Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

A csikóhalak támadása

2009.07.26. 15:58 idelle

Néhány éve szokása volt a Hócipőnek, hogy különféle feladatokat írt ki olvasóinak, aztán a legjobbnak ítélt válaszokat megjelentette.

Egy alkalommal (2005 nyarán) az volt feladat, hogy "Írja meg az RTL Klub és a TV2 nyári műsorrendjét!", erre sikerült rittyentenem a következőket:

TV2: Jackie Chan, Michael Dudikoff, Eric Roberts, Dolph Lundgren, Lorenzo Lamas RTL: Támadnak az egysejtűek. Támadnak a hüllők. Támadnak a csikóhalak. 1–2–3.

Jó, persze nem egy humorparádé, de az idő bebizonyította, hogy nem volt a valóságtól annyira elrugaszkodott ez a vitriolos fantazmagória.

Igaz, nem az RTL, hanem a TV2 bírt előrukkolni tegnap este a következő programmal:

20:05 - 23:35(!) Meteor 1-2.

20:35 - 01:10 Gyilkos sáskák.

Oké, az is igaz, hogy ott van a könyv, az internet vagy non plus ultraként a szex intézménye, mégis sikerült végigkövetnem a három és fél órás (mínusz reklámok) nyüglődést a világ megmentéséről (a 25-30 centis ember- és marhaevő sáskák már túl sok lett volna...).

Nem óhajtok műelemzést tartani a produkcióról, csupán három megjegyzés:

1) Ha valamit el lehet intézni 45 (na jó, megengedőn 90) percben, akkor nem csak hiba, hanem határozottan bűn három óráig elhúzni a sztorit.

2) Lassanként nem nevetséges, hanem inkább bosszantó, ahogy bizonyos filmes szituációkban a normális/elvárható emberi viselkedéssel szöges ellentétben álló módon írják meg a szerepeket.

3) Ha a kereskedelemi tévék képtelenek fogyasztható műsorokat adni, akkor inkább zárjanak be. Ha kell, nyárra, ha kell, örökre...

Szólj hozzá!

Címkék: médiákok wörldwájdsit mútti akkoreztmostígyhogy

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr641269136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása