás. Orbán egyszerűen Kádár utódja, és pont a kádári szocializmust akarja visszaállítani. 4 vesztes választás az 5-ből és még mindig pártvezető; hatalomra jutásunk után pár évvel kicsináljuk legnagyobb elenfelünket (történelem: 1927 Trockij, 1958 Nagy Imre, 1993 Fodor); 1995-ben inkább a tandíjtüntetés mellé állunk, pedig addig tandíjpártiak vagyunk; 1998-ban hirtelen elfelejtjük, hogy több-biztosítós egészségügyet nyomattunk 8 évig; a kormányzást megússzuk a bokrosi alapok miatt, de igazából csak a kádári pangást tudtuk bemutatni (persze dupla minimálbér és lakáshitel lett, előbbivel az összes autógyárat Szlovákiába küldtük, utóbbival lejtőre tettük Magyarországot, már 2001-ben); azóta pedig csak azon dolgozunk, hogy ellenfeleinket lemossuk a páláyról, nem baj, ha Magyarország sorsa a tét (14. havi nyugdíj beígérése; közigazgatási reform blokkolása; sztrájktörvny blokkolása, mert Gaskót jól anarchizál; vizitdíj felhasználása politikai tőkének, hiába éleszti fel a szocializmus képzetét az emberekben, tehát árt az elkövetkező 20 évre Magyarországnak stb.)

akinek van olyan érve, hogy Orbán mit csinált jót, azzal lehet beszélgetni. beszélhetünk arról is, hogy az MSZP a sok balfaszság mellett csinált-e bármi jót is, ha nincs Orbánt támogató érv, de az egy másik téma. attól, hogy az MSZP-t fikázod, attól Orbán nem lesz jó. az MSZP fikázással csak azt bizonyítod, hogy nem tudod Orbánt védeni, ezért inkább mást támadsz.

a kinevetés, lesajnálás, személyeskedés használata pedig még inkább mutatja az érvtelenséget.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.07.21. 09:32:17

@küszöbmajom: benned gyűlölködést gerjesztett ez az írás? sajnálom...

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.21. 09:34:43

@Bergeroth:
Ühüm, ellenben veled, aki itt rugalmasan érvel és látja (érti) a valóságot. Más véleményét meg tiszteli természetesen.=)

Viktus 2009.07.21. 09:37:17

Az igazi kérdés az, hogy komolyan elég az index címlaphoz, ha v.ki a fos blogján csupán orbánozik egy gagyit?

Bergeroth 2009.07.21. 09:37:27

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Ha azt mondanám fekete, te azt mondanád fehér. Ha azt mondanám fehér, te azt mondanád fekete. Ezért nincs értelme leírnom semmi konkrétat. Ez van.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.21. 09:37:39

@is: "Orbán egyszerűen Kádár utódja, és pont a kádári szocializmust akarja visszaállítani"

Ez a nagy terv. Most lebuktattad Orbánt ! Jajj, pedig már majdnem összehoztuk :,-(

küszöbmajom 2009.07.21. 09:38:25

Papamaci! Jó a vers, nagyon ide passzol! Ady, ugye?

Vik-Tor 2009.07.21. 09:38:30

Minden nép megérdemli a választott kormányát. Ebben az országban megszokott módon, a gondolkodni nem akaró, a demagóg szövegeket kajáló és visszaböfögő bunkokrácia dönt. "Balfelől üt nekem fütyül jobbfelől üt nekem fütyül". Mi meg vagyunk akkora birkák, hogy képtelenek vagyunk leváltani ezt az egész korrupt, önző és kapzsi (jelzőket szabadon lehet válogatni vagy behelyettesíteni) bagázst a parlamenti patkó jobbszélétől a balig. Aki úgy gondolja, hogy egyik különb a másiknál (népnemzeti, faji, hitközségi, akármilyen alapon) az nyugodtan menjen tüntetni ma is, mert holnap úgyis menni fog újra csak egy másik név lesz a száján. Gondolkozni nekik meg úgyis felesleges, nagy örömmel megteszik ezt helyettük mások.

Cyric 2009.07.21. 09:42:42

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Azt hogy én nem egyértelmű hülyeségeket képzelek bele mások mondanivalójába ellentétben veled aki azt szőröd le a mondanivalómból hogy jobb nálunk mint Angliában. Számomra ott véget ér az értelmiség és mint láthatjuk jó párszor elkövetted már ebben a blogban is hogy szándékosan félreértelmezel dolgokat hogy tegyél valami számodra poénos megjegyzést amit gondolom te elmésnek könyvelsz el. Nekem ez sajnos nem értelmiség de a te véleményed más lehet ...

@Kalmár: Hát mondjuk ez megint olyan hogy te ezt mondod én meg azt. Persze mindenki mutogat ez így van. Te azt észrevetted hogy Orbán az elmúlt évek politikájában tevékenyen nem vett részt azon kívül hogy éppen lázított az MSZP ellen? Vagy ez egy jó politikai magatartás? Attól még hogy nem ő van éppen hatalmon nem megbocsátható hogy nem tesz semmit, az ellenzék is tudna tevékenyen hatást gyakorolni a politikára főleg ha ekkora támogatottsága van. De tettek valamit? Nem. Hát ezért van hogy én nem bízom benne sem.

Te sem olvastad el rendesen miket írtam ... Statisztikailag igenis jobb, ha veszed a fáradtságot és utánaszámolsz. :P Ez még nem azt jelenti hogy jobb a helyzet de mindenki mindig külföldre mutogat holott ők is szívnak, a németek szívnak (még mindig) az euró bevezetése miatt, a brittek meg úgy általában mindenki a világválsággal. Ugyanez megy körülöttünk mindenhol és az emberek nem képesek felfogni hogy ez a válság miatt van, mindenhol leváltják az éppen hatalmon lévő kormányt, puccsok stb. és persze mindenki mutogat az éppen hatalmon lévőkre. 4 évvel ezelőtt akkor miért nem vette ezt észre senki mikor újra az MSZP nyert? Ne mondjuk már hogy 8 év alatt jutottunk oda ahol vagyunk és ne ringassuk magunkat abba a hitbe hogy ez csak az éppen hatalmon lévők hibája, a többpártrendszer lényege éppen ebben állna ...

@Egi78: Szerintem a világválság előtt ez az MSZP-vel is kb. így volt. Most meg sajnos a Fidesz sem tudja a szart arannyá varázsolni ha Orbán kerül hatalomra akkor is nagyjából ez marad. Azt meg kénytelenek vagyunk belátni hogy ha javulást akarunk akkor hosszú ideig kénytelenek leszünk meghúzni a nadrágszíjat (persze igaz erre sem a világválság a legjobb időpont :)) Az amit az MSZP csinál lehet megint csak átbaszás, lehet tényleg ismét csak átkúrnak minket a palánkon, de inkább vállalom a kockázatot minthogy visszatérjek egy olyan gazdasághoz ahol kapok pl 13. nyugdíjat vagy nem tudom +2 év ilyen olyan juttatást de közben évente milliárdos külföldi kölcsönökből tudjuk fenntartani az államháztartást. Szerintem ez az út amin elindultunk jó, nem könnyű de talán hoz eredményt ... és remélem hogy a Fidesz is hazudik és mikor hatalomra kerül belátja hogy nem biztos hogy megérné megtenni sok mindent amit most beígért, ha ez lenne a hazugság még meg is bocsátanám nekik.

A55ho1e 2009.07.21. 09:42:59

Joszip Tot for president! De legalább Kaya ibrahim térjen vissza, majd megoldódik minden. Megvehetnék pl a magyar államadósságot!

küszöbmajom 2009.07.21. 09:43:14

@idelle: Bennem nem tud, de belőled zsigerből jön.

Kerek négyszög 2009.07.21. 09:43:33

Vik-tor, Vik-tor, Vik-tor......Él-jen-Ráko-si, Él-jen-Ráko-si, Él-jen-Ráko-si............

Vik-Tor 2009.07.21. 09:45:59

@légycsapó: Úgy látom Te már indulsz is a dolgodra.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.21. 09:48:12

@Cyric:
"Te azt észrevetted hogy Orbán az elmúlt évek politikájában tevékenyen nem vett részt azon kívül hogy éppen lázított az MSZP ellen? Vagy ez egy jó politikai magatartás?"
- Aki a demokráci által nyújtott törvényes lehetőségekkel él az lázít. Értem. Különben is Orbán hívja vissza az embereit az utcáról ! Oda csak az mszp viheti ki a híveit. ;)

küszöbmajom 2009.07.21. 09:48:20

@idelle: Bővebben: nem tudom, célod volt-e tárgyilagosan írni. Ha nem, akkor semmi gond, híve vagyok a szabad véleményformálásnak (a teljes szólásszabadságnak!). Ha tárgyilagos akartál lenni, akkor most nem sikerült, de sebaj, próbálkozz tovább! Bocs a személyeskedésért, többet nem teszem!

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.21. 09:50:33

@légycsapó:
"Gyurcsányéknak jelenleg nincs alternatívája. Akár milyen a népszerűtlenségük, jelenleg más nem lenne képes kormányozni. Sajna most nincs működő bokros csomag, amiből lehetne dáridózni, meg koronát úsztatni. Most meló van."

Gyur-csány , Gyur-csány ;)

Bergeroth 2009.07.21. 09:53:47

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
A személyeskedés általában gyenge jellemet takar.
Gyanítom azt gondolod egy marha okos ember vagy, mert mindenhez hozzá tudsz szólni. Igaz, hogy a hozzászólásaid felének se füle se farka, na de ez kit érdekel, nem igaz?
A legdurvább pedig, hogy tényleg azt hiszed, hogy itt rajtad kívül mindenki csőhülye, és csak neked lehet igazad. Na ez a nem mindegy.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.21. 09:57:45

@Bergeroth:
"A személyeskedés általában gyenge jellemet takar. " Hát igen pl :

"Nem, ezt a képed küldöm neke,d és az összes hozzád hasonló agymosottnak. "

"A legdurvább pedig, hogy tényleg azt hiszed, hogy itt rajtad kívül mindenki csőhülye"

Hát igen pl:
"Nem, sajnos pont az a baj, hogy semmit nem értesz az egészből"

LOL

Cyric 2009.07.21. 09:58:06

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Az is a demokrácia által nyújtott törvényes lehetősége, és éppenséggel mint politikus kötelessége is lenne hogy a hazája javára cselekedjen. Ezt sokan elmulasztották az MSZP-ből is de a Fideszből is éppen annyian.

Orbán visszahívja az embereit az utcáról? Ja lehet hogy most már ez a helyzet hogy ő is belátta (elég lassan) hogy már egy éve nem lenne szüksége erre mert a Jobbik oldalára hajtotta a vizet a tüntetésekkel, és a jövőre esedékes választásokon a győzelme már 2 éve garantált ... ja csak elfelejtettem hogy nem bír fél évet sem várni hanem most azonnal kell neki az előrehozott választás bocs. Azt meg hogy hány MSZP-s tüntetést láttam egy kezemen megszámolom, kormányellenes tüntetésért meg elég sétálni egyet Pesten.

Na de nem tudom miért is válaszolok, megint csak nyomod a Fideszes propagandádat amikor éppen nem valami elmétlen beszólást teszel valakinek, amit az elmúlt 10 kommentedben is nyomtál. ;)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.21. 10:00:26

@Cyric: "csak nyomod a Fideszes propagandádat "

Ugyan ! Ez hazugság. Én kommunistanáci vagyok. Ezt mindenki tudja ! ;)

2009.07.21. 10:01:26

Egy a biztos, a zOrbángyűlölő-magyargyűlölő ballerek jobb, ha a választásokig kifrecskázzák magukból a fóbiáikat, mert utána egyöntetű nemzeti nyalás és szeretlekgazdi vinnyogás jön. De még ezt a kitűzőt
www.miragebookmark.ch/images/rolling-stones.gif
sem lehet majd kitenni, mert könnyen nemzetellenes provokációvá nyilváníthatják(akárki).
Azonban jó, ha már ki-ki elkészíti ezt nagyba, hogy az ablakába kitegye
hetilap.hetek.hu/images/10.014/belp/fidesz_orbanjelveny.jpg
esetleg fakultatíve kiegészíthető kicsi képpel
www.hir6.hu/kepek/m/0809/080924_jobbik_012.jpg
Egy biztos, ezek együtt(!) a nemzet igazságérzetére támaszkodva leverik a nemzetrothasztó libaláris uszítást amely bármilyen lépésükről kedvezőtlen véleményt (szennyet)merészel hangoztatni azok után, hogy a sok tál lencsét évekig együtt beporszívózták.
Arról,hogy csen rend, fegyelem és igazságosság legyen gondoskodik majd a felébredett nemzeti öntudat és a jogrend mosolygós védelmezői ertunkvannak.hu/files/mirror/kepviselo/b195.jpg

Bergeroth 2009.07.21. 10:02:17

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Ez nem személyeskedés, ezek sajnos tények. Persze ezt te nem láthatod, hiszen másokra mutogatni könnyebb, ugye.
De ne add fel, kicsit még belehúzol, akár még elnök is lehet belőled. (lol)

Cyric 2009.07.21. 10:02:49

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Utálom idézni magam de már éppen elégszer megerősítetted:

"magadfajta csökkent értelmiségűek"

Csak úgy tovább, valaki egyszer majd elismeri a fáradozásaidat. ;)

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.21. 10:04:55

@Cyric: @Bergeroth:
Drága barátaim. Még 100-szor leírhatjátok, hogy mindenki hülye, agymosott, gyűlölködő, aki nem azt gondolja amit ti. De ettől mi fog változni? Elárulom semmi. Szóval hajrá, remekül szórakozok ;)

Cyric 2009.07.21. 10:06:10

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Nem kell leírnunk a válaszaidból kitűnik. Na de bakker kezdesz lehúzni a te szintedre. >.>

kamasuka 2009.07.21. 10:07:12

A cikk lényege: "Orbán megint geci volt"

És lőn azonnal index címlap ...

Ennyi kell a népnek (meg a büdös indexnek).

Sebaj, szar lesz nektek jövőre, és azon is túl! Már alig várom, hogy úgy keljetek fel, hogy, hú basszameg! Orbán a miniszterelnök.

Aztán majd jöhet májusban az "Úristen! Ez a demokrácia vége, elviszik a zsidókat, elviszik a cigányokat, jááááááj!"

Pedig nem ez lesz, aztán baszhatjátok fóbiátokat ...

Bergeroth 2009.07.21. 10:07:43

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Örülünk, hogy jól szórakozol, ettől függetlenül a tények sajnos már csak tények maradnak. Menj, bújj összes viktorkáddal, vigyél neki reggelit, vagy mosd meg a haját. Hamár ennyire odavagy érte.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.21. 10:08:54

@Bergeroth: ""Örülünk, hogy jól szórakozol, ettől függetlenül a tények sajnos már csak tények maradnak"

Tények ezreit zúdítottad rám idáig. Annyira tisztellek érte ! =)

2009.07.21. 10:11:47

@kamasuka: Aztán majd jöhet májusban az "Úristen! Ez a demokrácia vége, elviszik a zsidókat, elviszik a cigányokat, jááááááj!"
Arról,hogy csen, rend, fegyelem és igazságosság legyen gondoskodik majd a felébredett nemzeti öntudat és a jogrend mosolygós védelmezői ertunkvannak.hu/files/mirror/kepviselo/b195.jpg

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.07.21. 10:15:27

@küszöbmajom: ezerszer tárgyilagosabb vagyok, mint mondjuk a Magyar Nemzet... :-D

ChrissDR 2009.07.21. 10:16:55

Tipikusan írás egy olyan ember tollából, aki a magyar médiának el hisz mindent.

2009.07.21. 10:18:16

Szeretem eztetet a képet nézegetni.
ertunkvannak.hu/files/mirror/kepviselo/b195.jpg
Kitettem ide a monitorom mellé.
Most gyűjtöm a parlamenti hozzászólásait és a feljelentéseit is. Szeretnék szocialistabrigádot ö-ö-ö..-azaz polgáriköröt elnevezni róla.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.07.21. 10:19:32

@küszöbmajom: "Bennem nem tud, de belőled zsigerből jön."
jaja. báncsák az istenkirájtot. segíccsék.

infidelitas (törölt) 2009.07.21. 10:20:24

Az a baj, hogy az ilyen embereknek, mint idelle is van szavazójoguk....

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.07.21. 10:23:11

@infidelitas: egyetértek. legegyszerűbb lenne, ha csak azoknak lenne, akik a fideszre szavaznak.


erről pofázok, te szerencsétlen....

Blogger Géza 2009.07.21. 10:27:30

"Az igazi kérdés, hogy a politikai elitet leszámítva az a húsz év kinek is lesz jó...???"

Ha nem megy, akkor elmondom, miért volt jó az a 4 év, amikor a FIdesz volt kormányon:

- csökkent az infláció (15%-ról 5%-ra)
- csökkent a GDP arányos államdósság (kb a GDP 55%-ra)
- csökkent a munkanélküliség és nőtt a munkahelyek száma
- rekord magasságú volt a gazdasági növekedés (5% felett 2000-ben), de a 4 éves átlag is vert minden más kormányzati ciklust még úgy is, hogy a végén (2001-2002) hozzánk is begyűrűzött egy világgazdasági válság
- a térségben kiemelkedő volt az ország belpolitikai, gazdasági, pénzügyi stabilitása
- mindezek tükrében az EUR belátható időn belüli bevezetésre leginkább alkalmas országok közé tartoztunk
- hangsúlyos volt a magyar kkv-k és a munkából élők támogatása, előnyben részesítése
- és legfőképpen az a kormány próbálta leginkább visszaszorítani a posztkommunista elit poltikai és gazdasági hatalmát, a pénzlenyúlásokat

Hát ezért volt jó, és remélhetőleg ezért is lesz majd jó.

Ha pedig szerinted a teljesen jogosan járó nevetséges összegű szőlőtelepítési támogatások, meg az hogy közművesítettek Alcsúton is és hasonló "botrányok" egyenrangúak a Tocsik-üggyel, Zuschlag-üggyel, gyakorlatilag ellopott kormányüdülőkkel, az infrastrukturális beruházásokon elnyúlt milliárdokkal, akkor nagyon nagy baj van a felfogóképességeddel.

1953 2009.07.21. 10:31:11

Ez a poszt nagyon gyengére sikeredett,ráadásul még demagóg is,fűszerezve egy kis ballib retorikával.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.21. 10:31:27

@Blogger Géza:
Orbán nemzetvezető és cigányführer, azért mert csak! Ezért most nem tartunk választást, mert ha nyer oda a demokrácia. ;) És különben is megoszt, annyira megoszt. Pedig mind rajonghatnánk az mszp-ért, de megoszt jujj!

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.21. 10:32:06

@Blogger Géza:
Orbán nemzetvezető és cigányführer, azért mert csak! Ezért most nem tartunk választást, mert ha nyer oda a demokrácia. ;) És különben is megoszt, annyira megoszt. Pedig mind rajonghatnánk az mszp-ért, de megoszt jujj!

Invictus 2009.07.21. 10:34:49

@Blogger Géza: Majd mindjárt megmondja egy okos, kitanított ballib, hogy csak azért, mert kizárólag a zseniális Bokros 1 éves pénzügyminiszterségéből élt és költekezett a Fidesz-kormány. Ja és ő kezdte az elkúrást, 2000-ben szegény Medgyessy meg kénytelen volt rátenni még tíz lapáttal, szegény Gyurcsánynak meg szintén löknie kellett egyet a szakadékba guruló szekéren, nehogy már a zorbán jöjjön vissza 2006-ban.

Invictus 2009.07.21. 10:40:35

Meg különben is kayaibrahimjosiptot, orbánbányákok, taggyűlés meg hepiend és ezüsthajó. Ja, az senkit nem zavar, hogy az MSZP-SZDSZ-közeli csókoscég Wallis 40 évre adhatja bérbe a királyi TV-nek az új székházát (pár év alatt megtérül, a többi már tiszta haszon lenne), a régit, a tőzsepalotát meg elpasszolták egy "kanadai" "befektetőnek" 4,5 milliárdért, akitől rögtön vissza is bérelték évi 2 milliárdért stb. King's City stb. Na de ezek nem ügyek, mert akkor is pályázat nélkül épített autópályát a vegyépszer... meg koronát úsztattak, borzalom.
Keller Lacika hány fideszest tudott elítéltetni

Kalmár 2009.07.21. 10:42:33

@Cyric: Azt hiszem én befejeztem.
Inkább megyek fejjel a falnak, minthogy elfogadtassam az érveimet veled. Szerinted maradnia kell a kormánynak, mert jól dolgozik és csak a mindenkit sújtó válság tehet mindenről, sőt, mi még jobban állunk mint más.
Világos. Jobbulást.
Vajon akkor miért vettük fel elsőként és talán még mindig egyedüliként az Unióban az IMF hitelt?
Nem azért mert már romokban ért minket a válság?
Ha nem követitek el, ballibek ezt a böszmeséget akkor euró van már 3 éve és a hiteleim nem ugranak meg kb 60.000 forinttal havonta. Szerinted meg ezt szívja mindenki?
Tudod, hogy a Lengyeleknél nem lesz recesszió? Enyhe növekedésben maradnak. Tudod, hogy mi közelebb leszünk a 10% csökkenéshez mint az 5-höz?
Még senki nem tud biztosat, de a romok alján fekszünk. Ezért mennie kell a felelősöknek.
Nem Brüsszelbe, Markóba.
Furcsa, hogy komolyan képes vagy ezeket leírni, mintha azon vitáznánk veled, hogy hidd el nem lapos a föld.
Az ellenzéket tenni felelőssé akkor, amikor 50%-os törvények ezrei születtek és haltak el hülyeség miatt, nevetséges. Mit tett OV 8 év alatt? Minden lehetséges fórumon felhívta a figyelmet arra, hogy ez csődbe vezet.
Ész nélküli adóemelések lesznek, eladnak mindent, ellopnak mindent, leépítik a polgárság erősödéséért hozott törvényeket.
És most? Itt vagyunk megjöttünk. Persze OV csak véletlenül találta el, hogy ez lett és a "világ a korrupt nem a szocik" by privatizációs miniszter.
Na jó nem jövök többe erre.

hapcika 2009.07.21. 10:45:11

Nem hiszem, hogy lejáratosdi ez a cikk. Olyan gondolatokat feszeget, amelyeket elitél a saját Néppárti frakciója is az Unióba.Történetesen a gazdaság, a mezőgazdaság, az egészségügy, a társadalombiztosítás és nyugdíj, és a rendőrség, bíróság, ügyészség, titkosszolgálat túlpolitizálása.
A gazdaság elkúrása a jobboldal által nem is lehet kérdéses, hiszen a Fidesz fő gazdasági ideológusának Matolcsy Györgynek főszerep jutott e téren. Emlékezetem nem csal, akkor idevenném a 90-s évek előtti időket is, amikor elkezdte a "reformerkedést". Ő volt Antall József legfőbb gazdasági tanácsadója és ebben a pozicíójában elévülhetetlen érdemei vannak a gazdaság tönkretételében, a mg. összeomlásában. Az Orbán kormányban is fő szerep jutott neki, mivel ő tette tönkre Csikán Attila kiváló gazdaságpolitikáját a Fidesz ideológiájának nevében. Ez a 9,3% gazdasági növekedést adta oda az osztogatásnak, a választási igéreteknek és lett belőle 4,1%, ami ha megnézzük közelebbről ezt a tényt, inkább a régi munkatárs László Csaba szépítő sminkje volt, mert a valóság inkább a 2,9%-ot tartotta jogosnak. Itt említem meg, hogy Varga Mihály pénzügyminiszterként hasonló jó eredmény produkált. Adóparadicsomos ötlete, az hogy pénzügyileg finanszirozhatónak tartotta a lakáshitelt, a diákhitelt, a közigazgatásba visszahelyezett 80000 embert, nos ezek már a 2001 évben hatalmas bukás volt, oly annyira, hogy 2002-ben az átadás-átvételkor László Csaba kozmetikázta az adatokat, nehogy botrány legyen, a többit meg titkosították. A kasszában szereplő 350 milliárd csak egy része volt az ezer milliárdos gyorskölcsönek, a másik részét kiadták a Vegyépszernek, lássák ők az útépítés hívei. Volt még egy kölcsön előjegyzésben, amit már az MSZP kormány vett fel. Hülyeség volt Keller szerepeltetése, mivel a tárgyilagos közgazdászok látták, hogy csak elterelő akció, ne figyeljenek az emberek a gazdaság újbóli lenullázására. Itt jött kapóra a Fidesznek, hogy Megyó annó pénzügyminiszterként együtt dolgozott a most jobbosként emlegetett " komcsi reformerekkel".A gázáremelés is azért lett téma a 2002-s választásokon, mert 2000-ben a Fidesz megakarta venni a Mol földgáz részét állami tulajdonként, de elnézték a Gazprom elővásárlási jogát, a tárgyalásokon meg hülyének nézték őket, amit az orosz fél drasztikus áremeléssel díjazott. Megyó úgy gondolta, hogy ez finanszírozható a költségvetésből, de 2003 második felére belátta, hiba volt.
A mg-ról nem is beszélve. 90-ben is, 98-ban is két meghatározó 3/3 tette tönkre. 90-ben Nagy Ferenc, aki a nógrádi tszek tönkretételében jeleskedett előtte, éppen úgy ügynök volt, mint Vörös Vince, vagy Torgyán József. A német büdös hús, a chilei cseresznye, az argentín marhahús és a többi csak fokozta a mg. összeomlását.
Az egészségügy reformja is Fidesz kezdeményezés. A 2001. évi 107. törvény engedi meg az egészségügyben a magántőkét. A baj az, hogy a kórháztörvényt kivette mellőle Megyó, első intézkedései közt, mivel az eügyben dolgozó, privatizáltaktól elvette a közalkalmazotti státuszt. A Fidesz ezt sérelmezte és azóta is megfúrja a kórháztörvény megszavazását. Legutóbb 2008. 03. 09. dobtuk el jó időre és így lett a Hospinvest is ügy. Világosan látszott és látszik a mai napig is, hogy a Fidesz a saját törvényét akarja lejáratni, és okoz ezzel igen nagy kárt az egészségügyben.
A társadalombiztosítás reformja helyett is csak látványmunkát végeztek. Igaz ketté választották a régi rendszert, de a szerkezetben érdemi változtatást nem eszközöltek, hacsak nem annak nevezzük, hogy az orvosi felülvizsgáló bizottságokban leváltották az ellenkezőket, hogy a munkanélküliség elleni harcban tízezreket nevezzenek át rokkantnyugdíjassá.Nyugdíjasainkról jobb nem beszélni, kijátszották őket, hogy ne kelljen az államnak évente a nyugdíjalapba a korrekciót befizetni.
Az igazságszolgáltatás terén sem jobb a helyzet. Gondolkozzunk el mennyire szolgálja érdekünket, hogy eltiltottak minket a közvetlen közt.elnök választástól és tették egy ember, Sólyom Lászlótól függővé, vagy a Dávid Ibolya tette, hogy megmentse férjét a szocpol ügyben, ezért az ár a jogásztársadalom piedesztálra emelése volt. A kérdés annyi csak: Kell-e nekünk a kontroll nélküli bíróság, ügyészség, ügyvédi réteg?
A titkosszolgálatok ügye is újra aktuális. Emlékezzünk csak vissza 98-ra, mikor Kövér Laci Búvár Kundként vetette magát az ügynökakták tengerébe és kutatott a Fideszes káderek aktái után, hogy eltüntesse őket és kutatott az ellenfelek aktái után, hogy ellehetetlenítsék őket. Megyó esetében részsikert értek el, mégis megválasztották, de buktak Gyurcsány esetében, mivel nem találtak rá aktát és őt közvetve, csak egy 3/3 ügynök által próbálták lejáratni sikertelenül. Kövér öreg harcos, róla már a nyolcvanas években is tudták, hogy keményvonalas ügynök. Legszebb példája a 83 májusában lezajlott "Közgáz buli", amit az ő vezetésével vertek le. Ő szervezte meg Demszky megveretését 88 júniusában, hogy Orbánt betudják ültetni a rendőrségi fogdán melléje. Neki volt haverja és társa Eduardo Rózsa-Flores és Antoniewicz Roland, akik a KGB elől takarták a Fideszt.( SZISZ) Ne legyünk naivak, bizony még a mai napig is a jobboldalra átmentett 3/* ügynökosztály emberei irányítják a háttérből az országot. 2003-ban alakult a Jobbik, a Kövér legényekből és a MIÉP radikálisait rakták egybe. 2005-ben befogadták a Vér és Becsület tagjait, akiket 2004 végén feloszlattak. A titkosszolgálati triumvirátus ekkortájt kezdi emlegetni a Nemzeti Gárda létrehozását a rendőrség megerősítésére, majd ennek a sikertelensége nyomán kezdik megalakítani a MG-t. Dájcs Tomi még a Für lányt is elveszi, hogy az apját megnyerjék gárdaavatónak. Csak az a baj, a gárdát nem tudták féken tartani és néhányan közülük a gárda mögé bújva intézték el vélt lopási sérelmüket.
Az öszödi beszéd arról szólt, hogy a Fidesz hibáit hazugságokkal takargatta az MSZP és ideje lenne az ország sorsával foglalkozni, nem pedig egy 88-as paktum rabságában hazudozni. Ezt nem csak a Fidesz, hanem az MSZP vezető politikusainak bajt jelentett. A Bajnai kormány felállítása és ténykedése egyértelmű bizonyíték Gyurcsány igazára.
Még pár szó a romákról. A Btk. 136.§-a kimondja ugyan a kisértékű lopás büntethetőségét, de meghagyja a tolvaj erkölcsét.Kaphat erkölcsi bizonyítványt, akár egy áruház biztonsági őreként irányíthatja is a lopásokat. Ha engem meglop valaki, elkapom, az érték kicsi és én ezért tolvajnak nevezem az illetőt, az becsületsértésért feljelenthet és megbüntetnek. Nem a roma a hibás, hanem egy olyan módosított törvény, amit az MDF,a kisgazdákkal, a Fidesszel, SZDSZ-el karöltve, MSZP tiltakozás ellenében hoztak létre 90-ben. Ezt hivják szociális bünözésnek.

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.21. 10:47:57

@hapcika: "Az öszödi beszéd arról szólt, hogy a Fidesz hibáit hazugságokkal takargatta az MSZP"

Isten szól belőled, magas isten. És most leborulok a lábaid elé! xD

2009.07.21. 10:53:29

@Blogger Géza: amellett, hogy mindez igaz, a párttal a néppel egy az utunk nemzetire átpingálva+ szigorú tekintet sok-sok feljelentéssel spékelve ertunkvannak.hu/files/mirror/kepviselo/b195.jpg
Verespüspök fogadkozásaival súlyosbítva+ "jó polgári értéket is megjelenítő" haddnemonnyammár miféle jobbikelőzményekkel megbolondított párt- és nemzetvédőpolitizálással elegyítve. Akkor még nem csupán azzal a szándékkal, hogy a ballib elitet és gazdasági függelékeit döngölje agyagba, hanem a tábort - az ellentmondás szellemét is.
Ez egy érdekes kettősség a balságban; akik legvégül hatalomra kerülnek, meg a tábor. Most még nem látom hogyan, de ennek még felszínre kell kerülnie, mert ez a ballerság egyik legfontosabb alapja. Szerintem ezért kezdték ki a baloldali diktatúrát is mindig először balról és ezért nem lehet tartós semmilyen jobboldali, konzervatív rezsim sem, hiába a szigorú tekintet, a gárda, vagy akár a csöndőrség.

Invictus 2009.07.21. 10:54:17

@hapcika: Látszik hogy bezárták a Lipótot...

Dr Bubo 2009.07.21. 11:03:06

Aki ezt írta, vagy fogalma sincs a magyar Valóságról, talán a Holdon él.
De valószínűbb, hogy aljas bolsevik.
Ezt az agitprop dumát még a csekélyértelmű medvebocsok se veszik be!

.com 2009.07.21. 11:04:04

@Blogger Géza: a Vegyepszert es tarsait kihagytad...szazas nagysagrendu milliardokrol ne feledkezzunk meg

infidelitas (törölt) 2009.07.21. 11:05:18

@idelle: Nem nem ezt mondtam, hanem azt, hogy az ilyenek miatt mint, Te tart itt az ország...
És még a legnagyobb szarban sem tudsz másról pofázni, hogy Orbán így, meg úgy... Szánalmas egy idióta vagy...

Invictus 2009.07.21. 11:10:35

Milyen frusztráltak lehetnek, akik már háromszor ('94, '02, '06) kéjesen mondogatták, hogy OV-nak most végleg befellegzett... Bár ha tényleg bekövetkezne, akkor is szar lenne nekik, mert akkor kit hibáztathatnának a kedvenceik elkúrásaiért? Kitől rettegnének mániákusan, kin köszörülnék a nyelvüket újabb és újabb nyelvi leleményeket kitalálva, hogy mintegy rituálisan legyalázzák, azokkal együtt, akik rá szavaznak?
Fájó lehet, hogy a Rém csak nem akar elmúlni, a nép nem akar felvilágosulni, és belátni, hogy az európéerséget egyedül képviselő ballib elitnek sajnos nincs alternatívája.
Pedig milyen bölcs volt a nép '94-ben, '02-ben, '06-ban... Akkor zengték a szitán átlátó, a gonosz csábításán átlátó bölcs nép dícséretét. :)

babraba 2009.07.21. 11:11:09

@Lavrentyij Pavlovics Berija: fél mondatba tudtál belekötni??? orbibérenc...Még csak nem is jobber balfék, mert Orbinál nagyobb kommancsot nem ismertem!
Igazi kis gyökér vagy... Legközelebb egy helyesírási hibánál fogsz kötözködni??? tudod mit: hüje vagy... Nahh, most akkor ezen is jól elcsámcsoghatsz, ahelyett, hogy egyszer végre a lényegre figyelnél

SZEM-Pont 2009.07.21. 11:11:33

AZ NEM KÉTSÉGES, HOGY MI KÖVETKEZIK, VISZONT EGY JÖVŐBELI DOLGOT TÉNYKÉNT KEZELNI BŐDÜLETES NAGY HIBA.

TERMÉSZETESEN MINDEZ ÉRTHETŐ ABBAN AZ ESETBEN HA VALAKIT, MINT A JELENLEGI SZERZŐT KÚRVÁRA BASZTATJA AZ A TÉNY AMELY MIATT ÍRTA A CIKKÉT.

NOS "KEDVES" idelle AHELYETT, HOGY A JÖVŐBEN ESEDÉKES DOLGOKAT TÉNYKÉNT ÁLLÍTSD BE, JOBBAN TENNÉD, HA AZ ELMÚLT SZART OKOZÓ ÉVEKKEL FOGLALKOZNÁL ÉS ABBÓL VONNÁD LE A KÖVETKEZTETÉSEIDET.

HA ÚGY GONDOLOD, HOGY EZ MÉGSEM FEKSZIK NEKED, AKKOR HÚZZ EL A BŰDÖS PICSÁBA ÉS NE FÁRASZD AZ AGYAMAT A FELTÉTELEZÉSEIDEN ALAPULÓ ROSSZHISZEMŰ DUMÁVAL.

A TÉNYEK MINDEN ESETBEN OBJEKTÍV DOLGOKAT TÜKRÖZNEK, EZÉRT AZ ADOTT, MÍG A VÉLEMÉYNED SZUBJEKTÍV ÉS JÖVŐBELI, EGY ESETLEGES DOLGOT TAGLAL, EZÁLATAL ADAGOLT.

Capra 2009.07.21. 11:13:05

Nincs jobb oldal, meg demokratak, meg baloldal meg szocialistak... csak zsidok vannak kerem, bunozok es cinkostarsak.

2009.07.21. 11:13:31

@hapcika: brávó, ezt jól toltad. Érdemes elmenteni.

.com 2009.07.21. 11:15:46

aranyosak vagytok, ritkan esek be pol blogba, de lenyugozott a fafejusegetek.
Jatszunk egy gondolat kiserletet.
Tegyuk egymas melle mindket oldal lopasait csalasait. Mert azt ugye senki sem vitatja, hogy a masik oldal stikliei igazak?! Mostansaig viszont senki nem CAFOLTA erdemben, hogy a neki kedves oldal stikliei nem igazak, rosszindulatu fikciok csupan...
Szoval egyutt lenne a lista.
Fussatok megegyszer vegig gondolatban.
20 ev alatt 5 evnyi GDP "kivonodott" a rendszerbol (alkotmanyos koltseg???)
EZEKET valasztani, EZEKROL vitatkozni???
Menjetek dugni, partot alapitani, kertet muvelni, barmit.

Capra 2009.07.21. 11:16:25

Ebben az orszagban mar parszor bizonyitottak a bolsevik zsidok, hogy ha a hatalom kozeleben vannak akkor ott gond van, nyomor es gyilkossagok. Kun Belaek, Rakosiek es a jelenlegi moho becstelen tolvaj bunozo banda. Ha belegondolok, hogy unnepeltuk a verszomjas gyilkos Kun Belat a "rendszervaltas elott, akkor beleborzongok a gondolatba, hogy ugyan ilyen alsagos modon unnepeljuk es megturjuk ezeket a Gyurcsany, Suranyi, Medgyessi, Koka, Orban, Deutch fele bunozoket is....

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.21. 11:16:52

@babraba:
Nem vagyok "orbibérenc" ! Én kommunistanáci vagyok. Kérlek ne hazudozz rólam! Köszönöm. ;)

.com 2009.07.21. 11:19:21

Info: reggel megvolt, delutan meglesz

.com 2009.07.21. 11:20:21

@Lavrentyij Pavlovics Berija: kirgadtad a lenyeget...hamar vegeztel a gondolatkiserlettel

.com 2009.07.21. 11:21:19

@Lavrentyij Pavlovics Berija: hmmm
elnezest, KOCSOG fiam, magadra raktad a pontot

Invictus 2009.07.21. 11:21:36

@SZEM-Pont: Amúgy is, húsz év? Eszét vette a félelem (retteg, hogy a piti, "néhány milliárdos gazdasági ügyek" börtönbe juttathatják a kedvenceit), hogy lenne húsz év? Miért gondolja a kedves posztoló, hogy húsz év? (Gyurcsány ábrándozott 12-16 éves szoclib kormányzásról, amikor kifejtette, hogy amíg OV-ék élnek, nem kerülhetnek vissza a hatalomba.. és ezt a credoját elfogadta az összes "értelmiségi" nyalonca is, ebben a szellemben írt, beszélt). A 98-02-es "rettenetes diktatúrát" is túléltétek valahogy, és meg is buktattátok... sajnos attól tartok, a "boszorkányüldözés" és a "koncepciós per" vádjaitól (meg persze az esetleges ellencsapástól) tartva nem lesz semmilyen komoly "leszámolás", már azért is, mert akkor külföldi segítő kezek is megmozdulnának mondjuk egy Magyar B. vagy egy Gyurcsány érdekében. Max. az eddig is elkezdődött Hunvald, Zuschlag kaliberű ügyek folytatódhatnak továbbra is, de az MSZP és az SZDSZ legelső vonalában lévőket nem fogja börtön fenyegetni. Gyurcsányt sem fogják bántani (ha mégis, majd londoni emigrációból irányítja az övéit:))

Kelbimbókapáló Cincinnatus 2009.07.21. 11:21:45

itt vannak a legjobb csajok, politizálás helyett inkább csináljatok sok gyereket és népesítsétek be újra ősi, elorozott földjeinket!!!

kova78 2009.07.21. 11:24:37

Elolvasva az eddigi kommenteket és ezt az alpári pökhendi stilust amit egyes felhasználók megengendnek maguknak legyen az bal, vagy jobb oldali érzelmű, nem kivánok a témához hozzá szólni, mert reménytelen. Viszont szeretnék a blog ciméhez gratulálni mert igen találó! "Magyaridióta". Ennek fényében az ide beirókon sem csodálkozom többé.

Zetek 2009.07.21. 11:25:43

Nem értem a problémádat. Orbán elmondta a véleményét. Amikor választások lesznek, ezt a beszédét is beszámítva, azt szembeállítva az elmúlt hét év félelmetes sikereivel dönthetsz.

2009.07.21. 11:28:43

@Capra:"Ha belegondolok, hogy unnepeltuk a verszomjas gyilkos Kun Belat a rendszervaltas elott"...ohohó, kis coclistabrigádtagom. Maradt még a maroknyi aranyfogból amit annak idején nagypapi zsákmányolt ezektől? Vagy most komolyabb "elképzelésünk" támadt valami tartósabb prédára netán? Szebb jövőt!

2009.07.21. 11:30:22

ez alkalommal is mondtál marhaságokat, fél- és teljes igazságokat is, mint szoktál. : PPP

Invictus 2009.07.21. 11:34:01

@Kelbimbókapáló Cincinnatus: OK, ha mindegyikünk kap tőled egy-egy ilyen csajt, akkor nem fogunk politizálni. ;)

SZEM-Pont 2009.07.21. 11:52:39

@Invictus:
Az általad említett külföldi kezek már nem sokat fognak segíteni, mert egyrészt az érdekeik és céljuk megvalósult, másrészt ezúttal nem lesz beetetés, vagy félredumálás. Ugyanakkor ebben az esetben is szükséges a külföldi kéz igénybevéetele, ezért az mindig a legitimációval bírót támogatja és nem a "szarba elmerültel" fog foglalkozni.

Amúgy teljes felesleges arról polemizálni, hogy mi lesz, azt majd akkor mindenki meglátja, szerintem inkább az most az érdekes kérdés, hogy egy magát felelős kormánynak vagy pártnak nevező szervezett, miért nem tulajdonít annak jelentőséget, hogy egy ország társadalmának nagyobb része nem támogatja őket. A felelősségérzet szerintem ott kezdődik, amikor fel tudom vállalni a kudarc következményét.

Blogger Géza 2009.07.21. 11:59:57

@.com: A Vegyépszer sokkal több megbízást kapott a jelenlegi rezismtől, mint a Fidesz-kormány alatt. Százmillárdokat csak ettől a rezsimtől. De tessék bebizonyítani, hogy abból a pénzből rossz helyre folyt bármennyi vagy aránytalanul drága volt a megbízási díj. Jellemzően olcsóbban dolgoztak akkor, mint a konkurrencia, mert pl. nem kellett megfizetni a külföldieknek a mindeféle szakértői meg menedzsment díjakat, szemben a külföldi tulajdonú cégekkel.

Az igazi összejátszások, kartellek, "alkotmányos költség" bekalkulálosok és emiatt a horvát, német áraknál (olykor 100%-kal) magasabb fajlagos költségek erre a rezsimre jellemzőek, ez tény.

desertstorm 2009.07.21. 12:09:31

Elvtársak, Véreim, Polgártársak, Magyarok!
Kár itt már minden szóért! Lenyúlták az országot, Magyarországnak már csak a döglődés maradt, pénz nélkül. Ezt a sz@rt (mármint országot), már teljesen mindegy, hogy ki irányítja!

strikt1 2009.07.21. 12:17:02

Szerintem meg dúdold el az internacionálét.
De ha kissé komolyabban nézem úgy gondolom, hogy nem az ellenzék dolga, amit a másik oldal elrontott, ők alternatívákat kínáljanak.
Szar ügy, az ellenzék bírál. Mi pedig, akik most éppen -hála szociknak- rajta vagyunk a torkos borzon, nem az ellenzéket szídjuk, hanem a kormánypártot. Majd ha ők rontják el, akkor őket szapuljuk. Már itt csak így megy ez.
Ez a post pedig inkább megfelel egy negatív kortesbeszédnek, mint a valóságnak. Ergo, amolyan Tescós bóvli.
Tán te már többet tudsz az előrehozott választásokról?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.07.21. 12:40:43

@Blogger Géza: "Ha pedig szerinted a teljesen jogosan járó nevetséges összegű szőlőtelepítési támogatások, meg az hogy közművesítettek Alcsúton is és hasonló "botrányok" egyenrangúak a Tocsik-üggyel, Zuschlag-üggyel, gyakorlatilag ellopott kormányüdülőkkel, az infrastrukturális beruházásokon elnyúlt milliárdokkal, akkor nagyon nagy baj van a felfogóképességeddel."
na ja, persze, a szőlőtelepítés. leszarnám, ha épp nem az ilyen pitiánerségek járatnák le a Szent Országmentőt.

de nagyobb baj, hogy milliókkal együtt nem látod, hogy a szoclib által ellopott nemzeti vagyon egy maghatározott része a Fideszhez kerül. hogy nem lehet EGYEDÜL projektezni (főként, ha a beruházások tekintélyes hányada a fideszes megyékben történik!!!), kőröshegyi völgyhidakat és szántóföld alá tervezett alagutakat építeni.
az a habverés és a porhintés, hogy mindent nemzeti színűre mázolunk (plusz vörös sillagos és hamburgeres tűzijáték aug 20-án!!!), engem nem tud megtéveszteni, milliókat igen.

ennek az országnak nem az a legnagyobb baja, hoyg hetedik éve szoci kormánya van, meg nem az állítólagos "cigánybűnözés", stb. az, aki azt írja, hogy mindent elhiszek a médiának, éppen ő az, aki benyal egy nagy halom szart, csak azért, mert egy mondatban háromszor szerepel, hogy "nemzet".

a politikáról alkotott nézetem itt van lerva egyébként:
magyaridiot.blog.hu/2009/02/01/politika_35

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.07.21. 12:43:26

@infidelitas: "És még a legnagyobb szarban sem tudsz másról pofázni, hogy Orbán így, meg úgy..."
ki beszélt Bálványoson? Medgyessy?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.07.21. 12:50:03

@Invictus: "Eszét vette a félelem (retteg, hogy a piti, "néhány milliárdos gazdasági ügyek" börtönbe juttathatják a kedvenceit)"
ó, ez cseppet sem érdekel, ha olvasnád más posztjaimat, tudnád, hogy alapértelmezettnek tekintem néhány ismerős arc majdani lesittelését.

12 és fél év múlva te nyomod majd a klaviatúrát, hogy a fideszes tolvajokat is ültessék le? és ha nem, akkor miért igen?

nem várt fordulat 2009.07.21. 12:53:54

@Lavrentyij Pavlovics Berija: mi abban a szánalmas, hogy úgy terveztem, de nem úgy alakult?

Pozsgai, Szűrös, Szabad, Stumpf, Fónagy, Mikola, Járai, Martonyi, Pintér, Schmitt...

ez előző rendszerben fontos pozíciókat töltöttek be.

Vagyis kommunisták voltak?

Nem beszélnék a "soha nem alvó KISZ-eskről" , Áder, Szájer, Orbán, Deutsch, Varga...

Mind szabad akaratukból lettek MSZMP-tagok és/vagy KISZ-titkárok...

khm....

rusty 2009.07.21. 13:03:46

@Kalmár:
Butaságot írtál. Nem az állam kényszerítette ki a roaming díjak csökkentését.
Az Unió egységesen limitálja a tagországok mobilszolgáltói által alkalmazható legmagasabb roaming-díjat.
Ettől lefelé el lehet térni, de nem szokás...

VillonG 2009.07.21. 13:09:34

Kövezzetek meg, de én a Fideszre szavazok, Orbánnal együtt, a következő választásokon...Miért? Csak. Mert szerintem jobb. Nos, ellenvetés?

changebug (törölt) 2009.07.21. 13:50:08

"Szóval engem először is az érdekel, hogy miért csak 15-20 évről van szó?"

A válasz pofon egyszerű. Orbán (is) csak egy szűk látókörű kicsinyes marha aki a saját életpályájánál tovább nem lát! Egyszerűen képtelen.
Pedig van neki egy rakat gyereke! De a rakat gyereke miatt már nem képes aggódni csak magáért és a nemzetért és azt is csak az elkövetkező 20 évbe.
Ilyen egyszerű.
Ez még csak nem is politikai kérdés. Egyszerűen politikusként ennyire ostoba. Ostoba.
Gyanítom balról is lennének ilyenek - csak hogy ne vádolhassanak részrehajlással. Ez nem oldal kérdése, hanem ember kérdése.
Egyébként a 20 évre nem fogadnék. 1-2 simán ciklus benne van, de a 3-4-re nem fogadnék. Lehet idegengyűlölni mint a franciák - meg sok minden, de ezzel önmagában 20 évet nehéz kihúzni, szerintem. 20 év alatt az az arab is felnő akit most utálnak.
süti beállítások módosítása