Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Kandisz Nóra

2009.10.21. 12:37 idelle

A ma kismamái és kispapái többnyire még nem is éltek, amikor én már Ladó János Magyar utónévkönyve bekezdé- sének jótanácsait olvas- gattam, ami röviden arról szólt, hogy ha nem muszáj, ne kúrjunk ki gyerekünkkel a névadás során. Egyik példaként a címben jelzett nevet hozta fel, azt tanácsolva: a Kandisz vezetéknév mellé lehetőleg ne válasszuk a Nóra keresztnevet.

Nem kell Orsós Dzsenifernek lenni ahhoz, hogy az ember észrevegye: a névadások feltűnően nagy százalékában a "kedves" szülő a saját frusztrációit, feltűnési viszketegségét éli ki, és nincs tekintettel arra, hogy azzal az idióta névvel, amit ő extrának (extrémnek) és jónak, jópofának tart, a gyerekének majd részt kell vennie a társadalomban, nem utolsósorban meg is kell majd vele öregednie. Ugye Napsugár néni és Damián bácsi?

Fél füllel elkaptam, amint a bulvár okádékmédia arról tájékoztatott, hogy megszületett Sebestyén Balázs kisfia, aki a keresztségben a Benett nevet kapta.

És bár névvel nem viccelődünk, a hidegre való tekintettel én azért megkérdezem: mi van a kis Benetton?

Szólj hozzá!

Címkék: médiákok mókabóka ismertember kénegondolkozni szólítsondaganatnak

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr521465237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása