Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Köztudomásúlag

2009.10.21. 15:16 idelle

Képinnen

Tudom, hogy csaknem kéthetes a hír, de hát nem keresőszó az életemben a Jobbik. A többit kommentár nélkül, a lényeg kivastagítva (forrás: nol.hu):

A békéscsabai önkormányzat közgyűlése csütörtökön közmeghallgatást tartott, ahol felszólalt Szabóné Kocziha Tünde, a Jobbik békéscsabai vezetője, egyben a szervezet Békés megyei alelnöke. Mondandójában - egyebek mellett - azt kifogásolta, hogyan hangozhatott el az október 6-i városi megemlékezésen "a cionista és magyarellenes" Faludy György verse. Kocziha arra tett javaslatot, hogy a jövőben a városháza előzetesen kérje be a nemzeti ünnepségek helyi rendezvényeinek forgatókönyvét.

A Jobbik békéscsabai vezetőjének szavai ellen egyedül Vámos József szabaddemokrata képviselő tiltakozott, aki azt mondta: ember és ember, költő és költő között származás alapján senki nem tehet különbséget.

Megdöbbenésének adott hangot amiatt is, hogy cenzúra bevezetését javasolta a jobbikos vezető. Kifogásolta, hogy a súlyosan kirekesztő szavakat a testület, élén a polgármesterrel, nem utasította vissza.

Szabóné Kocziha Tünde kérdésünkre nem tudta megmondani, melyik Faludy-vers hangzott el. Mint kiderült, az Október 6 című. Azt mondta, ő nem zsidózott, ki sem ejtette a száján ezt a szót. Szavai szerint Faludy "köztudomásúlag magyarellenes költő volt, így e versével megbecstelenítették az aradi vértanúk emlékét".

Arra nem tudott választ adni, pontosan miben is állt Faludy magyarellenessége. Felvetésünkre közölte: nem tartaná cenzúrának, hogy egy-egy ünnepség forgatókönyvét előzetesen a városháza bekérné. "De ha ön így nevezi, akkor nevezze" - mondta.

* * *

Kicsi kunyhó,szerető szív,

Messze égbolt, tiszta, kék.

Fulladjon meg a Szabóné,

Lehetőleg máma még.

6 komment

Címkék: seggfejmagyar polifika nagyonmélyenlévőmagyar

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr11465550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dissipation 2009.10.21. 21:16:39

köszönöm..:-))
különösen azt a kis műremeket a végén!:D

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.21. 23:26:26

@dissipation: Nálad olvastam a hírt, a verseket, és kaptam ÉCÁT. :-)

szóval énköszi :)

Bigskorpio 2009.10.22. 08:52:52

Mi más várható egy jobbikostól?
Arra azért kiváncsi lennék, mit szóltak volna Radnótihoz? Nála magyarellenesebb költőt nem ismerek (pl.: Nem tudhatom)

dissipation 2009.10.22. 09:32:50

mindig is érdekesnek tartottam azt a felfogást, hogy aki "európai" vagy netán (pláne:P) világpolgár, az automatikusan magyarellenes....

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.22. 09:44:16

@dissipation: na ja. nem beszélve az "osztrák" - nyilván köcsög sváb - aradi vértanúk közül azokra, akik még magyarul sem vagy sem nagyon tudtak. ;-)

dissipation 2009.10.22. 09:53:01

@idelle: na, épp ők forognak a legjobban a sírjukban, mert a cionista Faludy versével emlékeztek meg róluk..:P
süti beállítások módosítása