Magyaridióta

Ha az idiotizmusból energiát lehetne nyerni, nagyhatalom lennénk.

Te mondád

Csukd be a szád!

2009.11.09. 17:36 idelle

Képinnen

- Csukd be a szád, kisfiam, belerepül egy légy! - valami ilyesmivel figyelmeztettek a szüleim, ha gyerekként elbambultam, és tátva maradt a szám.

Nos, a politikusok, egészségpolitikusok, orvosok, köjálosok, stb. hetek óta tátott szájjal járnak, és csodálkoznak, hogy a lakosság nagy része nemcsak, hogy nincs beszarva a H1N1-től, de nagy részük még az védőoltást is elutasítja.

Nem fogok agitálni egyik oldal mellett vagy ellen sem, bár én nem oltatom be magam. Sokkal inkább azzal foglalkozom, hogyan jutottunk el oda, hogy már az index is heves propagandát folytat Székely Tamás miniszternek a Bumerángban kell védenie a mundér becsületét és agitálnia a lakosság nagy része - úgymond - a saját egészségére  sincs tekintettel, amikor megítél egy ilyen fontosnak tartott dolgot.

Egy mondatban összefoglalva: kedves politikacsinálók, köszönjétek magatoknak.

Köszönjétek több évtizedes hazugságaitoknak és az abból eredeztethető bizalomvesztésnek. Köszönjétek kontárságotoknak: egyrészt a szakmai, másrészt a kommunikációs hozzá nem értéseteknek. Köszönjétek elvtelen mohóságotoknak és a vállalati érdekeknek történő elvtelen lefekvésnek. Köszönjétek úri gőgötöknek, amellyel nem csak különbnek gondoltátok magatokat választóitoknál, de őket egyenesen gyereknek, sőt, ami még rosszabb: infantilis, vagy inkább imbecillis hülyéknek néztétek.

Plusz mindehhez hozzájön Magyarországon az a mérhetetlen tehetségtelenség és tehetlenség, amellyel minden állami hivatalnok fel van szerelkezve, mintha ez az attitűd egyenesen felvételi követelmény lenne az államigazgatásban.

Nem győzöm elégszer pofázni, hogy az a legalább ötezer éves szemlélet, amely egy kis számú kivételezett csoport kizárólagos és egyértelmű uralmáról szólt a többség felett, megbukott. Az események és a társadalmi reakciók többnyire kiszámíthatók, de mindig van egy olyan faktor, amelyre a Nagyeszű Sündisznócskáknak sem lehet hatása.

Az információ elárasztotta a társadalmat. Ráadásul a kontrollált információáramlás mellett megjelent a szinte teljesen kontrollálatlanul hozzáférhető információ az internet révénA . A mainstream vélemény a társadalom egyre nagyobb része számára nemcsak hogy nem elsődleges, de sokszor egyben megkérdőjelezendő is.

A konkrét ügyre visszatérve persze a több hónapos felvezetés (posztok itt és itt) már önmagában nem tett jót az egész járvány influenzaügy megítélésének. Aztán persze a vakcina gyors legyártása is gyanút keltett, merthogy egy sima gyógyszer esetében ennél ezerszer több idő kell az engedélyeztetéshez (tudom, ez nem gyógyszer, hanem oltóanyag, de ez az átlagpolgár elméjében nem feltétlenül különül el ilyen élesen). Magyarországon a gyanakváshoz még a jól ismert gazdasági mutyiszagú ügymenet s hozzájárult a bizalom "erősítéséhez". Bár hozzá kell tenni, nem csak nálunk voltak/vannak botrányok a sertésinfluenza körül.

És még csodálkoznak a nagy-, és vízfejűek, hogy újabb összeesküvés-elméletek keletkeznek és járnak szájról szájra a nép ajkán.

Pedig nem kellett, most sem kellett volna sokkal több ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön, és hisztéria nélkül, a legnagyobb rendben menjenek a dolgok. Csak ki kellett volna állniuk a megfelelő embereknek, és nyolc tőmondatban elmondani, hogy mi ez, mire lehet számítani és mi a javaslatuk. Nem történt meg. Reméljük, nem jóvátehetetlenül nem történt meg.

Lehet ugyanis, hogy ez az ellenkezés, ez az egyénieskedés rosszul sül majd el, és egy hatalmas, sok áldozatot és még több anyagi kárt okozó járványnak leszünk tanúi. Ennek ugyan nem csak a betegség, a vírus karaktere mond ellent, hanem az elmúlt évek "pestisjárványainak" (BSE - szivacsos agyvelő-károsodás, SARS, stb.) következményei is (aki halálokok számadatait akarja nézegetni, kattanjon ide).

A lényeg azonban, hogy akármi lesz is a végkimenetel - ha ilyenről egy járvány esetében egyáltalán lehet beszélni -, a történetből nem nekünk, az átlagembereknek kell a legtöbbet tanulnunk, hanem a felelős vezetőknek. Legalább azt, hogy mikor érdemes kinyitni a szájukat, és mikor jobb hallgatni.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: polifika nehazuggy mindennekmegvanamagarezsije felnyílószemek

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaridiot.blog.hu/api/trackback/id/tr831510993

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A H1N1-nél is fertőzőbb vírus 2009.11.09. 19:05:20

Máris ezrek vesznek részt az LMP „Vegyél részt a demokráciában!” kampányában. Előkampányának első két hetében 10.000 ígéretet és több mint 1000 internetes regisztrációt gyűjtött az LMP. A regisztrációkat mától nem csak online eszközökkel, h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása