Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Tekintélyelv

2009.10.02. 00:30 idelle

Tudom, hogy vén szar vagyok a mai sünözőkhöz fiatalokhoz képest, de az átkosban nőttem fel, bizony, mi még fostunk a rendőröktől.

Minden korosztály nosztalgiával gondol a fiatalságára, az emlékek, az időbeli távolság pedig megszépíti a múltat. Sokszor a racionalitást is képes felpuhítani.

Ettől függetlenül is úgy gondolom, hogy súlyos hiba van a rendszerben. Súlyos hiba ugyanis, ha az állampolgár úgy érzi, büntetlenül vagy legalábbis szabadon szekírozhatja azokat az embereket - a rend őreit -, akiknek az a munaköri kötelessége, hogy - a fizetésüket tekintve húgyért-szarért - védjék a népet, beleértve annak felelőtlen vagy senkiházi tagjait is. Erre a tömeg persze azt zúgja tömegi létének biztonságából, hogy a rendőrnek mindent el kell tűrni. Hát nem.

Legyünk tényszerűek: a rendvédelem elsődleges feladata, hogy a fennálló rendet, ezen belül az uralkodó rezsimet védje. Az elmúlt három évben ennek sokszoros bizonyítékát láttuk. Aztán láthattuk azt is, amint a karhatalom bástyája mögül a rendőrség több esetben visszaélt a hatalmával. Ezt senki sem vitatja.

Ám mindez senkit sem jogosít fel arra, hogy pusztán a szórakozás kedvéért nekiálljon hergelni a rend őreit.

A "sünözés" ráadásul uncsi. Ugyan, miért nem állnak be a sünözők reggelente egy-egy irodaházban a takarítószemélyzet mögé, azt skandálva, hogy "Hypo-Hypo-Hypo"? Vagy a Mekiben miért nem üvöltik röhögve, hogy "kiskrumpli-kiskrumpli-kiskrumpli"? A "sün" nyilvánvalóan egy szakszó (mellesleg vezényszó, aminek rövidnek és egyértelműnek kell lenni), hát ebben a minőségében semmivel sem humorosabb, mint a "poszt" vagy a "komment".

Moldova leírja a rendőrségről szóló könyvének előszavában, hogy a téma feldolgozásában az a kíváncsiság is motiválta, hogy vajon valóban olyan hülye-e a rendőrség, mint amilyennek a nép tartja. Könnyű pálcát törni en bloc a rendőrség fölött. Könnyű a rendőrség láthatatlan védelmének biztonságából vagánykodni. És milyen könnyű lesz feljelenteni azt a rendőrt, akinek elege lett a megaláztatásból. Tudom, tudom, nekik nem lehet soha elegük.

Általános vélekedés, hogy a rendőrségünk szar. Egy rendőr állítólag mégis megvert három humanoidot. Bár kíváncsi lennék a verés eszközeire, ha ez kézzel történt, mindenképpen megérdemelték azok a seggfejek. És ha nem is ez a megfelelő eszköz, azért illene végre rendet és tiszteletet tanulni.

A sünökről meg ideje volna leszállni.

2 komment

Címkék: oszoljanak seggfejmagyar polifika kicsihülyefiam megérdemelted

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr381424134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bigskorpio 2009.10.05. 21:04:33

Szia!
Én is az átkosból való vagyok. Nekem konkrét fóbiám van a rendőröktől (valszeg egy fiatalkori incidens miatt), úgyhogy nálam jobban senki nem utálja őket. DE: azért az mégis kabaré, hogy vasárnap este a híradóban sírnak a rendőröket ért támadások miatt, a következő műsorban meg azért sírnak, hogy a bolíviai rendőrség 'kivégezte' Magyarósi kollégát. Szerintem Bolíviában a 'nemzetmentő' suhancok nem szoktak kötekedni a rendőrökkel. Biztosan a határozott fellépés miatt. Mondjuk arra is odafigyelnek ha pl. egy külföldi fegyverekkel teli hotelszobában üdül 1-2 hónapot. Volt már ilyen, Che Guevarának hívták. Szóval az ottani rendőrségnek van gyakorlata és erélye az ilyen 'hősökkel' szembeni fellépésben. Itthon meg el kellene dönteni, mi után sírunk: közbiztonság, vagy céltábla-rendőrség; tutyi-mutyiság, vagy eréllyes fellépés.

Bigskorpio 2009.10.05. 21:28:20

Szia!
Sűrű bocsánatot kell kérnem.
Bigskorpio vagyok, de valami véletlen folytán került a Te neved az enyém helyére a regisztrációba.
Mit tegyek? Maradhat, vagy próbálkozzak valami változtatással?
BS - Bigskorpio
süti beállítások módosítása