Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Gyors forgalom

2009.09.14. 17:48 idelle

Pénteken Vecsésen volt dolgom, mi sem egyszerűbb, gondoltam, a Ferihegyi úton megyek, az a leggyorsabb.

Magyaroroszágon persze a sebességkorlátozó táblák kihelyezéseben is van rejtély és misztikum, soha nem értettem például, hogy a KÖKI utáni első felüljárón miért van 50-es tábla, sebaj, nem vagyok egy Fittipaldi, kibírom, biztos oka van - ha más nem, hát az, hogy "csak".

Így nem meglepő, hogy az áhitattól majd' leültem a fenéklemezre, amikor láttam, hogy az 50-es táblákat kicserélték 70-esre! Jippijájé, jippijájóóó, van fejlődés Magyarországon, biztos egy egyetemista a nyári gyakorlatán szabad kezet kapott, ilyen adminisztrációs hibákból születnek aztán értelmes dolgok ebben az országban.

A felüljáró aljában Shell-kút van, újra ötvenes tábla virít, érthető, mivel a benzinkút felől is ki lehet hajtani (még szép). Lassítok, megyünk-megyünk, feloldó vagy "visszaállító" tábla nincs. Kezd zavaróvá válni. Odaérünk a gyorsforgalmi részre, gyanús, hogy egy Astra vezeti fel a csapatot, ötvennel. Biztos figyelmetlen, hiszen mindjárt itt a tábla, hogy lehet 70-nel menni. Hol van már az a tábla? Nincs tábla. Gyakorlatilag a két út összecsatlakozása előtt nem sokkal van a külső út szélén egy 70-es tábla, tételezzük fel, hogy vonatkozik ránk is.

Gondolom, a gyorsforgalmi veszélyes, a polgártársak mentek, mint az őrült, ezért találta ki valaki, hogy csak ötvennel lehet menni rajta. Így azonban semmi értelme az egésznek. Lehet elkezdeni leszerelni a szalagkorlátot!!!

6 komment

Címkék: bürók megyamagyar akkoreztmostígyhogy kénegondolkozni

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr691380620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.09.14. 19:14:45

Ez nem a bürokrácia hülyesége. A benzinkút kihajtója ugyanis azonnal feloldja az 50-et. Csak a kihajtóig kell vigyázniuk a gyorsabb szakaszról érkezőknek, pont ez a tábla célja.
A gyorsforgalmin a nagyobb gáz az, hogy a Bp. vége tábla alig látható a fák között, így egy csomóan nem veszik észre, hogy lehetne menni, és feltartják az embereket.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.09.15. 09:37:54

@bm613: ma újra arra jártam, és megnéztem. a Budapest vége tábla valóban takarásban van. hogy old, az így már OK is lenne.
Ami azonban zavaró és érthetetlen: térkép és közigazgatás szerint ott nincs vége Budapestnek, pontosabban nem ott van a vége!

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.09.15. 12:39:20

@idelle: Nem is közigazgatási határ az, csak lakott terület vége.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.09.15. 12:43:40

@bm613: na ja. miközben jobbról-balról lakott terület van, és sehol nincs kint a lakott terület (kezdődik) tábla. szóval olyan, mintha csak a gyorsforgalmi maga nem lenne lakott terület.
mindenesetre érdekes.

de köszönöm a hozzászólást, ezentúl 90-cel megyek majd. (és ha leállítanak, Rád hivatkozom :-)

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2009.09.15. 20:43:07

@idelle: Így van, a gyorsforgalmi nem lakott terület. El van zárva, elvileg még annyira sem mászkálhat ott gyalogos, mint egy sima országúton, így teljesen logikus. Ezek után aki mégis megpróbál átkelni rajta, az magára vessen, bár ilyen esetről nem is hallottam még.
Sokan nem tudják ezt, ezért megy általában 60-70 körüli tempóban a sor...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.09.16. 09:24:36

@bm613: na, hát akkor ma ismét tanultam valamit. köszönöm! :-)
süti beállítások módosítása