Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Nőjünk fel végre

2009.08.25. 21:42 idelle

Elmúlt egy újabb augusztus huszadika, állampolgári szemmel talán a legértelmetlenebb, legkisebb jelentőséggel bíró ünnepünk. És ami Budapestet illeti - nem számítva a hobbiforradalmárok városromboló munkásságát az elmúlt években -, a programszervezés velejáróit figyelembe véve, leginkább kártékony ünnepünk is.

Kezdődik ugyebár azzal, hogy a budai rakparton elkezdik építeni a Red Bull Air Race kiszolgáló létesítményeit illetve elkezdik telepíteni a tűzijátékot, már ezekkel nem kis kalamajkát, dugót okozva.

A repülőgépes edzés napokkal előbb elkezdődik, ami tovább fokozza a káoszt, a bámészkodók miatt a dugókat, a fölösleges belvárosi hangzavart. Véleményem szerint, aki repcsiket akar nézni, az ballagjon ki Ferihegyre, vagy ha az messze van, álljon be a légifolyosó alá...

És az ünnep fénypontjaként elkezdődik a tűzijáték. Az az intézmény, ami az elmúlt években elvesztette az utolsó varázsát is. Az még hagyján, hogy minden valamire való nagyközség vásárol egy kis pirotechnikát, nem csak a 'kotmány ünnepére, hanem minden jelentősebb falusi névnapra, de manapság már nincs közepesnél jobb kerti parti, ahol ne lenne egy pár tíz-, vagy százezer forintos pukkantgatás.

És mégis: minden évben százezrek álldogállnak (és lökdösődnek, mielőtt álldogálnának) a rakpartokon, veszik a méregdrága jegyeket a hajókra, helyezkednek a teraszokon, hogy láthassanak egy kis színes fényt az éjszakában.

Szándékosan nem térek ki a 2006. évi "sajnálatos eseményekre", de határozott véleményem, hogy ideje abbahagyni az augusztus 20-i bohóckodást: elsősorban a tűzijátékot, másodsorban a repülős versenyt, harmadsorban minden olyan álcselekményt, ami nem szól másról, mint a pénzszórásról. És bár nem vagyok elkötelezett híve a hobbi-állattartásnak, de plusz érv a háziállatok, elsősorban a kutyák félelme a durrogástól.

Szóval, hölgyeim és uraim: ideje felnőnünk és abbahagyni a gyerekes cukormáz-történeteket. Ugyan, mit veszthetünk, ha nem lesz tűzijáték 'gusztus huszadikán?

Szólj hozzá!

Címkék: markec polifika ésszelnepenésszel

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr651336605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása