Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Még több silány diplomát

2009.07.20. 17:40 idelle

Olvasom a Fidesz Pártújságjának honlapján, hogy a Magyar Szülők Országos Egyesülete etikátlannak tartja nyelvvizsgához kötni a diploma megszerzését.

Nem lennék meglepve, ha ez az "egyesület" (ismét) valami jobboldal-közeli áltársadalmi gittegylet lenne, uborkaszezon lévén most az ilyeneket tolják előtérbe, csak hogy egy pillanatra se álljon le a kormány ekézése. (Bár ha nem tévedek, a Nemzetvezető Első Országlása idején is nyelvvizsgához volt kötve a diploma, ennyit erről, meg jó reggelt kívánok!)

Azon sem csodálkoznék, ha okos (jobboldali) jogászok bebizonyítanák, hogy jogi szempontból teljesen megállja a helyét az az érvelés, mely szerint "az alapképzésben megszerzett végzettséget bizonyító oklevél kiadását nem lehet olyan diszkriminatív feltételhez kötni, amelynek semmi köze a felsőoktatási szolgáltatásokhoz, hiszen az intézmények nem készítik fel a hallgatókat a nyelvvizsgára".

Az egyesület érvelése ott kezd rázóssá válni, amikor előveszik az ősi magyar "sirám és jajveszék-tárat", és kifejtik, hogy "a felsőoktatási intézményekben a hallgatók 3-6 éves, rendkívüli szellem és fizikai erőfeszítéssel, anyagi és erkölcsi áldozatokkal" szerzik meg a diplomát.

Na, itt álljunk meg egy pillanatra. Ha nem vesszük az általános iskolai oktatást, a felsőoktatási intézményekbe felvételt nyerők négy évig tanultak egy idegen nyelvet, legalább heti két órában. Ez önmagában elég kellene legyen ahhoz, hogy le tudjanak tenni ebből a nyelvből egy C típusú nyelvvizsgát! Ehhez az adott egyetem/főiskola elvben már "csak" a szakmai anyagot teszi hozzá, de biztos alaptudással annak elsajátítása nem okozhat problémát.

A másik, hogy nagyon sokan ún. "büfé-könyvtár" szakokat végeznek (elnézést a könyvtárosoktól!), aminek gyakorlati haszna nem sok van, legtöbbször annyi, hogy ki lehessen pipálni a "van diplomám" rubrikát. És mivel ezek az oskolák aztán végképp nem szedik atomokra a tanulók agyát, talán lenne idő a nyelvi hiányosságok pótlására!

És végül, ami a marha nagy megerőltetést illeti: a főiskolák és egyetemek népének tekintélyes hányada idejének jelentékeny részét tölti Fröccs, Boros Kóla és Sör Tanszékeken. Tisztelet a lelkes elitnek, de úgy gondolom, jóval többen vannak olyanok, akik idejük java részét nem a szellemi gyarapodásnak szánják. Ha annak szánnák, nem okozhatna problémát nekik a nyelvvizsga megszerzése.

Mi magyarok az Európában (is) különc nyelvünk miatt amúgy is hátrányban vagyunk a nyugat- és észak-európaiakkal szemben. Oktatásunk színvonala rohamosan romlik, most még ezt a hasznos és szükséges feltételt is vegyük ki a rendszerből, és akkor végképp a semmibe tarthatunk. Őszintén megvallva, nem is értem ezt az idióta kezdeményezést!

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy mindazok, akik már a középiskolát két-három középfokú nyelvvizsgával abszolválták, mekkora hahotában törtek, törnének ki, ezt a cikket olvasva.

10 komment

Címkék: seggfejmagyar kicsihülyefiam semmisejó áravan kénegondolkozni

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr551256547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loopglover 2009.07.21. 09:31:27

Milyen jó, hogy a kedves kommenttelő elfelejtette,hogy 2002 óta ki kormányoz Magyarországon.A baloldali tatárjárás az ugye semmi.Most elbaszott mondatokon rugozik.Ki tette tönkre az országot? Ki miatt kellett EU és IMF hitelt felvenni? Az utolsó pillanatban kaptak el minket a szakadék széléről.Fidesz kormány idejében is voltak visszásságok, de legalább nem tették tönkre az országot.Korrupt,baloldali, hazaáruló, kleptokráciának végleg vissza kell vonulnia.
Az ,hogy mi lesz egy jobboldali kormánya alatt?
Semmi , urak, az élet menni fog tovább.Mi francnak írnak hülyeségeket,hogy nem lesz ellenzék, stb.A jövő maradék szoci ellenzéke demagog lesz, ahelyett ,hogy lehajtaná a fejét.
A Fidesz legalább hazájának fogja érezni ezt az országot és nem lesz szolgalelkű mint a jelenlegi baloldali klientúra.Meg kell találnia a jegyzetírónak is a nemzeti önbecsülésfogalmát,mert nemzeti tartása a csigáéval egyenlő.Én konzervativ polgár, nem hiszem, hogy Orbán Viktor majd totálisan megváltoztatja a világot.A baloldali kormányzás alatt jutottunk ide...gondolkodjon el a jegyzetíró.

1011001b (törölt) 2009.07.21. 09:45:37

@Loopglover: Nem gondoltál rá, hogy a témához kapcsolódóan írjál valamit? Dobd még be a zsidó és buzi témát, úgy lesz kerek.

Hümér a homár (törölt) 2009.07.21. 10:10:35

@Loopglover:
Ez a tipikis sirám és jajveszékelés tár! Kiváncsi lennék ki pumpálta az agyába? Kb. itt tart a társadalom nagyobb része, állandóan a felelőst keresik, másokra mutogatnak, uszítanak. Szarjózsik! Ezen kéne elgondolkodni...

_Csoka_ 2009.07.21. 10:15:01

@Loopglover: Hogy Te mekkora egy veretes fasz vagy:D

Albu 2009.07.21. 11:16:33

Büfé–ruhatár; és nem szak, hanem szakpár, ha kérhetem.

A kérdést árnyalandó: check.blog.hu/2009/07/06/miert_vilagnyelv_az_angol

Ennek ellenére egyetértek a nyelvtudás kötelező megszerzésével, csak nem ez az egyetlen cél és jövő: az idenetitás el ne vesszék közben.

Idéznék a hivatkozott írás egy hozzászólásából (kalamajka1): „A magyar nyelvnek valóban nehezebb a helyzete, mert nem veszik körül rokon nyelvek. Azonban előttünk áll a lehetőség: ha egy germán nyelvet megtanulunk, akkor az angol, német, svéd feliratokat már nagyjából meg tudjuk érteni. Ha egy dél-európai (latin-típusú) nelvet megtanulunk, akkor nyitva áll a portugál, spanyol, olasz, francia sőt még a román nyelv is előttünk. Ha egy szláv nyelvet megtanulunk, akkor elboldogulunk az oroszoknál, szlovákoknál, horvátoknál, szerbeknél stb. A különbség csak annyi, hogy a nyugati népekhez hasonló nyelvtudásszint eléréséhez +1 nyelvet meg kell még tanulnunk. S ne felejtsük el azt sem, hogy tudunk még egy különlegesen értékes, egyedi nyelvet is: a magyart.”

Loopgloverhez kapcsolódva egyértek abban, hogy a tárca túl sokat volt liberális kézben.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.07.21. 12:44:35

@Albu: "Büfé–ruhatár; és nem szak, hanem szakpár, ha kérhetem."
köszönöm a kiigazítást. és ezen nem múlik... :-)

pecs2010 2009.07.22. 08:52:27

@Loopglover:
Nagyszájú tipikus szarmagyar vagy, ezzel téged lerendeztelek.

A poszt nagyon jó, egyetértek.
23 vagyok, most jelentkeztem főiskolára, egy érettségim és egy technikumom van, dolgozom de már középfokú angol 3 éve megvan, és nagyban nyomatom a németet és egy hamradik nyelvet amit le se írok mi, mert ekevassal jön majd vki nekem...

PONTOSAN TUDOM, BARÁTI, CSALÁDI KÖRBŐL, hogy a főiskolára benyomott apaanyafizeti MARKETINGÉSKOMMUNIKÁCIÓBIMMBAMM szakos csaakbulizóéspiáló csőcselék mennyire magasról szarik bele a felsőfokú intézménybe...
Ezért a mondatért Pulitzer: "a főiskolák és egyetemek népének tekintélyes hányada idejének jelentékeny részét tölti Fröccs, Boros Kóla és Sör Tanszékeken"

Én is bulizok, én is vagyok részeg, én is utazgatok, élem az életem, de örülnék ha tanulhatnék egy, kettő, IGENIS LEGYEN MEGALÁBB EGY nyelvvizsgához kötve a diploma.
FIDESZ meg kapja be, magyarkodjanak Székelyföldön, ahová valók és ahová állandóan mennek...

no mail, no problem 2009.07.29. 13:29:00

nem akarlak negyon megingatni a hitedben, de azt latom, hogy ez kotelezo nyelvvizsga mero formalitas. kurva sok diplomas, nyelvvizsgas, nyelvet nem beszelo, megszolalni keptelen, irott szoveget rosszul, vagy alig erto ember szaladgal. es most kapaszkodj: elte-t, muegyetemet vegzett informatikusokrol beszelek. informatikus. elte, bme. igen.

mintha a szinte kotelezo angol jelenleg pont olyan lenne, mint a kotelezo orosz volt az en idomben: pont ugyanannyian tanuljak meg, es pont ugyanannyit tudnak.

no mail, no problem 2009.07.29. 13:50:17

ja, es diploma a kotelezo nyelvvizsga ellenere, vagy nelkule is silany. mert inflaciosan nyitottak meg a felsobb tanulmanyok lehetoseget, azert. pont ugyanannyi okos diak van, mint regen, (mondjuk 30 eve), csak eppen sokkal tobb hallgatot vesznek fel. olyan ontezmenyekbe, arra sincs szellemi kapacitasa, hogy felfogja, mint jelent az a szo, hogy "egyetem".

az iskola megkapja fejkvotat, ez valamiert, valakiknek jo. az oktato a 10 okos diakja mellett 90 hulye potzarthelyiet javitja, es ez 90 hulye 30 eve nem kerult volna be az egyetemre, mert ha az adott szakra csak a maximalisan elerheto pontszammal jelentkeztel, nem vettek fel. (a hetvenes evek vegen a hazai egyetemeken a fizika es matematika szakokat lenyegeben fel lehetett tolteni az OKTV elso helyezettjeivel. amikor par eve neztem, fizika szakra 60%-os pontszammal be lehetett jutni, es az alja pontszam kornyeken bejutottak az altalanos iskolai tananyaggal nem voltak tisztaban.)

most a felsooktatasbol kikerulok zome azt hiszi, hogy diplomaja van, es egyetemet vegzett. egy turot. es az a szomoru, hogy ez annak a szuk kivetelnek (gyanitom ok most a lenezett "magolosok" es "pedalgepek") is elertekteleneti a diplomajat, akik tenyleg haszonnal toltottek el az idejuket, mert a tobbseg lesz a viszonyitasi alap.
süti beállítások módosítása