Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

A zsidózásról

2009.10.15. 16:49 idelle

Nem vagyok egy irigy pacák, de az index Fóruma egyik alapelvének megfogalmazá- sát irigylem. Mégpedig azt, amelyik a zsidózásról szól és így hangzik:

"Úriember nem zsidózik, a többieknek meg tilos".

Én legfeljebb annyit tennék hozzá: zsidózni lassan már 65 éve nem trendi.

Mégis, szerte a világban, így nálunk is állandó "sebirritációs" téma a zsidózás, amit főleg érzelemszegény és kis koncepciójú (asszem ez így nagyon PC volt) egyének, ezen belül politikusok vesznek elő, alkalmaznak szívesen.

Rövid útmutató a zsidózáshoz:

Ha egy mondatban akarnám összefoglalni, mi is a zsidózás kiindulópontja, akkor azt írnám: a zsidók kezében összpontosul a pénz, amivel a hatalmat gyakorolják és világuralomra törnek. Szél(ütött)jobb barátaink kedvéért pontosítok: elsődleges céljuk nem a világuralom, hanem a Szent Magyar Föld megszerzése.

A zsidózás elsajátításakor az első és legfontosabb dolog, hogy a "zsidó" meghatározása indifferens. Zsidó mindenki, akinek többje van, aki okosabb, tehetségesebb vagy egyszerűen a szerencséje vagy kapcsolati tőkéje révén többre vitte, mint mi.

Az üzleti életben a multinacionális cégek fő tulajdonosai, valamint csúcsvezetői (topmenedzserei) mind zsidók. A felsővezetői szint alatti vezetői szinteken nem mindenki zsidó, vannak rendes és dolgos magyar (és másmilyen, nyilvánvalóan "futottakmég" nációkhoz tartozó) emberek is, akik természetesen a zsidók helyett is gürcölnek, éhbérért. Miközben a zsidók hatalmas  osztalékokat és bónuszokat kapnak.

A médiában természetesen mindenki zsidó, aki nem Győzike, mert ő (dísz)cigány, a cigányozásról pedig külön poszt szól majd.

A kulturális életben is - itt persze sok az átfedés a médiával -  majd' mindenki zsidó, különösen azok, akik fellépnek a Zsidó Nyári Fesztiválon vagy a Dohány utcai zsidógógában (hehe, ez mekkora szóvicc már!) bármikor. Aki a művészeti életben nem zsidó, az elnyomott magyar, aki alkoholista és kizárólag félreeső nyári fesztiválokon lép fel, egy láda sör és néhány színes kavics fejében. Ha ezek a nemzsidó művészek mégis puccos helyen léphetnek fel, akkor csakis zsidókkal együtt, vagy külön, de a zsidók jóvoltából.

Nos, eddig a sztereotípiákkal teletűzdelt tréfa. Erre persze a átlagmagyar rögtön felkapja a fejét és azt mondja: de hát ez nem tréfa, ez a rögvaló! 

 

Na de mégis: ki a zsidó?

Bár az ellenségkép kialakításához nem kellenek paraméterek - kurva az, kisfiam, akire mondjuk! -, azért próbáljuk meg kitalálni, hogy napjainkban ki is a "zsidó"?

A pajeszos, fekete kaftános, kalapos, azaz "jól látható" (ortodox) zsidókat könnyű felismerni. Magyarországon nem látni sokat, de azért előfordulnak. Viszont nem is ők fújják a passzátszelet.

A "zsidó"-nak tartott személyek többsége olyan család leszármazottja, amely izraelita felekezetű volt vagy legalábbis voltak izraelita felekezetű tagjai - egy időben nyilvánvalóan dominánsan. Nem tudományos vizsgálat, hanem személyes tapasztalataim alapján mondom, hogy ezekben a családokban mára már nagyon erős a keveredés és nemcsak a zsidó hagyományok elhagyása jelentékeny mértékű, hanem sok esetben a zsidó identitás sem meghatározó vagy legalábbis nem elsődleges.

Ilyen értelemben persze tagadhatatlan, hogy a multinacionális tőke egy bizonyos, jelentékeny része "zsidó", de hát ezt elsősorban maguknak köszönhetik a keresztény közösségek. Hogy aztán egyébként a "zsidók" okosabbak, ügyesebbek-e, mint a nemzsidók vagy "pusztán" a már megszerzett vagyon és az általa biztosított hatalom valamint a "pénz pénz szül" örök elve miatt vezetik a "zsidók" a pénz- és üzleti világ nagy részét, azon nem érdemes morfondírozni szerintem.

A "kiválasztott nép" elméleten is fölösleges rugózni, szintén saját megfigyelésem szerint ugyanis a "zsidók" között is van ilyen is, olyan is: az ismeretségi körömben vannak nagyon okos, talpraesett "zsidók" és vannak önmagukat kereső vagy nem túlzottan tehetséges, mit ad isten, még szegény "zsidók" is. Ugyancsak nem reprezentatív felmérésem szerint azonban legalábbis az összetartás mértéke és az összetartozás érzése sokkal erősebb, mint más népcsoportoknál, hogy éppen az egyik legszéthúzóbb nemzetet, a magyart ne is említsem.

 

Miről álmodik a goj?

A nemzsidó közösség egy része évszázadok (ezredek) óta a zsidótlanításról álmodozik. Vagy sokkal inkább a "zsidók" vagyontalanításáról. Mer' a "zsidók" gazdagok, ők meg nem azok és fújj-fújj-fújj. Sokaknak általában eddig sikerül eljutni, azt is iszonyatos szellemi erőfeszítések árán.

A politikában a "zsidó" multinacionális tőke háttérbe szorításának módozatait senki sem fejti ki bővebben, mert ugyan miközben vadul multiznak egyes politikai erők, közben ugyanolyan vadul herótozzák, ha nem sikerül Magyarországra csábítani egy-egy errefelé kacsintgató céget. Hogy-hogynem ugyanis, amikor éles helyzet van, akkor minden kettőig számolni tudó politikus tudja, hogy nem árt a multik kegyeit keresni.

A fő baj egyébként, hogy a multi nem fizet adót. Ez persze így ebben a formában nem igaz. Mert kétségtelen ugyan, hogy a társasági adó és a helyi iparűzési adó vonatkozásában általában alkupozícióban vannak, de náluk azért nem nagyon fordul elő, hogy a juttatás egyik részét hivatalosan, a másik részét pedig zsebbe adnák!

Azonkívül ugyebár a gazdaság hajtóereje a termelés, és bár nem kis nehézségekkel találkoznak a beszállítani óhajtó magyar cégek, azért az iparban (is) a multik diktálnak, szóval jó bekerülni az alvállalkozóik, beszállítóik közé.

Ami a kereskedelmet illeti, egyébként meg kiskezitcsókolom, ha a nép tekintélyes része nem teszkókba, osanokba, lidlikbe és aldikba járna beszerezni a mindennapi betevő szemetet, hanem magyar termelőktől venné a magyar árut, akkor egy kicsit többet tenne a magyar gazdaságért, mint akkor, amikor a hitelre vett Samsung plazmatévé előtt, a 3%-os gagyi német sört vedelve szidja a rendszert. És a "zsidókat", persze.

A nép egy része újraelosztásról fantáziál, mert az nem járja, hogy még a XXI. században is előfordulhat, hogy egyeseknek nagyon sok jut, mások meg majd' éhenhalnak. Ha nem éppen majd' nélkül. Na most, egy újraelosztást többféle módon lehet(ne) kivitelezni. Van a nehéz és soha véget nem érő módja: tessék maradandót alkotni, üzletet építeni, versenyezni, elvenni a piacokat a multitőke elől. Nem sok sikerrel kecsegtet, keveseknek sikerülhet, ráadásul egy emberöltő nem is elég hozzá.

Van a "legkönnyebb" módja, az emberiség zsidótlanítása - volt már, aki megpróbálta, viszonylag "eredényesen" ugyebár, de a "rákos daganat" visszanőtt, a gecibe is! -, vagy ha az nem, a zsidók vagyonának elkobzása és újbóli fel- és szétosztása. Ezzel három baj van: 1) törvényesen nem megvalósítható. 2) ehhez szükséges definiálni a "bűnös zsidóság" kritériumát, tehát, hogy a legutolsó menóraboltot azért ne vegyük el. 3) azok az elmehibbant seggfejek, akik ilyenről álmodoznak, általában a saját életüket nem bírják elirányítani, nemhogy egy normális vállalatot például. Az meg, hogy csak úgy osszuk szét a zsetont, ezért nem jó, mert előbb-utóbb "zsidó" szeszkereskedőkhöz kerülne a nagy része, legalábbis Magyarországon, és akkor megint kezdődne elölről minden.

Van egyébként egy normális út is: a status quo elfogadása. Illetve az, hogy mindenki elsősorban a maga dolgával van elfoglalva, a saját maga boldogulásán dolgozik. És ha ez nem sikerül úgy, vagy olyan ütemben, ahogy a delikvens elképzeli, akkor nem másokat kezd el okolni a saját maga tehetségtelensége, ügyetlensége vagy tehetetlensége miatt.

 

Oszkár, talán tosztál, hogy így megváltoztál?

A Molnár Oszkár-féle ügy számomra egyébként nem nagy ügy, legalábbis nem akkora horderejű, mint amilyen maceszfelfújtat a ballib pártok csináltak belőle.

Egészen egyszerűen arról van szó, hogy a legkontraszelektívebb társadalmi szegmens a politikusoké. Nem azért mondom, de megérne egy kísérletet, hogy a politikusaink helyébe egyszerű papucsállatkákat ültetünk, és fél év múlva megnézzük, hova jutott az ország. Nem lepődnék meg, ha élne, fejlődne és virágozna.

Oszi böffenései megint a legősibb magyar betegségre, az irigységre apelláltak. Régi, egyszerű trükk ez, semmi más. Kvázi-magyarsága azért is szánalmas, mert lehet úgy a saját népéért tenni, hogy közben nem csepül másokat.

Ráadásul legyünk őszinték: a protekcionizmust tipikusan valakiért, nem valaki ellen találták ki. Tehát például azért, hogy a magyar ipart, mezőgazdaságot támogassuk, nem azért, hogy a "zsidó" tőkét ne támogassuk vagy hátrányba hozzuk. Tudom, hogy egy politikusnak ez így már über-bonyolult, de hátha leesik egyszer. A vércukorszinttel együtt.

A konklúzió előtt egy Fekete János (MNB ex-elnök) által elmesélt anekdota:

Az akkori Nyugat-Németországban járt, baráti meghívásra, egy kampányvacsorán. Az est közepén vendéglátója (a névre már nem emlékszem) felállt, és mondott egy rövid beszédet, melyben kikelt a zsidók, a kommunisták és a bankárok ellen. Miután leült, megfagyott köztük a levegő, Fekete egy szót sem szólt. Egy idő után feltűnt a barátnak a szótlanság, és megkérdezte:

- János, csak nincs valami baj?

- Hát, az előbbi beszédedben szidtad a zsidókat, a kommunistákat és a bankárokat. Én pedig zsidó vagyok, kommunista és bankár.

A vendéglátó elnevette magát:

- Ugyan, az csak a népnek szólt!

 

Nos drága barátaim, 2009-et írunk. Az emberiség birtokában van minden fontos tudásnak, legalábbis minden olyan tudásnak, ami tízezer év tapasztalatai alapján megmutatja, hogyan nem cészerű vagy egyenesen, hogy hogyan nem szabad élnünk.

E fontos tudás része az is, hogy úriember nem zsidózik, és mindenkinek jobb, ha mindenki úriember.

37 komment · 1 trackback

Címkék: alapvetés seggfejmagyar polifika kicsihülyefiam nagyonmélyenlévőmagyar előazítéletekkel

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr641447366

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Molnár Oszkár rasszista 2009.11.18. 07:20:03

Az a csávó, aki egy demokráciában megengedhetetlen kijelentéseket tesz, a friss hírek szerint újra képvieslő lesz - elég jó eséllyel. És ne legyenek kétségeink a felől, hogy egy nem éppen a belső demokráciájáról híres pártnál ez miként szavazódott meg....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

craft 2009.10.17. 13:49:58

Ez nagyon jó post lett. Őszinte gratulációm!

2009.10.22. 11:20:02

Ez nagyon rossz post lett! Őszinte sajnálatom!

2009.10.22. 11:24:48

Hú de működik a moderáció, mi lett volna ha csúnyát írok? Egyáltalán minek a kommentelés lehetősége, ha csak a nyalósok jutnak szóhoz? Szép webkettő. Nyolcvankettőból kábé.

2009.10.22. 12:05:16

Vagy a blogmotor rossz, vagy utólagos korrekció, a biztonság kedvéért azért mea culpa.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 13:50:46

@shitgun: no problémó. nem moderálok. senkit. még SzerelmesDolgok-at sem! :-DDDDD

k.o._laci 2009.10.22. 15:48:24

Ajjaj ... az örökös téma:) Megpróbálom röviden és tömören bár van egy sejtésem hogy nem fog összejönni.

Nyilvánvalóan létezik egy olyan szegmense a magyar társadalomnak amelyik indokolatlanul és gyűlölködés céljából használja a "zsidózás" intézményét az összes létező sztereotípiával, általánosítással együtt. Ez idáig ok, mindenki tudja hogy van ilyen. Ennek az abszolút szimmetrikus ellenpárja pedig részben Te vagy, másrészt pedig a bal liberálisnak nevezett oldalon lévő politikusok, talpnyalóik és a rajtuk élősködő rétegek. Nem mindenki csinálja ezt a baloldalon, de ahányan szeretnek zsidózni legalább ugyanannyian szeretik bizonygatni a zsidózás megalapozatlanságát, babusgatni Őket mert szegényeket mindenki csak bántja mert zsidók. A két oldal semmivel sem jobb a másiknál, igaz az egyiket te szélsőjobbnak nevezed, magadat pedig gondolom demokratának. Ez az írásod tulajdonképpen semmilyen új információt nem tartalmazott, sikerült az összes létező "érvet" (általánosítás, személyeskedés, előítéletek) csokorba gyűjtened és PONT. Ha ezt az írást tükrözném egy politikailag semleges tengelyre akkor a te írásod tükörképe nagyjából egy Kuruc infó cikknek felel meg. Ugyanis mindent amit mondtál a szélsőjobbosokról ugyanúgy átírható romákra, zsidókra csak a szavakat kell behelyettesíteni. Azzal hogy a szélsőjobboldali embereket vicces módon lesajnálod egy az egyben ugyanazt a szellemi színvonalat produkálod amikor Ők beszélnek a bűnöző cigányokról vagy a világuralomra törtető zsidókról. A magyaridiot megnevezés bármikor átírható cigányidiot, zsidóidiot.blog.hu-ra, csak próbáld ki mekkora ajvékolás lenne ebből ha létezne egy ilyen blog ahova a már említett etnikumok, népcsoportokkal kapcsolatos fröcsögéseket lehetne gyűjteni. Tudom ez nehezen érthető mivel ahhoz voltál eddig szokva hogy mindig a nácik a hibásak és a zsidók, romákat érheti csak diszkrimináció, általánosítás pedig ez bizony oda vissza működik. Ugye jelen esetben csak annyival vagy jobb a Kurucnál hogy minden igyekszel pc módon, langyosan megfogalmazni és burkoltan uszítasz, sugallsz ahelyett hogy nyíltan és izomból tennéd azt. Nem is tudom melyik a jobb/rosszabb ... demokratáéknál az előbbi a szokás, direkt nem írok liberálist hiszen ennek semmi köze ahhoz.

Ha nem valamelyik oldal szélén foglalnál állást hanem a valóságot szeretnéd ábrázolni akkor bizony ki kellene mondani: vannak rossz, bűnöző és gonosz zsidók/romák/jobberek és vannak ártalmatlan/jófej/dolgos zsidók/romák/jobberek de valamiért mindig csak az elsőkről esik szó. A magyar zsidóság helyzetét ugyan nem tisztem bemutatni ebben a postban, de sajnos közöttük is akad pár olyan amelyik kezdve a kommunistákkal való szoros összefonódással, vagyonok és hatalmi pozíciók átmentésével ma már annyira integrálódott a hazai politika egyes párjaiba hogy megkerülhetetlen tényezővé vált. Megnézed milyen emberek jöttek szóba Gyurcsány helyetteseként és vagy zsidó vagy ex kommunista, vagy mind2. Szintén erősen lejt a honi talaj, legyen gazdaságilag (Sukoró), politikailag (SZDSZ, MSZP), a médiában pedig próbálj meg úgy kritizálni bármit ami ezekhez az érdekekhez kötődik hogy automatikusan leantiszemitáznak. Ha neked jogod van "magyar-idiotozni" akkor másnak is joga lehetne éppen zsidózni, amikor igaza van mert sajnos annyi minimális őszinteség is hiányzik belőled hogy elismerd, semmivel sem jobb rosszabb, szélsőségesebb nép a magyar mint a zsidó és vice versa. Van amiben a zsidóknak van igaza, van amiben a zsidózóknak. Ilyen egyszerű, de ha ezt leírod akkor egyik oldal sem fogad be, nem lehet megélni az ilyen cikkekből.

Ha egy zsidót, romát bármilyen sérelem éri automatikusan zeng a sajtó azért bántották "mert kisebbség", akkor tessék felvállalni akkor is ha éppen bűnözők, gyilkosok, háborús bűnösök, szervkereskedők vagy csicskáztatókról van szó. Ha ők gádzsózhatnak, gojozhatnak akkor miért ne lehetne zsidózni, cigányozni? Kizárólag akkor ha van relevanciája, sajnos Mo.-n egyre többször van mivel ha egyik oldalon állandóan felhozzák az "azért bántanak mert irigyek, gonoszak" akkor fordított esetben is alkalmazható, nácizás a zsidózás, cigányozás inverze. Azt hiszem ennyi elég is egyelőre, nem várom el hogy megértsd hiszen önkritikát kellene ahhoz gyakorolni és nem beállni valamelyik oldalra szarral dobálózni.

k.o._laci 2009.10.22. 15:59:02

Ja és a megoldás ugye az lenne, hogy a balos általánosítás (cigányozás, zsidózás, antiszemita szavak erőltetése minden létező esetben) és a jobboldali általánosítás (minden cigány, zsidó ilyen vagy olyan) helyett minden egyes adott történetben származástól függetlenül ki kellene mondani ki az esetleg hunyó. Akár magyar politika, akár média de lehet tőlem Izrael-Palesztin konfliktusokat is elemezgetni előítéletek nélkül, ellenben érvényben van az a tipikus bal-liberál görcs hogy soha de soha ne mondjuk semmi rosszat a kisebbségekről, inkább kenjük a többségi társadalomra vagy menjünk el a legnevetségesebb butaságokig (öngyűlölő cigányok meséje) de egyszer se valljuk be ha véletlenül igaza lenne a bíráló oldalnak. Amíg ez nem lesz meg, marad a folyamatos általánosítás a bal oldalon ... mindenki irigy, gyűlölködő, habzószájú antiszemita ellenben a Mohácsi félék egyidejűleg számon kérik a "ne általánosíts, ne legyenek előítéleteid" dogmákat. Így ez nem fog menni, vagy mindenki betartja vagy egyik sem, igaz a demokratáknak több eszük kellene hogy legyen ennek belátásához ... de ezek szerint nincsen, addig nem is változik semmi csak a polkorrekt duma árnyékában gyűlnek a problémák, feszültségek amíg egyszer ki nem durran mint valami gennyes pattanás, had ne mondjam kiknek a fejére fog visszahullani.

Bigskorpio 2009.10.22. 18:59:05

@ko_laci: Szép hosszú vélemény. Kicsit fals. Csak egy részlet (bár a többi részével sem értek egyet), talán elég szemléletes az érthetőséghez. "Ha ők gádzsózhatnak, gojozhatnak akkor miért ne lehetne zsidózni, cigányozni?" Ha igaz, hogy a média tele van zsidókkal, akkor gójozásból is legalább annyit kellene találni, mint zsidózásból, sőt még többet. Hol is vannak ezek a cikkek?
BS

k.o._laci 2009.10.22. 20:36:34

Abszolút nem szemléletes ha közel 50 mondatból (bár lehet annál is több) kiemeled pont a legirrelevánsabbat és azon lovagolva próbálod cáfolni a maradék 49-et. Meglepett volna ha egyetértettél volna velem, nem is kell csak ha már kiraksz ilyeneket a netre ne csodálkozz ha nem csak bólogató kommentek jönnek, ha jönnek egyáltalán mert amint látom nem sok embert érdekel jelenleg :)

Mindenesetre kicsit méltatlannak tartom ezt az érvelési technikát részedről mivel én is belemehettem volna egyes félmondatokba, de ha másképp nem megy akkor haladjunk betűről betűre:

Mást értünk mi zsidózás alatt, ezért félreérthetted a mondatot. Azt mondani valakire hogy xy zsidó, cigány önmagában csak egy tény, egy megállapítás ahogyan ők maguk között minket gojnak illetve gádzsónak hívnak. Hogy ezt írásban vagy szóban teszik e? Miért ha az emberek csak verbálisan zsidóznának és írásban nem akkor felmentenéd őket? Amíg nem volt internet addig nem lett volna zsidózás? Ugyan már, ez csak valamilyen téves logikai kiút amit keresel mert minden áron bele akarsz kötni valamibe. Tehát maradjunk annál inkább amiről én beszélek:
-ha azt mondom minden zsidó lány jól főz akkor az ugyan általánosítás de senkit sem zavar mivel pozitív színben tüntettem fel míg ha valami negatív tulajdonságukat emelném ki akkor azonnal jön az általánosítás, előítélet szöveg ezért soha nem ezen van a hangsúly hanem éppen úgy változik az érvelés ahonnan a szél fúj
-"a média tele van zsidókkal" ... nem ezt írtam, de ha megnézed a közszolgálati, kereskedelmi tv-k vagy a hírportálokat akkor rá fogsz jönni hogy minden a zsidókat érintő kérdésben egyetlenegy duma megy: antiszemita stb. ... így inkább úgy lenne a helyes hogy a honi média pozitívan diszkriminálja a kisebbségeket, de fura módon mindig csak azt a két kisebbséget melyeket már valszeg nem kell neked se bemutatnom. Az hogy ők mennyire kötődnek a jelenlegi kormánypártokhoz gondolom puszta véletlen. Pont ma olvastam egy régi indexes cikket, a fele arról szól milyen kényes egyáltalán bármit is leírni a zsidókkal kapcsolatban, akkor is ha csak üzleti sikereiket akarják bemutatni: index.hu/gazdasag/magyar/izrbf071206/

Summa summarum: Ha zsidó, roma az áldozat akkor azonnal beindul a rasszistázás, média és a fél kormány rohan a temetésekre míg fordított esetben amikor elkövető, tettes valamiben akkor már odáig is eljutnak hogy "ki a zsidó, ki a cigány?", antiszemitizmus, nehéz gyerekkora volt, gyerekcsíny és a szokásos mindenki náci általánosító szöveg. Ez a kettős mérce magasiskolája, csak indulatokat szül és hogy mennyire nem vált be azt láthatod a választási eredményeken. Szdsz megszűnőben míg a Jobbik felszálló ágon és ebben a bal oldalnak is rengeteg a felelőssége hogy 8 év kormányzás után ide jutottunk. Ott volt az a zseniális kampány ugyebár, plakátok az árpád sávosokkal még a kis szöveg és ennek tökéletes tükörképét készítették el amikor kisebbségekkel, narkósokkal, pedofilokkal helyettesítették a szélsőjobberek. Ugyanaz a színvonal ... persze tudom fáj beismerni és nyilvánvalóan nem is fogod hiszen ez a blog nem erről szól és azoknak íródott akik veled egyetértenek és nem is tervezik a közeljövőben hogy felülvizsgálják nézeteiket. Inkább gondolkozz el a magyaridiot/zsidoidiot/ciganyidiot.blog.hu verzión és az esetleges reakciókon. Azzal hogy beállsz n+1 ediknek a másik oldalt fikázni attól szvsz. nem tűnsz okosabbnak, de ha leírnád hogy ennek a "zsidózás" témának is két oldala van nem lennél népszerű se jobb se baloldalon pedig ha egyformán olvasod, elemzed őket akkor hamar meglátod az analógiákat, az egymást kioltó érveket. Ha csak az egyik oldal termékeit olvasod, nézed akkor lesz egy végtelen listád arról hogy kit miért lehet utálni a túloldalon, de nem kerülsz közelebb az objektív igazsághoz. Ez van :)

k.o._laci 2009.10.22. 20:45:10

ezt a részt elemezgesd a cikkből:

Tavaly már izraeli tulajdonban volt a legnagyobb budapesti lakóingatlan-beruházó cégek fele. A magyarországi üzletben egy szupergazdag família tűnt fel, sokan a magyar ingatlanbizniszből szedték meg magukat. Az antiszemita összeesküvés-elméleteket szívesen gyártó szélsőjobb orgánumokon kívül más nem nagyon foglalkozott a témával. Kényes ügy.

Az izraeli befektetők budapesti aktivitásáról, a fővárosi ingatlanbizniszben elért részesedéséről eddig soha nem készült pontos kimutatás. Az elmúlt évtizedben egyetlen elemző cég sem vállalkozott erre, pedig nehéz elképzelni, hogy a magyar gazdaság bármely más szektorában bármely más náció hasonló mértékű befolyásáról a szakmai vagy a laikus közönség évekig csak bizonytalan szóbeszéd alapján értesüljün.
Kényes kérdésben ki akarna tévedni?

Pedig az izraeli ingatlanoffenzíva régóta közismert: születtek is piaci jelentések, amelyek említést tettek róla, de ezek többnyire más külföldi befektetők szerepével összemosva vagy csak általánosságban utaltak a jelenségre. A budapesti ingatlanpiac trendjeiről számos tanácsadócég publikál rendszeresen negyed- vagy féléves helyzetjelentést. Néhány elemző céget megkérdezve kiderült, tudatosan hallgatták el a dolgot. A budapesti ingatlanpiacon kialakult helyzetről, amellyel a bennfentesek közül mindenki tisztában van, lényegében politikai - legalábbis a politikai korrektségnek eleget tevő - megfontolások alapján nem kerültek a nyilvánosság elé adatok. Az érintett vállalkozóktól ugyan soha nem érkezett erre vonatkozó kérés, egy monográfia elkészítését mégis mindenki kockázatosnak ítélte, tartva attól, hogy zsidózás lesz belőle. Ez viszont a milliárdos tranzakciók árnyékában nehezen tolerálható egy ugyanabban az üzleti körben mozgó tanácsadócég számára.

Nemcsak azért nem készültek ilyen anyagok, mert az elemzők féltek volna attól, hogy antiszemitának bélyegzik őket, hanem egyszerűen nem álltak redelkezésre megbízható adatok

k.o._laci 2009.10.22. 20:48:13

jól látható: kényes ügy, féltek a zsidózás és antiszemitizmus vádjától ... érdekes:) ugyanígy féltek volna ha teszem azt orosz befektetőkről lenne szó? Ezek után az a kijelentés hogy "a budapesti ingatlanpiac javarészt zsidó kézben van" zsidózás? Vagy pusztán tény?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 21:05:57

@ko_laci: a számtalan felhasznált karakter ellenére is úgy gondolom, hogy nem tudtál hozzátenni a témához, sem pro, sem kontra. véleményed legnagyobb hibája azonban az, hogy nem mondja meg: akkor most hogy legyen a zsidókkal, cigányokkal, meg azokkal, akiket még nem szeretünk?

azt írod, hogy nevezzük nevén a dolgokat. oké. ha ez megvan, hogyan tovább? erre nem adtál megoldást.

a zsidó-, és főként a cigánykérdés mai magyar társadalomban túlsúlyozott. ezzel próbáljuk kompenzálni mindazt a mulasztást, amit az elmúlt 20 (60, 1100) évben elkövettünk. mi, a nép.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 21:07:44

@ko_laci: ne de mi van akkor ha a magyrokat kezded el sznekben feltüntetni?

K. Géza magyar ittasan elütött egy bicilist. R. Klára magyar sikkasztott.

ez meg így hazaárulás, nem?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 21:09:15

@ko_laci: magyar vagyok, cseszed. ha változtatni akarunk, akkor először magunkon kell kezdeni. ezért a magyaridiot.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 21:13:01

@ko_laci: ezt elfogadom, de nem a zsidó aspektusát. sokkal inkább azt, hogy a budapesti ingatlanfejlesztések nem veszik figyelembe a vásrosképet.

azon persze érdemes lenne elgondolkozni, vajon miért érdeke mind a ballib mind a "nemzeti" vezetésű önkormányzatoknak kiárusítani a várost, és engedni, hogy mindenhova üveg és beton kockákat húzni.

közös a felelősség és mi, a NÉP tűrjük ezt el...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 21:21:44

@ko_laci: a pénz pénzt fial. a pénz ural. akár orosz, akár zsidó, akár magyar. gondolom, amikor magyar cégek terjeszkednek, akkor az nem zavar.

k.o._laci 2009.10.22. 22:04:38

@idelle: Akkor próbálok én is egyesével válaszolni a 4 postodra. Az hogy hány karakter nem kifogás tárgya, ez egy bonyolult dolog és sajnos ennyit meg is kíván. Persze lehetne mocskos ... -ózni de ennél ugye összetettebben gondolkodunk.

Ne haragudj de olyanokat írsz hogy elmosolyodok .. nem tudtam hozzátenni? A te cikked nem tett hozzá semmit eleve, most ezt visszapasszolod nekem. Jó :) Érted én nem kapom fel ilyenek miatt a vizet csak butaságnak tartom. A legnagyobb hibája az lenne hogy "véleményed legnagyobb hibája azonban az, hogy nem mondja meg: akkor most hogy legyen a zsidókkal, cigányokkal, meg azokkal, akiket még nem szeretünk?" Gondolom most kellene azt írnom hogy ki kell őket irtani és akkor végre jöhetnél a szokásos dumával:)

Amúgy képzeld el, ezek a csoportok nagyrészt el vannak egymás mellett, még ha nem is rajonganak egymásért és ezután is ez lesz. Sok más embert sem szeretek, pl. a régi (magyar !!!) tanáraimat de ettől még nem verem meg csak elküldöm a p---ba verbálisan. Btw. te mit csinálnál a szélsőjobberekkel akiket nem szeretsz?

k.o._laci 2009.10.22. 22:11:36

@idelle: A túlsúly az stimmel, hogy ezzel ki mit akar kompenzálni azt te biztosan jobban tudod mivel te magad vagy a magyar nép szócsöve:) Biztosan helyettem vagy a családom helyett is tudnál nyilatkozni ez ügyben, nincsenek akadályok. Nézd, van aki ilyen és van aki nem ilyen ... ez egy parttalan vita mert ha én A-t mondok te B-t így ezt a részt ugorjuk át.

Ha valaki magyar és bűncselekményt követ el azt én elítélem, származástól függetlenül is elítélem és nem fogom mentegetni, miközben ez egy jól bevált szokás egyes körökben. Ez a nagy különbség!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 22:30:18

@ko_laci: "te mit csinálnál a szélsőjobberekkel akiket nem szeretsz?"

a szélsőjobbság ott korlátos egy normális országban, hogy korlátozottak a jogaik. tehát ha a gyülekezési törvény határáig gyülekezhetnek, akkor OK.

ha a gárda a törvényes keretek között működhet, akkor "halálra" van ítélve. ehhez persze kellene egy erős rendőrség.

a szélsőséges nézeteknek van helye a társadalomban. egészen addig, amíg a törvényes kereteket betartják. és mivel ez ellentmondás, már válaszoltam is... :-)))

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 22:31:21

@ko_laci: "származástól függetlenül is elítélem"

ez a lényeg. ennek kell jogi kereteket teremteni és máris megoldottuk a problémát.

k.o._laci 2009.10.22. 22:36:08

Most már egybe válaszolnék mert nincs kedvem 3 ba írni.

Nézd a változás nem ott kezdődik ha te beállsz sokadiknak Fideszt vagy szélsőjobbereket szidni. Ezzel tele van a padlás:) Akkor kapsz objektív képet ha mindent, mindenkit elfogultság nélkül tudsz olvasni, amúgy mindig ugyanaz fog kijönni egész életeden át. Nincs egyetemes igazság egyik oldalon sem, minden kérdés külön vizsgálandó pártszimpátiától függetlenül így van amiben a zsidóknak van igaza, van amiben a náci jobbereknek és van amiben az egyes pártoknak. A zsidózás is kétélű dolog, a rasszizmus is oda vissza hat és minden oldalon, etnikumban vannak hülyék illetve értelmes emberek. Ha mindenáron változást akarnál akkor vagy erre hívnád fel a figyelmet, vagy felhoznál mondjuk 10-15 olyan zsidót aki bizonyítottan sokat tettek ezért az országért ezzel is javítva a megítélésüket. Érzelmek felkorbácsolásával, általánosítással és negatív előítéletek, közhelyek ismétlésével nem sokat érsz el, max. lesz pár új haverod akivel fröcsöghettek a nácikon, Fideszen.

A pénzzel kapcsolatban egyetértünk, én közgazdász vagyok így tudom jól. E téren sok butaságot hallani jobboldalon is. Amúgy fura hogy a norvég vagy svájci befektetőkkel szemben nem szólalnak fel a jobberek, talán velük nem igen volt eddig negatív tapasztalata senkinek. A zsidó üzletemberek megítélése ambivalens az egész világban, tuti mind rasszisták vagy valóban létezik ilyen és olyan zsidó üzletember, csak nekem magyarként soha nem jutna eszembe pl. az offshore milliárdokat eltüntető, privatizátor mágusokat, adócsaló magyar vállalkozókat védelmezni mivel ez mifelénk nem szokás. Ha róluk írnának egy izraeli portálon nem venném rasszizmusnak, hiszen létező jelenség illetve akinek nem inge ... ahogyan a betörő, verekedő, alkesz emberekkel sem fogok ideológia közösséget vállalni csak azért mert magyarok.

k.o._laci 2009.10.22. 22:37:30

@idelle: majd holnap folytajuk, most mennem kell!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 22:50:27

@ko_laci: nekem egyik jelenlegi politikai erő sem elfogadható.

k.o._laci 2009.10.23. 09:51:52

Látod megint eljutottunk egy olyan pontig ahol nagyon óvatosan kellene fogalmaznod. "a szélsőjobbság ott korlátos egy normális országban, hogy korlátozottak a jogaik" Tudnál mondani egy ilyen normális országot? Elmondom mi a bajom ezzel. Demokrácia van, ha tetszik ha nem ezek is csak emberek akik nézetei ugyan eltérnek az átlagtól de ezért nem lehet őket csak úgy "karanténba zárni" ala Gordon ugyanis legközelebb majd ők fognak téged karanténba zárni a tudod kikkel együtt. Veszélyes butaság ilyeneket mondani főleg egy me. részéről. Vannak törvények, van egy alkotmány és van a végrehajtó hatalom, ezek együttesen felügyelik és ha törvénysértést látnak akkor intézkednek. Sajnos itthon ezen intézmények abszolút politikai megrendelésre dolgoznak, ez is vissza fog nyalni majd ha már nem a jelenlegi kormány lesz hatalmon, lehet legközelebb majd a te szemedet lövik ki egy tüntetésen vagy téged vágnak be 2 hét előzetesre csak mert kimentél tüntetni. Ez mind kétélű fegyver, veszélyes és részben ennek is köszönheti a Jobbik a 15%-át. Gyülekezni, felvonulni és felszólalni bizonyos dolgok ellen nem tilos, ha igen akkor jövőre majd a meleg felvonulást is betiltják mert félelemkeltő? Ez csak kampányduma, tudjuk jól hogy miről is szól ez az egész, de aki a szélsőségeseket csak szélsőséges eszközökkel tudja kordában tartani az maga is szélsőségessé válik, semmivel sem lesz jobb mint az "ellenfele". A jogi keret mindenhez megvan csak senki sem tartja be mert a napi politikai érdek felülírja ezeket, ez óriási nagy baj. Majd akkor fogod igazán érezni ha egy jobber kormány ugyanezt csinálja veled 8 évig.

Az hogy neked egyik párt sem elfogadható ... na azért biztosan van akit jobban szeretsz a másiknál, Fidesz és Jobbereket annyit emlegeted hogy alig ha rajongasz értük:)

k.o._laci 2009.10.23. 11:00:31

+1 dolog Nem azért kellene erős rendőrség hogy a Gárdát rendszabályozza mivel azok felvonulgatáson kívül egyelőre még nem bántottak senkit. Fel lehet őket oszlatni ugyan, akkor ezek az emberek csuklyában mennek majd ki köveket dobálni, az biztosan jobb lesz? A rendőrséget ehelyett inkább oda kellene vezényelni ahol a MG felvonulgat, ugyanis vidéken kvázi megszűnt a közbiztonság és le van szarva aki ott lakik. Ezt az MG dolgot a kormány magának köszönheti mert a kisebbségeken kívül senki más érdekeivel nem foglalkozott 8 éven át, a szélsőjobb kampány pedig látjuk hogy mennyire nem vált be az EP választásokon, ellenben a Jobbik végtelenül egyszerű üzenetei pár 100.000 ember szerint nem csak üres szavak. Most hirtelen megerősítik a rendőrséget, helyi őrséget szerveznek Gordonék ... milyen meglepő, csak már 2002/3 ban is ezt kellett volna csinálni és semmi para nem lenne, Vona Gábor pedig még mindig füstös kis kocsmákban tartaná az előadásait nem a Napkeltében.

k.o._laci 2009.10.23. 11:01:22

szélsőjobb kampány=antiszélsőjobb kampány

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.26. 09:41:38

@ko_laci: "a Jobbik végtelenül egyszerű üzenetei pár 100.000 ember szerint nem csak üres szavak."

volt már ilyen a történelemben. sajnos a szofisztikált gondolkodás tálentumát nem kapták tömegek...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.26. 09:44:46

@ko_laci: "vagy felhoznál mondjuk 10-15 olyan zsidót aki bizonyítottan sokat tettek ezért az országért ezzel is javítva a megítélésüket."

HAHAHA! biztos sokat változtatna a zsidók megítélésén. ez gyerekes volt.

de ha már itt tartunk: tudtommal minden magyar származású Nobel-díjas zsidó származású volt. tehát ha a zsidók nem magyarok... :-))))

k.o._laci 2009.10.26. 14:32:31

idelle: Látod megint csak általánosítasz, bezzeg a másik oldalon pont ezt cikized ki. Nézd ha eddig nem láttad akkor ezután sem fogod látni a vidéki közbiztonság égbekiáltó hiányosságaid. Kedvencem amikor elmész otthonról és mire haza jössz lebontják a házadat, talán ezekkel kellene foglalkozni, pontosabban kellett volna és akkor most nem szűnne meg az SZDSZ, kedvenc pártod a Jobbik pedig nem állna 15%-on. Te ezt a vonalat folytatod amivel az SZDSZ már megbukott, legalább te a szofisztikált gondolkodó értelmesebb lehetnél. Gondolod hogy ezzel a seggfejmagyarozással (tag) többet érsz el mint azzal amit én javasoltam? Most én is soroljak fel neked bal, bal-lib. vagy zsidó összeesküvés elméleteket ahogyan te itt prezentálod a zsidók világuralmát? Mert tény hogy léteznek ezek MINDKÉT OLDALON, de inkább az értelmesebbeket kellene megszólítani, amennyiben te itt bármilyen változást, konstruktív kritikát vagy értéket szeretnél képviselni. Nem az alapján kellene szelektálni hogy Jobbik vagy zsidó, hanem hogy valaki épelméjű vagy idióta! Ha a Kurucinfó tükörképe a cél akkor semmi gond, többet nem is szólok a témához mert akkor valóban felesleges és további jó fröcsögést kívánok. Azt azonban tudd hogy ez esetben semmivel sem vagy jobb azoknál akiket lenézel, nevetségessé akarsz tenni.

k.o._laci 2009.10.26. 18:55:16

"de ha már itt tartunk: tudtommal minden magyar származású Nobel-díjas zsidó származású volt. tehát ha a zsidók nem magyarok... :-))))"

Ezt hol olvastad? Ha igaz akkor inkább erről kellene írnod és nem a Jobberek agyhalott szegmenséről.

k.o._laci 2009.10.26. 18:59:58

Na közben megnéztem, itt ezt írják: www.kfki.hu/chemonet/hun/teazo/nobel/nobeldij.html

A már jelzett ipari és mezôgazdasági fejlôdés igényelte a jól felkészült szakembereket. Ezzel kapcsolatban térünk ki arra a megkerülhetetlen kérdésre, hogy minek tulajdonítható a magyar kiválóságok között a zsidó származásúak nagy aránya. A kiegyezést követôen történt meg a zsidók emancipációja. (Az egyenjogúságot kimondó törvényt már az 1849. évi országgyûlés meghozta, de az a szabadságharc bukása miatt nem került érvénybe.) Ez addig elfojtott hatalmas energiákat szabadított fel, amihez hozzájárult a szellemi munkásság hagyományos tisztelete és megbecsülése a zsidók között. A magyar kis- és középnemesség, melynek soraiból a múlt században a magasabban iskolázottak nagy hányada került ki, nem elsôsorban a természettudományok iránt érdeklôdött.

Ezért, vagy legalábbis legfôként ezért, a megfelelô pályákra (mérnök, orvos, matematikus, fizikus, vegyész) elsôsorban a zsidó és a német származásúak kerültek, a nemesi rétegek fiait inkább a jogi és közigazgatási pályák vonzották. Az sem elhanyagolható, hogy - kényszerûségbôl - a zsidó származásúak közül, aki tehette, a legjobb európai egyetemeken folytatta egyetemi tanulmányait.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.26. 22:46:12

@ko_laci: "Gondolod hogy ezzel a seggfejmagyarozással (tag) többet érsz el mint azzal amit én javasoltam?"

már bocsánat, de ebben az országban 1100 év alatt senkifia értelmes ember nem ért el semmi láthatót vagy maradandót, úgyhogy én sem szeretnék semmit elérni.
írok, amíg lesz kedvem, ha nem lesz, abbahagyom. de hogy bármi is változzon itt, ugyan már!

és még egyszer: nem a 40+20 év tehet róla...

k.o._laci 2009.10.27. 08:52:09

Ars poeticának tökéletes. Én már nem is mondok semmit csak kérek egy kávét.:)

szita szita péntek 2010.04.24. 00:01:35

Nem mai már ez a post, de mit tegyek, ha most találtam ide?
Meglepően értelmes kommenteket volt módomban olvasni - szokatlan az ilyen ennél a témánál. (k.o._laci - grat.)

Nekem személy szerint alapvetően nincs bajom a zsidósággal. Azzal sincs problémám, hogy a multinacionális, talán jelentős részben zsidó tőke megeszi a "kis halat" - így talán hazánk (jelentős?) részét is. Nem gond. Ez már csak a tőke természete. A problémám ott van, hogy olyan jogokat vindikálnak maguknak, amely szerintem nem illeti meg őket: konkrétan nem lehet zsidózni, bizonyos esetekben ezzel akár köztörvényes bűnt követek el, jobb esetben sima illetlenséget. Miért? Ha nyugodtan kimondhatom, hogy pld. az olaszok kicsik, hangosak és idegesítőek, az amerikaiak buták, mint a tök és álszent, erőszakos despoták, ha nyíltan megkérdőjelezhetem szept. 11. valóságtartalmát, azzal még nem zárom ki magam az "úri közösség"-ből, max. külön utasnak tartanak, esetleg egyetértenek vele. Mitől szalonképtelen a zsidósággal kapcsolatos általánosítás? Úgy vélem nem kis mértékben épp az emberben ilyenkor természetesen felhorgadó dac önmagában is elegendő az előítéletesség létéhez.

Úgy érzem lassan, hogy a zsidóság legfontosabb öndefiníciója az antiszemitizmus áldozati szerepe. Egyfajta nemzedékeken átívelő kollektív bűntudat társadalomba plántálása. Mintha bizony nekem rosszul kéne éreznem magam a náci idők bűneiért. Nos nem érzem magam sárosnak ez ügyben, úgyhogy részemről lapozhatunk.

Az antiszemitizmus szó napjainkban politikai fegyver. Egy fegyver, ami NEM a zsidóság ellen irányul. Ezt rásütve hiteltelenné, bűnössé, utálat tárgyává lehet tenni gyakorlatilag mindent. Igazából érvelni sem kell ellene. Fura és szerintem nem normális. Már maga a szó is fura. Konkrétan egyetlen más kifejezés sem jut eszembe, ami más közösségre értelmezve legalább hasonlót jelentene. Magát a szót is meg kellene szüntetni - önmagában hordozza a veszélyt. Nem érzem, hogy a zsidóságot bármilyen értelemben is több jog illetné meg, mint mondjuk a balkezeseket. Ha holnap kiderülne, hogy a magyar üzleti élet 80%-át a balkezesek tartják kézben fenntartom magamnak a jogot, hogy ezt kimondhassam. Sőt, ha összeesküvés elméleteket akarok gyártani és a balkezesek világméretű összefogását sejdítem látni, hát had mondhassam el a véleményem. Legfeljebb hülyének néznek - de nem gonosznak! Nem mindegy!

Senkifia 2010.04.24. 01:43:29

@k.o._laci: az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy pl mikor én azt mondom: ő egy cigány,az nem feltétlenül pejoratív. A cigány,mint főnév,nem szitokszó, hanem származás megállapítás. vagyis tény Az,hogy bizonyos szövegkrnyezetben negatív felhangjai vannak, nem a többségi társadalom hibája. Ha én azt mondom, :Ádámka egy cigány gyerek, az tény. Miközben a háttérinformáció az,hogy Ádámka a fiam osztálytársa, a tanítónéni nagyon sokszor fennhangon dícséri az apjának,mert a gyerek illedelmes,jólnevelt,és jó tanuló. Tehát az,hogy Ádámka cigány, az tény. Mikor meg egy baloghartúr azt mondja rólam:gádzsó,azt teljes mértékben negatív felhanggal mondja. Lévén,hogy a "gádzsó" parasztot jelent,pejoratíve,mintegy lenézve azt,aki gádzsó. és minden nemcigány "gádzsó".
Szóval ezért nem ugyanaz,ha én azt mondom:cigány, ők meg rám hogy gádzsó.Nem magyar,nem fehér,nem sváb származású...hanem röviden és velősen:gádzsó... paraszt... És akkor ki a rasszista?
süti beállítások módosítása