Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Sematizálás

2009.10.22. 22:03 idelle

Akkor következhet el október 23-a igazi ünnepi jelentősége, amikor végre teljes konszenzus lesz 1956 megítélését illetően – mondta Navracsics Tibor az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségen csütörtök este Csornán. (A teljes cikk itt.)

Hát persze. Nem saját ötlet, máshol olvastam, de tökéletesen egyetértek azzal, hogy az '56-os forradalom leendő megítélése az 1848-49-es forradalom és szabadságharcéhoz fog konvergálni. Azaz kialakul majd egy idealista felfogás, amit kanonizálnak, és az attól való eltérés akkor is szentségtörés lesz, ha azt tények támasztják alá.

Az '56-os forradalomról sok tekintetben már most is idealisztikus kép él az emberek tudatában, betört üvegű, de ki nem fosztott kirakatokról, becsületkasszákról, és így tovább.

Ugyanakkor péládul szó sem esik a meglincselt, az ÁVÓ-hoz éppen csak besorozott 18 éves fiatalokról. Már most szentségtörés Nagy Imre töketlenségéről beszélni. Ennek a népnek sikerélmény kell a közelmúltból is, akkor is, ha az túlzás, lódítás vagy egyenesen hazugság.

Jön, jön, jön, jön a szép új világ. Még megvárom, amíg kiderítik, hogy a Fidesz jelenlegi vezérkarának felmenői (Nagypapák, mindenki Imre) egyként kergették ki az oroszokat '56-ban, aztán megyek és leiszom magamat. Leningrádban. Orosz vodkával.

43 komment

Címkék: hatalmiszóval seggfejmagyar polifika

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr951468670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k.o._laci 2009.10.23. 09:33:36

Aranyos ez a revizionista hozzáállás, jó lenne más történelmi eseményeket is hasonló lendülettel felülvizsgálni csak ugye van amit nem szabad:) Amúgy meg nem értem mit félsz Navracsicstól, mióta számít neked az Ő véleménye? Itt a blogod, leírhatod amit tudsz 56-ról és együtt vizionálhatjátok egyes olvasókkal az eljövendő Fidesz diktatúrát, ami csak jót fog tenni az olvasottságodnak ergo örülnöd kellene:P

scsaba1 2009.10.23. 09:52:03

"Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk."

Teddypompom 2009.10.23. 10:02:19

Esetleg megoszthatnád velünk a Tanácsköztársaság valódi arculatáról alkotot magvas gondolataidat is.

segabor 2009.10.23. 10:07:25

(a közönség állva tapsol eme produkcióhoz)

Van egy bölcs mondás, miszerint mindenki magából indul ki. A posztíró ezt remekül igazolta hűen a blog mottójához.

neurotikk! (törölt) 2009.10.23. 10:21:34

@segabor: ez csak egy nezopont szeintem, lehet igaz is meg nem is, de valoszinu ez nem ilyen binaris, hanem kicsit ez, kicsit az. Kar hogy ez nalunk nehezn kezelheto, fekete/feher, igaz/hamis, a binaris dolgok leteznek, koztuk semmi. Vagy kompromisszu nekul kiallunk valami mellett, vagy 100% elutasitjuk. Binaris orszag.
Na meg kicsit ki van nagyitva ez a nezopont pluszban, nagyobbnak latszik mint a nagy kepben normal. De ott van.
A tied is egy erdekes megjegyzes, te is magadbol, a neved elejebol indulsz ki tan? : )

midnight coder 2009.10.23. 10:25:20

A történelemszemlélet már csak ilyen kanonizálós. Lásd anno a partizánok akik ugye 40 éven át a csúf gonosz nácik ellen harcoló hősök voltak, holott a valóságban gyakran pont ugyanakkora gazemberek voltak, sőt... Vagy a felszabadító hős szovjet hadsereg ami a valóságban pont ugyanolyan megszálló hadsereg volt mint a nácik, csak valamivel tovább maradtak. A hősiességet meg egyrészt a megfelelő mennyiségű alkohol biztosította, másrészt hogy néha hátulról lelőtték a visszafordulókat... És a Nagy Októberiről már nem is szólva.

Ami pedig szvsz ennél sokkal nagyobb gáz az az hogy míg a nácik 6 millió zsidóját minden héten felemlegeti a média, addig a komcsik 120 millió ártatlan áldozatáról mély kuss van.

hapcika 2009.10.23. 10:27:23

Akkor lesz jó, ha csak egy központi ünnepség lesz mindenütt, pártok nélkül. Addig meg mindenki ünnepeljen otthon.

hapcika 2009.10.23. 10:31:18

@midnight coder:Oszt' hol írtották ily lelkesen az embereket?

budai zöld 2009.10.23. 10:32:49

Mennyivel EU-konformabb lenne, ha csak 'sajnálatos eseményekként', zavargásokként, eetleg egyáltalán nem emlékeznénk 1956. október 23-ra.

De ez a forradalom és szabadságharc dolog annyira szánalmasan magyaros. Csak nálunk fordulhat elö, hogy idealizáljuk a történelmet.

Beszéljünk inkább arról, hogy Mátyás király egy karrierista, félrekúrós despota volt, aki széjjeladóztatta a népet, hogy kedvére háborúzhasson. Más normális országban legalábbis 'ellentmondásos személyiség'-ként emlékeznének rá.

Rettegjünk tehát a jövötöl, amikor majd a patásördög betiltja, hogy ezekröl a nagy igazságokról nyíltan beszéljünk.

padisah 2009.10.23. 10:52:11

nekem az a bajom 56-al, hogy először is nem volt az olyan határozottan kommunista és szocializmus ellenes, mint ahogy az utókor azt láttatni akarja

valójában az 56os forradalom győzelme esetén is egy eredendően baloldali értékrendű, de demokratikusabb, többpártrendszerű, viszont államközpontú ország jöhetett volna létre

a másik ami most az indexes cikkek kapcsán jutott eszembe, hogy a magyarok, ahogy máskor is, külső segítségért megy a sírás, ami elég nyilvánvaló hogy nem fog megérkezni, ahelyett hogy a saját erejére támaszkodjon. Ez nagyon jól illusztrálja a magyar gyengeségtudatot.

nagyon szomorú, hogy gyakorlatilag az 56os szimpátia a magyarok felé a lúzernek kijáró lesajnáló, némi bűntudattal vegyes szimnpátia (a nyugat részéről), nekünk asszem sokkal-sokkal jobb lenne ha 56ról úgy emlékezhtnénk vissza, hogy kinyírtunk egy 5 éves partizánháborúban 40-50 ezer orosz katonát, kilőttünk 1000-2000 harckocsit, a az egész világ utál minket, és sok magyar is meghalt emiatt, de a végén megnyertük

de ilyenre a magyar mentalitás nem képes, még 56 alatt sem volt egység, ha nincs az orosz beavatkozás akkor esetleg évekig polgárháború lett volna a kommunista magyarok, a demokrata magyarok, meg esetleg a fasisztoid magyarok között, és főleg nem állt volna a függetlenség eszméje mellé elgenedő ember, hogy abból komoly ellenállás alakulhasson ki

mert ami történt az alig több mint szimbólikus ellenállás volt összesen kevesebb mint 2000 fegyveres részvételével

spacedevil 2009.10.23. 11:17:54

A VILÁG MÉG MA IS A STAR WARS MIATT BECSÜLI A SÓLYOM NEVET!!!

is 2009.10.23. 11:25:29

@padisah: nana, leírták, hogy október 23-án 200 000 ember volt a Kossuth téren (ennyi kb. el is fért akkoriban). tényleg a tömegbe lőttek sokszor, sok helyen, sok halálos áldozattal. bármely helyzetben (nagy francia forradalom pl., de a 48-as szabadságharc is) legfeljebb az emberek 10-20%-a harcol, a többi akkor is a hátországban tevékenykedik, messze minden akciótól.

és az is igaz, hogy az 54-es lengyel felkelés, és az 55-ös osztrák négyhatalmi egyezmény, amely Ausztirának semlegességet adott, meg Rákosi elmozdítása után a nép tényleg azt hitte, hogy majd mi is az osztrák semlegességhez hasonlót tudunk csinálni, csak mi a szocialista oldalon. mert kapitalizmust az elején nem sokan akartak. Nagy Imrét a tömeg csak mint emberarcú szocialistát (egybként moszkovita kommunistát) követelte magának.

szerintem Pozsgay-nak és Gorbacsovnak van igaza: ez ugyan szabadságharc volt, de nem volt forradalom, hanem népfelkelés; és az első pillanattól bukásra volt ítélve a nemzetközi helyzet miatt. és ugyanúgy meg kell adni mindkét oldal áldozatainak (aki áldozat volt) a tisztességet, mert 48 tanulsága is az volt, hogy a románok, szerbek, szlovákok annyira megutáltak minket 48 miatt, hogy aztán abból lett Trianon. és most ugyanezt akarják eljátszani 56-tal is, hogy az egyik oldal ki akarja szorítani a másikat, ugyanúgy, ahogy előtte 33 évig a másik oldal szorította ki az egyiket. a nemzeti megbékélés akor jön el, ha Mécs Imrét SZDSZ-es, MSZP-s mivoltában is tisztelettel emlegetik, mert ő is 56-os halálraítélt, és nem az utólagos helyezkedés alapján döntjük el, hogy ki a jó 56-os, és ki nem; s ha lesz kormánytól függetlenül minden évben az állam által megkoszorúzott emléktáblája a köztársaság téren agyonlőtt sorkatonáknak is, mint 56 áldozatainak.

is 2009.10.23. 11:26:41

@is: hogy egy példát mondjak, a National Geographic összehozott egy német és egy amcsi veteránt, akik a D-napon egymást lőtték. és kezet fogtak, és együtt emlékeztek. na ez a megbékélés.

k.o._laci 2009.10.23. 11:36:24

@padisah: Ha már szóba jött a nagy egység hiánya Mo-n akkor kérlek mutassál már nekem még egy olyan országot ahol a helyi baloldal és a bal-lib. értelmiség nagy része ekkora lelkesedéssel relativizálja a kiemelt történelmi eseményeket. Trianon, 56 és 48/49 kedvelt céltábla mivel ilyenkor lehet egy jót mélymagyarozni, aggódni a szélsőségesek miatt vagy kifigurázni a nemzeti, nacionalista gondolkodást. Olyan országot sem nagyon találsz ahol az exkommer vezetők ma demokrata, liberális néven vagy mint pl. egy exmaoista Demszky márc. 15.-én prédikálnak azokon az ünnepeken melyet 20-30 éve nagy ívben elkerültek, betiltottak. Szerintem a magyarok semmivel sem siránkoznak többet mint más népek, csak nincs akkora pr-ja egy Holodomornak, Gulágoknak, 56-nak mint "egyeseknek". Az hogy várták a Nyugat segítségét szerintem nem bűn, inkább az a nevetséges hogy milyen alkuk vezettek ahhoz hogy jó magasról le lettünk szarva. Nincs ezzel baj, az élet nem igazságos de ettől még azért had ne örüljünk már annak ha így történt. A magyar összetartásról nehéz addig beszélni amíg az ország egyik felének nem a magyar érdekek szerepelnek az első helyen, más országokban a baloldaliság nem ezt jelenti és talán erről is illene példát venni.

Pelso.. 2009.10.23. 11:43:24

Milyen szép is lenne, ha ez a szánalmas Navracsics a megemlékezést nem napi politizálással kötné össze.

hapcika 2009.10.23. 11:57:47

@DV: Még nincs egálba. Magyarországon a komcsi áldozatok számát 27000 becsülik az oldalon, beleértve az évszázad összest. A holokauszt során 600000 magyar zsidót és kb. 150000 cigányt írtottak ki. A Szovjetuniót, vagy Kínát felemlegetni meg hülyeség.

hapcika 2009.10.23. 11:59:47

@is: Ne téveszd össze okt.23.-t, okt. 25.-vel.

Invictus 2009.10.23. 12:17:18

"Ugyanakkor péládul szó sem esik a meglincselt, az ÁVÓ-hoz éppen csak besorozott 18 éves fiatalokról"

Ne haragudj, de ez a fasság bűzlik a kádárista propagandától... A Köztársaság térre gondolsz? Igen, ott meglincseltek 24 védőt a Pártház elfoglalása után, akik közül 9 kiskatona volt. Ennyi, több meglincselt kiskatonáról nincs tudomásunk. Nem tudom, a franciák pl. akiknek fő nemzeti ünnepük a forradalmuk évfordulója, megemlékeznek-e a Bastille meglincselt védőiről. Akik szintén megadták magukat, utána lemészárolták őket.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.23. 14:36:44

@Invictus: "Ennyi, több meglincselt kiskatonáról nincs tudomásunk."

tudom. és ez baj.

k.o._laci 2009.10.23. 15:02:30

@hapcika: persze meg véletlenül emigrált pár 100.000 magyar plusz Gulágba is ment még 1-szer ugyanennyi, a vagyonelkobzásokról, kitelepítésekről nem is beszélve. A Holodomor amúgy dettó 6 mió ember csak ez nem érdekel senkit a világon, nem úgy a másik 6 mió. Minden nép foglalkozzon a saját áldozataival, problémáival és ezek a magyarok esetében elsősorban Trianon és 56 és a kommunisták. Az hogy a kommunizmusban több ember halt meg mint a nácik alatt szimpla tény, hogy földrajzilag éppen hol az már csak azért is vicces mivel akkor a HC 6mió áldozatából is csak a magyarokat kellene megsiratni? A másik hogy amíg az NSDAP és SS maradéktalanul fel lett számolva, mindenki sitten vagy kinyírva teljes vagyonelkobzás mellett addig 20 évvel a rendszerváltás után is Apró Antal veje egy zsidóktól elkobzott villából járt be dolgozni 5 éven át, volt már pufajkás, ÁVH-s és 3/3-as miniszterelnökünk is és a fél kormány most is MSZMP/KISZ káder. Valszeg ezért nem sietnek annyira megemlékezni a kommunizmus áldozatairól kis hazánkban. Ezért is nehéz várni a nagy megbékélést amíg ezek az emberek a politika közelében ügyeskednek. Orbánnak ugyanúgy nyugdíjban lenne a helye csak más okból, ezt nem vitatom.

neurotikk! (törölt) 2009.10.23. 18:01:51

En sem ertem igazan mi ez a nagy felhajtas 56 korul. Mar 20 eve kozepiskolaskent sem ertettem minek meg egy szabadsagharc unnep vagy mi, es mit porog nagy hanggal ez a sok ember, es egyesek miert verik a melluket, miert is jo most nekunk meg ez is ENNYIRE, ilyen erovel, es szegyen, nem szegyen, dontse el mindenki a dondolkodasmodja alapjan, de ma sem ertem.
Mar akkor is tulkompenzacionak ereztem, olyasminek amibe sertett vesztesek tudnak kapaszkodni es revansot venni, most pedig plane, mikor aki szereplesi es megmondovagyat akarja tornaztatni az is plusz ratelepszik nagy hanggal magabiztosan, az erkolcsi eszmere, azonositva magat az Eszmevel, masokat kikozositve belole. Nagyon nem ertem en az olyan nemzeti unnepet amikor a nemzet egyik fele revansot vesz a masikon, talan kicsit tulozva is?
Az egyik eszmet is kikezdik a haszonlesok, mint a masikat. Mint a kommunizmusban is kihasznaltak az eredetileg jo szandeku kezdemenyezest, voltak akik egyenlobbek voltak az egyenlok kozott, hasonlo tortenik ma is, tulkompenzal a kritikus csoport, es kozejuk is bevonulnak a haszonlesok, akik korabban az epp eros eszme mellett voltak. Kommunistazni ma divat, te tul altalanosito, nem csak a haszonlesoket es a hatalommanias bunozoket illetik vele hanem barkit aki akar csinalt is es jot, de ugy altalaban berkit aki nem ert egyet az aktualis divatos iranyvonallal. Igy komolytalan az egesz.
Azt hiszem oktober 23 minden ambivalens erzesem ellenere - es mert keptelenseg is tisztan latni a tularado erzelmek kozott - azert tiszteletremelto volt. Na de nemzeti unnep? Szerintem annak sok, nekem ennyire nem jelent sokat, mint azoknak akiknek keresztbe tettek es meg ma is itt vannak koztunk. Ok unnepeljenek, en pedig majd emlekszem erre is mint sok mas fontos esemenyre a tortenelemben, de hiaba varjak, hogy egyetertsek vagy ertsem az egeszet. Zavaros az egesz.

k.o._laci 2009.10.23. 23:12:13

Nem azért de inkább az a zavaros amit te írtál:) Szerintem ugyanakkora a felhajtás mint minden más országban a hasonló ünnepeken. Kevered a forradalmat a szabadságharccal magyarán az sem tudod melyik dátum mihez köthető, ezek után nehéz lesz elmagyarázni a többit. Az összes létező eseményre mindig is rátelepszik mindegyik párt, elég ha meghallgatod pl. Demszky márc. 15.-ei beszédét ahhoz képest Navracsics egy kis halovány fény az éjszakában. Kommunistázni abszolút nem általánosító, aki valaha MszmP, ÁVÓ stb. tag volt arra joggal mondják hogy kommunista, márpedig ezek ma már nem titkok így kis utánanézéssel megtudhatod de inkább ne is foglalkozz vele mert ahogy magad is írod, nem érted. Amúgy meg nem kell ilyenkor semmi speciálisat tenned, senki nem vár el tőled semmit csak legközelebb majd a többi emléknapon is írd le ugyanezt, akkor elhiszem hogy komolyan gondolod.

k.o._laci 2009.10.23. 23:13:47

Azért az csak eljutott hozzád is hogy közel 50 évig kommunista diktatúra volt Mo-n vagy ez is kimaradt?

neurotikk! (törölt) 2009.10.24. 00:49:39

@ko_laci: anyam is parttag volt, egesz eleteben ket kezevel dolgozott es termelt, segedmunkaskent. Rola is beszelnek akik mocskos kommunistaznak egyesek? Ha azt gondolod igen akkor te nem ertesz de semmit.
Roviden: pont az volt a lenyege a beszolasomnak, hogy ratelepedik mindenfele tulzo kozeg egy unnepre, egy kivalasztott esemenyre, es hirdeti magat es gyalaz mast valogatas nelkul, nem az egyeneket, akik tenyleg rosszat tettek, hanem gepiesen valami jel alapjan amihez velt tulajdonsagokat tarsitanak.
Es megint, amit nem ertek a nagy porgest, es hogy miert kell meg ezt is hozzaadni, naes hogy forradalom vagy szabadsagharc? Lesz egy uj besorolas vagy cimke es mar ahhoz is keresunk egy onfenyezesre alkalmas unnepet?! Nevezektanon akarsz lovagoni? Igenis nem ertem es jobban tenned ha elmagyaraznad a helyett hogy elkuldesz a francba. Menj te a francba!
Kepmutato barmok vettek at es tettek tonkre az egeszet, es sokszor azok a legkepmutatobb tulzok akik pedig tszteletet erdemelnenek a tetteikert, mert fontos volt. Csak megy a kodosites es a tulmisztifikalas.
Nem fogadom el hogy ratelepednek a rendezvenyekre a partok, ez nem magyarazat es nem igazol semmit.

A diktaturat meg gondold at te, mennyire volt ez egyertelmuen rossz. Minden perce? Minden apro lepes? Mindenki aki akkor elt?
Szuklatokuru es ugyanolyan altalanosito vagy mint akik ratelepulnek az unnepre es kommunistaznak valogatas nelkul.
Csak a gyengek kedveert, nem dicsertem a kommunista 'diktatura'-t. De nem is itelem el agyatlanul.
Sok hulye binaris.

.... elnezest a porgesert.

k.o._laci 2009.10.24. 02:54:36

Ja hogy te vagy a "bináris" ... az a gondolat amúgy teljesen rendben volt, ellenben amit előbb írtál az pont nem fedi ennek a lényegét. Leírtad többször hogy nem érted, zavaros most akkor ebből én mégis mit szűrjek le? A másik hogy sehol nem lettél elküldve a francba, szóval ezeket a haluidat ne vetítsd ki rám kérlek. Próbáljuk meg utoljára és ha nem megy akkor mindenki megy tovább és nem kell hisztizni, max. más a véleményünk. Sorrendben haladnék:

- Ki beszél Anyádról? Amúgy ez egy érdekes kérdés, de akkor nézzük a másik oldalról. Sokan nem léptek be a pártba, akkor sem ha ezért börtön, meghurcolás vagy egyéb gáz érte őket. Sokak eleve be se léphettek mert vagy kulák, vagy osztályidegen vagy mittomén milyen hülyeségek miatt tették tönkre több mió ember életét. Voltak akik pl. beköltöztek az én sváb nagyszüleim házába, ők mehettek a gyárba dolgozni és laktak rokonoknál míg aki beköltözött szépen jelentgette föl a fél falut és vitték el az embereket miatta. Regényeket lehetne erről írni, a lényeg az hogy ÉN kizárólag MSZMP, ÁVH PÁRTFUNKCIONÁRIUSOKRÓL beszéltem. Aki ÁVH-s az is kommer, mert aki embereket kínoz, öl azt én nem fogom felmenteni. Mindig is volt alternatíva csak kényelmesebb volt igent mondani és úgy érvényesülni. Ha Mutterod nem bántott senkit, nem jelentgetett fel senkit akkor az én szememben nem túl szimpatikus, de nem is ítélem el. Akik régen éltek jól tudták kik az igazi komcsik, ez ma nem titok. Olvass utána.
-Ne haragudj de milyen réteg telepedik mire? Ma pl. kitüntettek rengeteg volt MSZMP-s kádert a jó szolgálataikért, egy olyan napon ami a kommerek elleni harcról szólt. Exmaoista Demszky, ellentüntetést szervezett márc 15. ellen a 70-es években ma pedig Ő mondhat beszédet és aktuálpolitikai siránkozássá zülleszti le azt. Egy jobboldali politikus had szólaljon már meg akkor, talán több köze van hozzá. Képzeld el hogy egy Holocaust emléknapon az ex nyilasokat tüntetné ki Orbán Viktor ... az tény hogy nem kellene senkinek sem erre használnia, de még is így van ha elfogadod ha nem.
-Azért te ... zseni mert a kettő nem uaz: 1.) 56-os forradalom 2.) 1848/49-es szabadságharc két külön történelmi esemény amit így különböztetnek meg a köznyelvben, tulajdonképpen mind2 forradalom, a 48/49 pedig még szabadságharc pluszban.
-Nem tudom ki és mivel tette tönkre jobban az ünnepedet, majd kifejted ha akarod:)
-Hát az utolsó bekezdés a legmelegebb, kár hogy eddig tartogattad ezt a hülyeséget mert sok időt megspóroltál vele. Kár személyeskedned, ettől nem tűnsz okosabbnak csak magadat győzködöd ahelyett hogy elgondolkodnál azon miket írsz. DIKTATÚRA NEM LENNE EGYÉRTELMŰEN ROSSZ? VOLTAK BOLDOG PERCEK? Atyaég, hát ne haragudj de a végén még Hitler is jó arc volt, Sztálin is egy kedves öregember. Teljesen felesleges folytatni mert ezzel nem lehet vitába szállni, majd személyeskedsz párat mert eleve nem fogod érteni amit írtam és akkor majd megnyugtatod magad hogy a kommunista diktatúra nem is volt olyan rossz dolog, főleg mit 56-oznak itt ezek a hülye magyarok. Sok sikert a továbbiakban de ez nekem túl sokk:)

k.o._laci 2009.10.24. 03:07:00

Az MSZMP-ben igazad volt, nem voltam elég egyértelmű ezt aláírom. Mondjuk kérdezd meg a zsidókat mit gondolnak a volt NSDAP tagokról ... nem hinném hogy rajonganak értük, de én azt gondolom hogy egy részük nem önszántukból került oda ahogyan az MSZMP-be sem, amíg nem bántott (közvetve) tettlegesen valakit, nem nyomta fel az embereket (közvetlenül), nem jutott jogosulatlanul előnyhöz, nagy vagyonhoz csak csendben élte kis életét azokat én a magam részéről soha nem veszem egy lapon a főkolomposokkal. Ennyit a bináris összeesküvés elméletedről.

neurotikk! (törölt) 2009.10.24. 18:18:04

Megiscsak anyamrol beszeltel 'zseni', kozvetve. Mert szerinted jogos altalanositani. Kommunizmus rossz, ha rossz akkor nincs jo, kesz. Egybites agy, vagy ez, vagy az, kesz. Meg jo hogy lattad vegre mit akarok mondani anyam peldajan keresztul, talan rad megsem ervenyes, csak ugy latszott elsore.
Meg csak annyit, igy csak a cimke alapjan, a kommunista diktatura, az elvek alapjan elkovetett elnyomas - mellesleg az elvek megeroszakolasa - arra nem mondtam hogy jo, hanem hogy alatta tortentek jo dolgok is, nem csak ez az egy dolog volt akkor. Es erre is mondtam, hogy binaris agy, egy dolog fer bele aztan ezen csamcsog, nem nez korul.
Amugy meg mit zavar hogy szemelyeskedek, szarsz a gondolataimra - na jo en is a tiedre mostmar -, akkor meg nem mindegy neked mit mondok? : )
A magad fajtak miatt szar hely ez a Magyarorszag, nem jobb mint a diktaturaban. Sot. Akkor volt kit utalni, egyes szemelyeket, ma aki teheti beall a tulkompenzalt revansba es masok elnyomasaba, valogatas nelkuli elitelesebe, gondolkodas nelkul, latszat alapjan. A buta tomegeket nehezebb utalni mint az arccal rendelkezoeket. Na meg ha arcot is vallalnak, inkabb szanalmas mint utalatos.

(es megint a gyengek kedveert, kihangsulyozom ujra, nyugodtam maguk kore sorolhatod ujra magad, mondvan szemelyeskedek, ha gondolod, rajtad all en nem teszem elore, semmi gondom a forradalommal/szabadsagharccal - gondoltam, hogy ez nem egzakt tudomany, szokas -, le a kalappal azok elott akik csinaltak, tobbet tettek mint anyam pl., akarmi is volt a motivaciojuk aktualisan mikor neki mentek a rossz iranyba elkanyarodott kommunizmusnak, csak azokkal akik a valtozas farvizen uszva gyuloletet szitanak most valogatas es gondolkodas nelkul, mint a kommunizmus rossz oldalanak csatlosai anno, azokkal. Szanalmas es elkeserito.)

Mentem es te is mehet ahova akarsz.

k.o._laci 2009.10.24. 22:10:12

Beela: Most koccintunk páran az egészségedre (Anyádéra is) mert ennyi hülyeségre inni kell, amit te összehordasz. Te magyarázol a bináris agyról amikor egy összetett mondatot nem tudsz értelmezni, nemhogy több bekezdést. Felesleges lenne rád több karaktert pazarolni, biztos valamit kompenzálni szeretnél Anyád miatt és pont október 23-án fejtegeted a kommunizmus szépségeit, kár hogy egyetlen egy konkrétum nem hangzott el eddig mi is az ami ennyire jó lett volna. A többit beszéld meg Anyáddal mert nem vagyok gyógypedagógus hogy számodra érthetőbb legyek.

k.o._laci 2009.10.24. 22:15:39

Az általánosításról pedig annyit Beela hogy vezesd már le nekem a szarevés szépségeit pl., ha szerinted nincsenek egyértelműen rossz vagy jó dolgok az életben. Biztosan ott is vannak jó percek?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.26. 22:40:08

@ko_laci: "jó lenne más történelmi eseményeket is hasonló lendülettel felülvizsgálni csak ugye van amit nem szabad:)"

mondjál már olyat, amit nem szabad! tucatszámra jelennek meg könyvek.

de például érdekes lenne feldolgozni a 98-2002 közötti kormányülések hanganyagát. ha érted, mire gondolok...

"gyütt vizionálhatjátok egyes olvasókkal az eljövendő Fidesz diktatúrát, ami csak jót fog tenni az olvasottságodnak ergo örülnöd kellene:P"

most még viccesnek gondolod a Fidesz-diktatúrát...

jut eszembe: tudtad, hogy Navracsics papája ejtőernyős pártkáderként került az egyik veszprém gimnázium élére, még az átkosban? (egyébként jó igazgató volt, a "büdös komcsi"-ja :-)

szóval a világ nem fekete-fehér...

k.o._laci 2009.10.27. 08:47:20

Jajj idelle nem félsz hogy ilyenkor rád szakad a plafon ahol éppen ülsz? Ekkorákat csúsztatni, de komolyan:) Ott kezdődik hogy neked eddig 9 ÁVÓS gyereket sikerült megsiratnod 56 kapcsán, akkor remélem a Holocaust emléknapon is gondolsz a fiatal SS katonákra. Tulajdonképpen nekem semmi bajom azzal ha új tények merülnek fel egy ilyen esemény kapcsán, inkább az érintett csoportok reagálnak erre túl érzékenyen és ha kormány közelben vannak akkor be is tilthatják az ún. revizionizmust, ami természetesen nem egyenlő a tagadással. Talán nekik kellene elmagyaráznod hogy a világ nem fekete-fehér. A Fidesz diktatúra egy vicc volt, ha komolyan veszed akkor ismét eljutottunk a zsidó világuralom színvonalhoz. Tudjuk, a Pokornyi faterja is kommer volt és erről már Beelával folytatott beszélgetésem során kifejeztem a véleményemet, kit milyen szinten tartok "büdöskomcsinak" vagy sem. Olvass utána. Talán nem meglepő számodra hogy a "nem fekete-fehér" világ ellenére emberek milliói CSAK a negatív oldalát láthatták, tapasztalhatták a kommunizmusnak és ezek után nem fognak ömlengve beszélni róla. Még mindig várom a kommunizmus romantikus, előnyös oldalát bemutató postokat.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.27. 09:16:00

@ko_laci: "Ott kezdődik hogy neked eddig 9 ÁVÓS gyereket sikerült megsiratnod 56 kapcsán, akkor remélem a Holocaust emléknapon is gondolsz a fiatal SS katonákra."

persze a személyes élmény nem történelem, de amikor az egyik legjobb barátod apja sírva idézi fel, hogy a rokona éppen csak besorozott 18 éves fiát 56-ban teherkocsi platóján hozták haza, mert a "forradalmi" tömeg meglincselte, akkor azon nem tudok jót kacagni.

ugyanígy, drága barátom, a kulák nagyapám bújtatta a faluja párttiktárának családját az egyik szobájában, miközben a másikban pálinkagőzös "forradalmárok" arról értekeztek, hogyan kellene megkeresni és fellógatni a párttitkár elvtársat.
"hálából" a második téeszesítés alkalmával el is vették mindenét.

nesze nektek forradalmat, meg egységes megítélést. annyit szerettem volna mondani, hoyg a sematizálás rossz dolog.

"A Fidesz diktatúra egy vicc volt"

mint minden hatalom/uralomnak, annak is megvoltak a diktatórikus vonásai. de majd figyeld a Fidesz-Jobbik kétharmadot! lesz egypártrendszer, úgyis anniyra szereti a nép!

"emberek milliói CSAK a negatív oldalát láthatták, tapasztalhatták a kommunizmusnak és ezek után nem fognak ömlengve beszélni róla."

ja, tudom. Kádár népe Trabanton hozta a Gorenjét a legszörnyűbb időkben. aza bajom, hogy most DIVAT antikommunistának lenni. és Jobbik gyűlésre járni a meleg panelból. ahelyett, hogy vert vályog házakból az udvari budira járna lefagyatni a seggét ez a jobbágy nép.
MIKOR, kérdem én, mikor volt jó a népnek? soha olyan jól nem élt a magyar nép, mint a szocializmus utolsó két évtizedében.
ezért van kádári nosztalgia, és ezért kívánják vissza egyesek a langymeleg diktatúrát.

k.o._laci 2009.10.27. 10:47:29

Na látod akkor magad is leírod, elfogult vagy mert a család így meg úgy. Én is jöhetnék a családommal, de inkább maradjunk az objektív tényeknél, arányoknál. Azt csak halkan jegyzem meg hogy az ÁVÓS gyerekek haláláról elsősorban az ÁVÓ és a kommunista diktatúra tehet, mivel alapesetben nem magyar népi sport lincselés. A gulyáskommunizmust ne akard már összemosni azzal hogy ez a rendszer a megfélemlítésre, erőszakra és az emberi jogok lábbal tiprására alapult, 100.000-eket vittek Gulágba, menekültek el vagy lettek földönfutóvá, osztályidegenné teljes vagyonelkobzás mellett. A többit tudja mindeki, felesleges újra elmondani. Ezt nem kompenzálja a Gorenje hűtő, sem az hogy olcsó volt a kenyér. Max. a te világodban:)

Az hogy mi a divat, arról én is tudnék mesélni ill. az ilyen egypártrendszer badarságokkal eleve felesleges vitába szállni, zsidó világuralom reloaded:)

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.27. 10:55:19

@ko_laci: "Na látod akkor magad is leírod, elfogult vagy mert a család így meg úgy."

a családom elfogult, én fekete bárány vagyok... :-)

"az ÁVÓS gyerekek haláláról elsősorban az ÁVÓ és a kommunista diktatúra tehet"

persze, a zsidókéról meg az, hogy több vagyonuk volt, mint a német átlagnak. relativizálás rulez.

"A gulyáskommunizmust ne akard már összemosni azzal hogy ez a rendszer a megfélemlítésre, erőszakra és az emberi jogok lábbal tiprására alapult"

1) nem összemosni akarok, hanem halkan szólni, hogy az a rendszer (is) több szakaszból állt.
2) melyik rendszer NEM a megfélemlítésre, erőszakra és az emberi jogok lábbal tiprására alapult, azaz mikor számított az "egyszerű" ember? soha.

"Ezt nem kompenzálja a Gorenje hűtő, sem az hogy olcsó volt a kenyér."

1) a kommunizmus "közel van" és divattéma.
2) abban a rendszerben jutottak százezrek (milliók) összkomfortos lakáshoz. az általános tankötelezettség révén minimálisra csökkent az analfabétizmus. a munkás-parasztcsaládok gyermekei továbbtanulási lehetősgéhez jutottak. A teljes foglalkoztatottság addig (azóta sem, he-he) soha nem látott létbiztonságot és életszínvonalat adott. ez neked (nektek :-) semmi.
3) azért nem lehetett annyira szar a rendszer második felvonása, ha a Fidesz most annak a vívmányaival kampányol, hmmm??? :-)))

k.o._laci 2009.10.27. 14:19:01

1.)A lényegi dolgokra reagálnék, a hülyeségekre nem:
AVÓS gyerekek: Egy forradalom mindig a hatalom és azon kiszolgálói, intézményei ellen irányul. Ez történetesen az oroszok, politikusok, az ÁVÓ és lokálisan lehet a TSZ elnök is, igaz utóbbi esetben lehet vitatkozni. Az ÁVÓ egy erőszakszervezet, hány 1000 embert nyírtak ki már akkor ezen mit csodálkozol hogy őket (is) bántják egy forradalom, felkelés akármi hasonló esetén? Aki kvának megy az ne csodálkozzon ha megb...ák, inkább sajnáld szegény SS katonákat akkor:) Amennyiben a gonosz nép teszem azt apácákat gyilkolt volna akkor azt mondom jogos, így abszolút nem meglepő. Te sirasd Őket ha akarod. Ha erőszakkal lettek beszervezve akkor a rendszer hibája, ha önszántukból mentek oda akkor pedig egyéni felelősség.

2.) "melyik rendszer NEM a megfélemlítésre, erőszakra és az emberi jogok lábbal tiprására alapult" ... ne fárasszál már ilyenekkel, ma látsz valakit embereket gyilkolni, vagyonukat elkobozni Mo-n? A végén még olyan leszel mint az a srác aki szerint a jelen rendszer a legnagyobb diktatúra, lsd liberalizmus cikked. Ne égesd már magadat ilyenekkel:)

3.) Tök jó volt a kommunizmus, ha így nézzük a IIik VH is főnyeremény volt hiszen pörgött a gazdaság Németországban. Hagyjuk már ezt a ki mivel kampányol, ne keverd már össze a szociáldemokráciát a kommunista diktatúrával. Akkor az MSZP meg egyenesen MSZMP? A Fidesz részben balos dolgokkal jön, ez igaz ahogy az MSZP/SZDSZ is minden csak nem tipikus bal párt. Azt se felejtsd el megemlíteni hogy amíg a munkás/paraszt családok továbbtanulhattak sokan eleve ki lettek zárva a felsőoktatásból. Érdekes módon Nyugaton mind sikerült ezeket elérni kommunista diktatúra nélkül, hogy a rendszer amúgy mennyire életképtelen azt ma láthatod pl. Oroszországon és annak széthullásán. Még te beszélsz itt a "világ nem csak fekete vagy fehér" közhelyekről. Kommunizmus nem divattéma hanem TÖRTÉNELEM! Az elmúlt 70 évből közel 50, talán ezért szoktak beszélni róla az emberek. Méltatlan ez a sok badarság amit összehordasz.

k.o._laci 2009.10.27. 14:20:06

2hez: intézményesen gyilkolni

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.27. 18:07:30

@ko_laci: 1) mindaddig borzasztó elvszerű és tényszerű bír lenni az ember, amíg nem érintett.

2) na ja, szidhatjuk a rendszert, kb. ezt kapjuk. a jelen rendszer a tőke diktatúrája.
amúgy nem sok különbséget látok aközött, ha valakinek azért nincs mit ennie, mert lesöpörték a padlását vagy mert olyan a rendszer, hogy ötvenen túl már a kutyának sem kell.
messze vezet, de nézd meg a stresszbetegségeket mint halálokot. nagyanyáink átéltek egy ,de sokan két világháborút, és ha akkor nem haltak meg, jó eséllyel éltek 80-90 évet.
a rendszerváltáskor egymillió ember vesztette el a munkahelyét, ezrek haltak meg 50 éves koruk körül.
nem csak a golyó öl.
minden társadalmi rendszer elnyomó rendszer, ami em jelenti azt,hogy nekünk ne lenne sokkal jobb, mint az őseinknek. csak azt, hogy az egyén sohasem számított a hatalomnak.
3) "Érdekes módon Nyugaton mind sikerült ezeket elérni kommunista diktatúra nélkül"
ez tény. az is tény, hogy amikor Széchenyi a Hitelt írta, Nyugat-Európában már rég máshol járt a gazdaság.
sohase derül ki, mi lett volna ha, történelmi tény viszont, hogy ezt Magyarországon a szocializmusnak köszönheti a nép, széles körben.

a "divattémát" azért írtam, mert most divat a kommunistákat és a kommunizmust szidni. miközben a legtöbben a szocializmus biztonságát vágyják, akár a szabadságjogaik csorbítása árán is.

épp azért mondom ezeket, mert orwelli módon nézik nagyon sokan a világot: MSZP - rossz, Fidesz - jó.

Mostmár csak azt nem tudom, hogy ha a kapitalizmus is mint gazdasági rendszer és a szocializmus is rossz, akkor a T. Nép mit szeretne. tudom, lottóötöst...

k.o._laci 2009.10.27. 19:30:17

1.) megbeszéltük
2.) Ha nincs kommunizmus nem is kell rendszerváltás. A kommunizmus nem a versenyre épült, hanem a tervgazdaságra ezért az átálláskor kvázi minden régi struktúra összeomlott, miközben Nyugaton a IIVH-t követően azért minden megvolt ami itt is, plusz még számtalan más dolog. Ott van NDK és NSZK, tökéletes két példa hasonlítsd csak össze nyugodtan, szerintem ezen nincs mit magyarázni. A rendszerkritikád jogos, erre most nincs időm kitérni bár arra kíváncsi lennék hogy a jelenlegi rendszeren mit és hogyan változtatnál?
3.)NDK-NSZK ismét, azért a keleti és a nyugati blokk olyan szépen elkülönül egymástól hogy sejthető mi lett volna, pontosabban mi az ami tuti nem lett volna ca.50 év diktatúra nélkül. Van aki a szocializmust sírja vissza, de van aki meg szlovák adórendszert. Amúgy értem mire célzol, de sztem sokan eleve nincsenek tisztában azzal hogy milyen áron éltek ők akkor relatíve jól.

Van egy érdekes cikk erről az egész témáról, hogy ki mit és miért vár, várt el ... (vigyázz mert jobber blog)
Na pont nem működik éppen, konzervatorium.blog.hu ...20 év múlva ... a címe 2 részes cikk majd keress rá ha egy önkritikus pillanatodban:P

k.o._laci 2009.10.27. 19:37:54

itt a link, csak még pár napig nem működik mert karbantartják magukat

konzervatorium.hu/cikkeink/koezeletpolitika/122-husz-ev-mulva

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.10.27. 21:09:15

@ko_laci: még egyszer: nem tudhatjuk, mi lett volna, ha. sajnos a történelem nem ezt a lapot osztotta.

(szintén egy személyes példa: anyai nagyanyám bőszen "rohadtkommunisták"-ozott, meg "horngyurizott" éveken keresztül a konyhánkban, miközben nyugdíjat kapott egy olyan államtól, amelyiknek semmiféle nyugdíj-előtakarékosságot nem fizetett.)

ezeken a dolgokon nem tudunk változtatni. ha most le...elszámoltatás lesz, az feltételezi, hogy míg a világ világ le...elszámoltatások lesznek.

itt a történelmi lehetőség a Fidesz előtt, hogy átalakítsa a pártfinanszírozást, és gátat vessen a gátlástalan lopásnak.
és kezükben a lehetőség, hogy békét teremtsenek. mert épít(k)e(z)ni csak békében lehet...
süti beállítások módosítása