Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

A hónap vicce - 2009. október

2009.10.14. 13:11 idelle

A Népszabadság interjút közölt Balsai Istvánnal, a Fidesz hóhérjával jogi igazgatójával. A visítva röhögésre okot adó részeket kivastagítva hozom le:

- Ön lesz a Fidesz-kormány Keller Lászlója?

- Nem. Keller Lászlónak közpénzügyekért felelős államtitkárként nem volt mit vizsgálnia, már ami az előző Fidesz-kormányt illeti. Valamennyi feljelentését megvizsgálták és elutasították az ügyészek. Az összehasonlítás nem szerencsés, mert mi nem loptunk.

- Ezzel azt állítja, hogy az MSZP és az SZDSZ lop, illetve lopott?

- Igen.

- Akkor miért nem tesz feljelentést?

- Tettünk már rengeteget. A sukorói kaszinóügyben is mozgunk eleget.

- Sajtótájékoztatókat tartanak. Feljelentést is tettek?

- A kormányzati felelősséget csak a választók bizalmából fogjuk gyakorolni. A felkészülés folyik, összegezzük az elmúlt hat-nyolc évet. Özönvízszerűen sokasodtak meg a kormányzati, illetve más állami szervek döntésén múló korrupciós ügyek. Nem csontvázak, hanem csonthegyek hullanak ki a szekrényből nap mint nap... Irdatlan méretű közpénzelfolyatás és bűncselekmények, gyanúsításra alkalmas cselekmények folynak. Az elszámoltatást egy felelős kormányzásra készülő politikai erőnek elő kell készítenie.

- Konkrétan mit? Ön lett a Fidesz jogi igazgatója. Milyen megbízást kapott Orbán Viktortól? Van csapata?

- Van csapatunk. Azon kívül, amit már elmondtam, a pártelnök részére készítünk jogi felkészítő anyagokat, hogy a kampány során az ellene irányuló alaptalan támadásokat jogi útra tudjuk terelni. Meg kell védeni az elnök urat és a Fideszt.

- A számonkérésre visszatérve...

- Nem számonkérés. Elszámoltatás. Több ezer éve Mózes kőtáblájára rávésték, "ne lopj". A törvénykönyvek mindig tiltották és büntetik a lopást, a hűtlen kezelést. A törvények alkalmazásáról van szó. Nyilvánvaló, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök - aki az ügyletnél gazdasági miniszter volt - nem fogja hűtlen kezelés miatt a munkatársait vagy önmagát feljelenteni, mert Joav Blum Cegléd környéki ingatlanjai tekintetében vastagabban fogott a ceruza.

- Bajnai Gordon ellen is tesznek feljelentést?

- Elvileg ennek sem lehet akadálya. Minden normális kormánynak az a dolga, hogy utánanézzen, mit műveltek előtte, hol landolt például a kormányzati negyedre kidobott tizenegymilliárd forint.

- Lajtsromozzák a gyanús ügyeket?

- Igen. De az igazságszolgáltatás szervei változatlanok maradnak. A rendőrség nyomoz, az ügyészség emel vádat, a bíróság hoz ítéletet. A keretek adottak. Az akarat hiányzik.

- A kormányzati negyeden kívül milyen ügyeket vizsgálnak?

- Más ügyet egyelőre nem mondanék. A végkielégítések ügyét persze vizsgálnánk. Van fogódzónk, leltárjegyzékünk, amely 2002-től számba veszi a korrupciós ügyeket. Ez nem analitikus feldolgozás, de az ügyek rögzítve vannak. Más dolgokat sem hagyunk homályban: az erőszakszervezetek 2006 óta, és különösen 2006 őszén, brutálisan léptek föl, büntetlenül.

- Ha a 2006. október 23-i Fidesz-nagygyűlés után történtekre gondol, akkor azoknak volt következményük.

- Az, hogy valakit leváltanak, nem büntetés, hanem szolgálati esemény. Az ügy vizsgálatokat és felelősségre vonást igényel.

- Az igazságszolgáltatás nem megfelelően végezte volna a dolgát?

- Mondjuk, nem kellő intenzitással. Emlékeztetem a Népszabadság olvasóit a Civil Jogász Bizottság 2006. október 23-ról szóló jelentésére, amit jogászprofesszorok, bírók állítottak össze. Ebben vádirati pontosággal rögzítik az eseményeket. Ezek úgy, ahogy vannak, alkalmasak lehetnek vádemelésre az akkori rendőri vezetéssel szemben.

- A jogászbizottság elnöke Morvai Krisztina volt. Hogyan szeretnék elérni, hogy az igazságszolgáltatás másodszorra már "intenzívebben" végezze a dolgát?

- Feljelentést kell tenni!

- Hosszú azok listája, akiket feljelentenének? Bajnai, Gyurcsány...?

- Nem nevesítenék. De tőlünk keletre és nyugatra is volt miniszterelnökök állnak bíróság előtt. A törvény előtt mindenki egyenlő. Annak legyen félnivalója, akinek vaj van a fején! És a Keller-ügyek bizonyították, ha ártatlanul hurcolnak meg valakit, az bumeráng módjára visszaüt a feljelentőre.

- A Fidesz-elszámoltatás mitől nem lesz boszorkányüldözés?

- Ennek az egész interjúnak nem volt értelme, ha boszorkányüldözésről beszél.

- A Fidesz pedig nap mint nap elszámoltatásról, számonkérésről beszél. Miközben nem nyilatkoznak például az esztergomi fideszes polgármester-képviselő, Meggyes Tamás "tóépítési" ügyéről.

- Nem ismerem az ügyet. Szeretném, ha az illetékesekhez fordulna ezzel a kérdéssel.

Képinnen

18 komment

Címkék: idézem polifika lopamagyar nehazuggy arcátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr251449550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

craft 2009.10.14. 15:25:43

- Ezzel azt állítja, hogy az MSZP és az SZDSZ lop, illetve lopott?

- Igen.

Innentől vicces.

Azt nem értem én, hogy ezután miért nem az jött, hogy:

-És Önök?

-Mi is.

-Köszönöm az interjút!

k.o._laci 2009.10.24. 18:11:57

Azért azt tegyük már hozzá halkan hogy most is 10 nél több SZDSZ/MSZP-s csücsül, zajlanak jelenleg is az eljárások. Az összes nagyobb szoci (és részben szdsz-es névhez) a google segítségével bármikor könnyen lehet ügyeket találni, melyeket mostanában még nem vizsgálnak mivel ők vannak hatalmon de a jövőben bármikor vizsgálat tárgya lehet: ingatlanpanamák, offshore üzletek, pályázati pénzek, közbeszerzések, Alagút a puszta közepén, uniós pénzek elosztása, pártfinanszírozás, túlszámlázások, eladom és visszabérlem okosságok, Wallis összes, Dataplex, Veres János adóúgyei, Zuschlag és Feri akit egyelőre nem vádoltak meg, MVM több 10 milliárd, romaintegrációs pénzek, oktátásügyi tárca Borovszky és tsai, Kolompár 3 ügye, UDzrt, BKV összes, szavazatváráslások és még sorolhatnám napestig de ha megnézek mondjuk egy Célpontot akkor még heti 2-őt mindig hozzá lehet adni minimum. Mondhatják erre hogy "de bezzeg a Fidesz is" ... persze, itt volt rá 8 év hogy minden Fideszes stiklit feltérképezzenek és tényleg voltak is dolgok, őket is szépen el kell ítélni ez nem kérdés, hogy arányaiban ki okozott több kárt azt majd eldönti mindenki magában. Ott volt Pécs, pikk pakk kiderült vagy 4-5 okosság alig pár hónap alatt, nem egy utópia hogy máshol is így legyen.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.26. 09:39:49

@ko_laci: "itt volt rá 8 év hogy minden Fideszes stiklit feltérképezzenek"

persze. de a dolog "sikertelensége" elsősorban nem a Fidesz tisztaságának, hanem a vezető politikai pártok összefonódásának köszönhető. a Fidesz-féle leszámolás során is eljöhet az a pont, amikor már majd nem mennek tovább, vagy ha továbbmennek, "nekem már úgyis mindegy" alapon majd valamelyik szoclib felrúgja a bilit, hogy kérem: a teljesen fölösleges Kőröshegyi völgyhíd 70 milliárdjából 18-at elloptunk, ebből 4,89 kerül a Fideszhez illetve fideszesekhez, és így tovább.

"hogy arányaiban ki okozott több kárt azt majd eldönti mindenki magában."

a lopás mértéke mindig összefügg a hatalomban töltött idővel. majd térjünk vissza erre a kérdésre a jövőre induló húsz éves Fidesz-uralom végén. én itt leszek...

"nem egy utópia hogy máshol is így legyen."

így is lesz. mivel a kenyér kell a szolgáknak, a nép megkapja a cirkuszt. egy darabig boldogok is lesztek vele, semmi kétségem...

k.o._laci 2009.10.26. 14:55:04

Na látod, te jössz itt a buta néppel aki nem tud gondolkodni, de amikor a kedvenc pártod lop valamit akkor hirtelen elkezded kenni a felelősséget szanaszét. Az egész blog csak Fidesz és Jobbik fikából áll, de még a legfanatikusabb balosok is kezdenek elcsendesedni mostanság ugyanis volt 8 év bizonyítani, hát "sikerült" is. Azt te mégis honnan tudod hogy a Fidesz/MSZP hogyan osztozik a lopott lóvén? Felsoroltam ca. 15 ügyet, erre te azzal védekezel hogy majd hátha később kiderül hogy ezekben a Fidesz is benne volt. Senki sem állítja hogy tiszta lenne a Fidesz, max. Ők maguk de azt meg nem kell elhinni. Ami tény hogy a Fidesz 4 év illetve az utána lévő 8 év között én vélek nem kicsi különbséget látni, te nyilvánvalóan nem mivel ami a szélsőjobbereknek a zsidó világuralom, az neked a "Fidesz aki többet lop mint az MSZP". Ezeken ne is akadjunk fenn, inkább nézzük a legújabb csúsztatásodat: A Fidesz 4 évét bármelyik MSZP/SZDSZ 4 éves ciklussal össze lehet hasonlítani, nem kell várni még 8 évet. A másik a "kenyér és cirkusz" ... komolyan eddig egész értelmesnek tűntél, de ilyenkor a vak gyűlölet teljesen elhomályosítja az ítélőképességedet. Rengeteg ügy van, ezen nincs mit tagadni, bár a zsidó világuralom jegyében biztosan ezeket is a Fidesz kreálta. Nyilvánvalóan sokaknak zavarja az igazságérzetét amikor ilyeneket lát, téged csak az zavar hogy nem a Fideszről van szó mert akkor máris jöhetne egy újabb post a blogodra:) Gondolod hogy értelmes ember örül annak ha BÁRKI lop? Az pedig teljesen normális hogy kormányváltásnál átnézik a régi ügyeket, ha van valami akkor megy a bíróságra. Ez nem Fidesz specialitás hanem a mindenkori kormány joga, sőt kötelessége. Őszintén, ezzel a logikával még a szélsőjobberekre is ráteszel pár lapáttal:)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.26. 22:35:47

@ko_laci: először is, tájékoztatlak, hogy a negatív érzelem kifejezésére nem csak a "gyűlöl" ige alkalmas. másrészt elkoptatták, elkoptattátok ezt a szót, úgyhogy unalmas is.

még egyszer: a lopásnagysága pusztán a hatalomban töltött időtől függ. meg még persze az itthoni komcsi vagyonátmentéstől. és itt a jobberek indítják is a tolvajalgebrát, hogy a szoclib tízszer (százszor) annyit lopott. oké, elfogadom.

csakhogy: a legtöbb nagy "projekt" esetén a pártok osztoz(kod)nak. nem véletlenül említettem az általam kimondottan kirakati magyaridiotizmusnak tekintett Kőröshegyi völgyhíd esetét. szerinted: ha egy ekkora blődliben nincs benn az ellenzék, akkor nem harsogna ettől a Magyar Nemzet? dehogynem.
tehát az is nyilvánvaló, hogy mindenki benn van a buliban.

és akkor már csak egy adalék van: Magyarországon minden fontosabb közjogi pozíció pártpozíció.

szóval értem én, hogy mekkora orgazmust fog nektek okozni, ha majd ismert neveket vezet el bilincsben a Fidesz-rendőrség, vádol meg a Fidesz-ügyészség és ítél el a Fidesz-bíróság, de ez engem valahogy nem dob fel.

elszámoltatás? aha, persze. politikai leszámolás lesz. és hogy ki fogja elszámoltatni a Fideszt húsz év múlva? van egy tippem...

k.o._laci 2009.10.27. 08:34:49

Valamilyen tudathasadásos állapot indukálja azt hogy többes számban beszélsz? Elkoptattátok? Kik? Mintha 20 éve ismernénk egymást. Kőröshegyi völgyhíd esetében pont hogy harsogott a Magyar Nemzet, csak te akkor is a Népszabit bújtad éppen vagy nem tudom hogyan nem vettél tudomást róla. Ciklusokat számos mutató alapján össze lehet hasonlítani, szóval hagyjuk ezt a 20 éves dumát. Párszor még leírom és akkor talán felfogod: Aki lop az takarodjon, ha Fideszes ha MSZP/SZDSZ-s. Eddig 8 éve volt az az utóbbinak mindent felderíteni, közben csináltak is dolgokat és akkor most tessék is vállalni a felelősséget illetve azt hogy a kormányváltás az előnyökkel és HÁTRÁNYOKKAL IS jár. Nem lehetsz ennyire részrehajló és demagóg hogy amikor a kedvenceid csinálnak valamit akkor az boszorkányüldözés, leszámolás míg amikor a Fidesz akkor pedig hetekig arról beszéltek hogy "debezzeg, naugye, tuuuudtam". Ez semmivel sem jobb mint az elvakult szélsőjobbosok pártoskodása. Azért lesz többszörös orgazmusom is - ha már ilyen jól ismersz - miközben neked székrekedésed az ESETLEGES ügyek láttán mert ez talán elveheti az utódok kedvét a további lopkodástól. Te gondolom (a zsidó világuralom jegyében) koncepciós pereket és statáriális bíróságokat vizionálsz, nem baj majd kigyógyulsz egyszer ezekből.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.27. 09:03:23

@ko_laci: "elkoptatták, elkoptattátok"-at írtam.

A Kőröshegyi völgyhíd szétszedésének valóban nekilátott a Magyar Nemzet, de aztán a Szentkirályi utca leállította. Emlékszem.

"Aki lop az takarodjon, ha Fideszes ha MSZP/SZDSZ-s."

persze, de előbb takarodjon el az összes komcsilibsi, az már elég is lesz, tudom én.

"Nem lehetsz ennyire részrehajló és demagóg hogy amikor a kedvenceid csinálnak valamit akkor az boszorkányüldözés, leszámolás"

ilyet nem is írtam.

"mert ez talán elveheti az utódok kedvét a további lopkodástól. "

persze Piroska, mit is viszel a kosaradban? az egész politikával, a hatalom viselkedésével nem vagy tisztában vagy tisztában vagy, csak naiv szemlélőként elhiszed, hogy bármi is változni fog...

"koncepciós pereket és statáriális bíróságokat vizionálsz"

kemény, a végén esztelen politikai leszámolás LESZ. majd térjünk rá vissza.

k.o._laci 2009.10.27. 09:20:22

Látom szeretsz magadban beszélgetni és csak zavarnak a betűk, szavak amiket én írok ezért vagy el sem olvasod, és tovább folytatod a meséidet. Minden stimmel, csak még azt hagytad ki a képletből hogy a zsidók uralják a világot:) Bocsánat, a te esetedben a Fidesz. Ha már ennyire képben van a jövővel kapcsolatban elárulnád mikor LESZ 8000-en az OTP és ki nyeri a 2010-es foci VB-t?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.27. 09:25:13

@ko_laci: felkészült vagyok pszichológiából, így az állandó önnyugtatás sem lep meg. :-) bár nem tudom miből táplálkozik ez pl. nálad, lehet, hogy alapszervi titkár vagy a narancsfiúknál... :-D

nem véletlenül írtam, hogy majd térjünk vissza rá kb. két év múlva.

k.o._laci 2009.10.27. 10:35:50

idelle: Örülök hogy minden egyes postodban sikerül újfent megerősítened hogy logika, gondolkodás és szövegértelmezés terén semmivel sem vagy jobb mint akikről szólnak a "cikkeid". A jóslást, a pszichológiának nevezett (ön)győzködést és a személyeskedést meghagyom neked, hogy ki hol milyen titkár meg stb.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.27. 10:39:36

@ko_laci: nem, sőt, rosszabb vagyok náluk.

de hogy téged mi vonz ide...???? :-)

k.o._laci 2009.10.27. 10:51:16

Ezt gondolom mindenki mástól is megkérdezed ... vagy csak azoktól akik nem osztoznak ebben a sok zagyvaságban amit itt publikálsz? Tudod van az a mondás hogy aki kvának megy az ne csodálkozzon ha ... ismered, akkor meg ne velem foglalkozz hanem az érvelésen csiszolj még egy kicsit.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.27. 10:59:38

@ko_laci: "vagy csak azoktól akik nem osztoznak ebben a sok zagyvaságban amit itt publikálsz?"

volt nem egy fazon, aki benézett ide, vagy képletesen vagy szó szerint elküldött a kurva anyámba, aztán többet nem láttam.

EHHEZ képest lep meg a vonzódásod... :-)

"az érvelésen csiszolj még egy kicsit."

minek? meggyőzni nem lehet senkit. éppen ezért nem is célom...
másrészt a kommentelők minden blog minden posztjának minden kommentjében OKOSABBAK, TAPASZTALTABBAK és FELKÉSZÜLTEBBEK a posztírónál, akkor meg minek törjem magam... :-)

másrészt: érzéseket, impressziókat, véleményeket közlök. a saját (nyilván minősíthetetlenül) alacsony nívómon. erre vagyok képes. és ennyi idősen már nem sok reményem van fejlődni... :-)

k.o._laci 2009.10.27. 14:36:13

Furcsa ez az ellentmondás miközben pár napja még ezt írtad: idelle 2009.10.22. 21:09:15
@ko_laci: magyar vagyok, cseszed. ha változtatni akarunk, akkor először magunkon kell kezdeni. ezért a magyaridiot.

Most akkor változtatni akarsz vagy Kurucinfo2? Ezt az ellentmondást érdemes lenni tisztáznod magadban. Elnézést hogy (még) nem küldtelek el a k.. anyádba, nem szokásom, sajnálom ha kilógok emiatt a sorból. Az érvelés elsősorban magad miatt fontos, hogy magadat ne verd át bizonyos dolgokkal ill. ne szopd be egy párt, politikus, mozgalom hülyeségeit csak azért mert szimpatikus. Isten ments hogy miattam változtass véleményt, hozzáteszem pár éve magam is sok mindenben egyetértettem volna veled de ezért is érdemes mindkét oldalról tájékozódni, nem csak az egyiket betanulni. Ha nincs meg benned az önvizsgálat, nézetek felülvizsgálata vagy a fejlődés igénye akkor sincs nagy baj, nem kötelező és ettől még nem is tartanálak rossz embernek. Aki mindig elégedett magával az nem is akar változtatni.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.27. 18:15:00

@ko_laci: "ne szopd be egy párt, politikus, mozgalom hülyeségeit csak azért mert szimpatikus."

te írod ezt. nekem. beszarok a röhögéstől!!! :-DDDDDDDDDDDDD

még valami: az ország abba az irányba tart, ahol majd a Nemzetvezető és hopmesterei megmondják, mi a rossz és mi a jó. (volt már ilyen.) a nép egy tekintélyes részének ez megfelel.

éveken át próbáltam az index Polfórumán rájönni és választ kapni pl. arra a kérdésre, hogy ha a szoclibnek el kell tűnnie a politikából és ez egypártrendszert jelent, akkor ez mennyiben különbözik a "gyűlölt" szocializmustól. egyszer sem kaptam rá választ, mert idáig már ne terjedt a kedves kollégák inerciarendszere.

a rendszer nem attól lesz jó, hogy a kisebb rossz látványosan megbünteti a Főgonoszt. attól a nép még jobbágy marad.

ez a politikai "elit" (elit, ha-ha) látványosan leszerepelt. megteremtették egy demokratikus állam elvi alapjait, hathatós közreműködésüknek hála lassa le lehetne zárni a szabadversenyes kapitalizmust hazánkban.

ehelyett újabb 20-30 év vár ránk ugyanebből a posványból. nekem már nincs ennyi időm, sajnos, ezért zavar a dolog.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.27. 18:20:59

@idelle: és még valami: a komcsik már csak komcsik maradnak, szellemi és politikai tehetségüket ismerjük, mindig is maga volt a középszer.

a Fidesznek két dolgot nem tudok megbocsátani:
- az egyik, hogy az a friss erő, és fiatalemberek, akikben volt valami új, akikben volt erő, hogy legalább a régi rendszer stílusával leszámoljnak, beálltak a sorba, és lassan komcsibbak a komcsiknál.
csak egy példa: nem hittem volna, hogy a Fidesz lesz az a párt, amelyik pártlapjának az online változata offline, és két-három nappal követi az írott orgánumot, mert a pártközpontnak jóvá kell hagynia mindent.
- a másik Orbán Nemzetvezető személyes érdeme: az, hogy az ország politikailag ennyire megosztott, hogy családok, barátok mentek egymásnak egy ilyen piti dolog miatt, mint a politika. és ezen az "érdemen" az sem változtat, hogy a barom szocik belementek a játékba, és e tekintetben is hibát hibára halmoztak.

k.o._laci 2009.10.27. 19:34:38

Na végre kezdesz valami önálló érték és gondolatrendszert felvázolni, holnap majd meglesem közelebbről, mára off. A Fideszt én ennél sokkal több dolog miatt nem szeretem, kritizálom ... de másokat még jobban nem szeretek így maradnak a (leg)kisebbik rossz, amíg nincs más.

k.o._laci 2009.10.28. 16:32:19

"éveken át próbáltam az index Polfórumán rájönni és választ kapni pl. arra a kérdésre, hogy ha a szoclibnek el kell tűnnie a politikából és ez egypártrendszert jelent, akkor ez mennyiben különbözik a "gyűlölt" szocializmustól. egyszer sem kaptam rá választ, mert idáig már ne terjedt a kedves kollégák inerciarendszere."

Ez eleve hülyeség, egy politikai oldal elég nehezen tud csak úgy eltünni. Inkább az lehetséges hogy a szoclibek valóban elkezdenek szoclibként viselkedni és nem csak ennek nevezik magukat. Az egypártrendszer nem egyenlő azzal ha túlnyomórészt az egyik politikai oldal túlsúlyban van, volt itt már MSZP+SZDSZ 2/3-ad és még sem volt egypártrendszer. Amúgy egy jobboldali egypártrendszer annyiban térhet el a szocializmustól mint a jobb és bal pártok általában eltérnek egymástól, nyilvánvalóan csak az emberek egy része járhat jól bármilyen egypártrendszerben, igaz a szimmetria kedvéért a kommunizmus után jöhetne 50 év jobber egypártrendszer:) Persze nem fog, csak elméletben mondom.
süti beállítások módosítása