Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Az igazi vírus

2009.08.28. 16:29 idelle

Az igazi vírus az ember. És vele együtt az emberi kapzsiság, mint arról már volt szerencsém írni a sertésinfluenza kapcsán (is).

Van az úgy néha, hogy bármilyen jól szervezett is (ez speciel nem az) egy átverés, akármilyen nagy palávert csapnak is egy ügy körül, nem úgy sül el, ahogy a multigeci uraságok eltervezik. Szerencsére.

Itt van ez a szerencsétlen kis influenza vírusocska, egy kicsit más, mint a megszokottak, nem zöld csíkos, hanem piros pöttyös, tehát kiváló ötletnek tűnhetett válság idején feldobni az ellenszérumával a gyógyszercégek profitját és így árfolyamát, örömet okozva a permanensen Malibun nyaraló tulajdonosoknak. Persze önmagában nem elég egy ilyen ötlet, nagy hírverést is kell neki csapni, jól be kell ijeszteni az emberiséget, új spanyolnáthával, XXI. századi pestissel kell riogatni, bár a modern világ emberének kb. annyi fogalma van e két régi betegségről, mint az etióp avantgárd irodalomról, de mindegy. Megvettek még néhány tucat ismert és néhány száz kevésbé ismert tudóst, orvost, professzort, a kevésbé ismertek ráadásul nem kerültek sokba, mert többségüknek elég volt, hogy ha tizenkét percre is, de megismerje nevüket a világ (a legújabb okoskodás itt olvasható). Úgy tűnt, minden készen van, indulhat a kasza, már csak a vírusocskában kellett bízni.

És ez volt a terv gyönge pontja. Meg az emberi immunrendszer. Merthogy a vírus b*szott tömeggyilkolni, az emberi immunrendszer meg szivarozva, whiskyvel a kezében dőlt hátra a hintaszékben: ne vicceljünk Vágó úr, jöhet az igazi víruskérdés.

Jó persze, voltak halottak is, ezeket az eseteket szokásához híven élvezettel, csemcsegve tálalta a (bulvár)sajtó, a tudósok meg ilyenkor nagyokat hümmögtek, megpróbálván aprólékosan le- és körülírni, kiknek kell igazán rettegni a betegségtől, és kiknek ajánlatos védőoltást kérni és kapni. Alles zusammen mindenkinek persze, de ilyen esetben is fontos a tudományos tudálékos tálalás.

Mint az idézett cikkből is látható, azért egyesek még megpróbálják menteni egy-egy mínuszos hír erejéig a(z egyébként semmivel sem) menthetőt, no meg - összeesküvéselmélet-hívő olvasóim kedvéért - van még néhány hónapja valamelyik kiváló laborral felszerelt amerikai titkosszolgálatnak, hogy kicsit turbózzon a víruson, mer' ez így gyenge, egyes, leülhet fiam.

Egy dologban persze biztosak lehetünk: az ügynek (hisztinek) korántsincs vége. És bár minden értelmes humanoid abban reménykedik, hogy a bölcs pénzeszsákok nélkül is elbánunk ezzel a vírussal, én azért egy dolgot sajnálok: azt, hogy ez a pénzügyi válság nem volt akkora (vagy szolidabban: olyan), ami valamiféle gondolkodásbeli változást hozott volna az emberiségnek.

Szólj hozzá!

Címkék: médiákok mútti markecing nehazuggy hullarablók arcátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr301344286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása